Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 41736 tot 41740
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Wall Street neutraal na Fed-besluit

De beurzen in New York noteerden woensdag aan het eind van de handelsdag vlakke standen. Beleggers waren teleurgesteld dat het Amerikaanse stelsel van centrale banken woensdag geen nieuwe maatregelen aankondigde om de economie te stimuleren, maar zagen ook aanknopingspunten voor eventuele maatregelen later in het jaar.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde vlak op 13.005 punten. De breder samengestelde S&P 500 bleef ook onveranderd op 1379 punten. Technologiebeurs Nasdaq leverde 0,3 procent in tot 2932 punten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

4200 werklozen per dag erbij in Europa

Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal werklozen met ruim 2 miljoen. In vergelijking met een maand geleden kwamen er in Europa 127.000 werklozen bij. Dat is nogal wat. Als we dit even terugrekenen per dag blijkt dat er in de afgelopen maand gemiddeld 4200 nieuwe werklozen per dag zijn bijgekomen! Kunt u zich dat voorstellen?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Sorry Ben Bernanke, Mario Draghi krijgt nu even voorrang

Spannende dagen zijn het alleszins. Heel binnenkort – het is nog een kwestie van uren – komt de U.S. centrale bank iets vertellen over wat er tijdens haar meeting is gezegd. Wat mogen we daarvan verwachten? Waarschijnlijk niet zo heel veel.

De kansen op nieuwe stimuli voor de economie zijn relatief groot, de kansen zijn echter bijna even groot dat Bernanke & Co nog even de kat uit de boom kijken. Vrijdag krijgen we namelijk een nieuw beeld op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de U.S. We hoeven ons daar geen overdreven optimistisch beeld van te vormen, maar zeg nooit ‘nooit’. Misschien valt het ditmaal wel allemaal eens mee en dan koopt het Bernanke-team meer tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Mike Maloney: Bernanke zou de Fed beter opdoeken

Mike Maloney is gekend om zijn uitgesproken mening over de gang van zaken in ons financiële systeem. Hij neemt wederom geen blad voor de mond in de recente aflevering van Capital Account.

Uiteindelijk zal goud terug in het financiële systeem gebracht worden, aldus Maloney. De spagaat tussen de middenklasse en de superrijken zou op termijn dichtgereden worden omdat er geen bubbels meer kunnen ontstaan door het inflatoire monetaire beleid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

BREKEND NIEUWS: Fed houdt vast aan huidige beleid

De Fed heeft besloten om voorlopig geen extra maatregelen te nemen in hun monetair beleid. De huidige tool – Operation Twist – blijven intact maar voor meer actie – QE3 - laten Bernanke & Co zich leiden door de toekomstige evolutie van de economie in de VS.