Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41736 tot 41740
Bron: niburu.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

Het oude financiële systeem gaat in coma

CNBC-commentator Kevin Ferry heeft in het televisieprogramma Squawk Box gezegd dat het huidige financiële systeem naar verwachting binnenkort zal worden aangepast.

Nadat de doos van Pandora wordt geopend in de Libor-sector, aldus Ferry, denk ik dat ze het oude systeem in een coma gaan brengen en met iets beters komen.

Hij verwijst onder meer naar de vele dagvaardingen die binnenstromen bij de grote banken, waaronder JPMorgan Chase.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

EEN BIJZONDER CYNISCH STUK…

Waarom doen politici altijd precies het tegenovergestelde van wat de meerderheid van de bevolking wil in een betreffend land? Voorbeeldje, de meeste duitsers zijn kotsmisselijk van de EU en willen liever gisteren dan vandaag uit de Euro...

Bron: rijksoverheid.nl
Geplaatst: zondag 12 augustus 2012

Overheid maakt reclame voor bankencrisis spanje

Spanje heeft in juni 2012 financiële steun uit de Europese noodfondsen aangevraagd vanwege de Spaanse bankencrisis. Hoeveel steun de Spaanse banken uiteindelijk nodig hebben, is nog niet bekend. De Europese ministers van Financiën hebben aangegeven maximaal € 100 miljard beschikbaar te stellen. Een deel van dit bedrag, € 30 miljard, wordt direct klaargezet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Steeds vaker loonbeslag bij jongeren

Bij ongeveer 150.000 jongeren hebben deurwaarders beslag gelegd op hun loon of uitkering. Deze groep groeit snel.

Dat meldt RTL op basis van gegevens van GGN, het grootste deurwaarderskantoor van het land.

Ten opzichte van de eerste 7 maanden van 2011 is het aantal loonbeslagen dit jaar met 11 procent gestegen. Vooral de groep mensen onder de 30 jaar is hard getroffen. Daar is de stijging 20 procent.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Storingen financiële markten schering en inslag

Volgens universitair hoofddocent Albert Menkveld (VU en Duisenberg School of Finance) is het een kwestie van tijd voordat er opnieuw een storing plaatsvindt. „Door de groeiende hoeveelheid informatietechnologie is de gevoeligheid voor foutjes steeds groter.” De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) herkent zich daar ook in.

En dan kan het hard mis gaan, zeker in het geval van high frequency traders (HFT). Dat zijn handelshuizen die met behulp van computeralgoritmen geautomatiseerd en razendsnel handelen in effecten. HFT maakt in Europa 50% van de beurshandel uit. Knight Capital kon alleen op de been blijven door een kapitaalinjectie van $400 miljoen door vier branchegenoten.