Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41741 tot 41745
Bron: nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Griekenland opent veiling voor terugbetaling schuld

Griekenland opent dinsdag een veiling voor kortlopend schuldpapier. De regering wil ruim 3,1 miljard euro ophalen om zo een lening van de Europese Centrale Bank van 3,2 miljard euro, die een paar dagen later afloopt, af te betalen. Dat heeft het agentschap dat de Griekse schulden beheert vrijdag gemeld.

De schuldpapieren hebben een looptijd van dertien weken. De veiling moet voorkomen dat Griekenland extra noodsteun moet aanvragen boven op de miljarden die het land al heeft aangevraagd van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Berlusconi noemt vertrek Italië uit euro 'ramp'

De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zaterdag gezegd dat zijn partij Volk voor de Vrijheid (PDL) vindt dat Italië binnen de eurozone moet blijven en dat een eventueel vertrek een ramp zou zijn.

Eerder dit jaar opperde hij de mogelijkheid van een vertrek van Italië uit de eurozone, maar in een interview met de Franse krant Libération van zaterdag zei hij dat zijn opmerkingen destijds verkeerd zijn weergegeven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

'Kredietcrisis dreigt voor Italiaans bedrijfsleven'

Het Italiaanse bedrijfsleven staat op het punt een tekort aan leningen te krijgen als de Italiaanse staatsrente niet omlaag gaat.

Dit verklaart Fabrizio Viola, topman bij Banca Monte dei Paschi di Siena, zo schrijft persbureau Reuters.

De rente die de Italiaanse staat moet betalen op de obligaties staat als basis voor de rente die het Italiaanse bedrijfsleven moet betalen. Als de overheid nu leningen uitgeeft zou het om en nabij 6 procent rente moeten betalen.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Zuid-Afrikaans AngloGold verder de diepte in om goud te delven

Het loopt niet bepaald lekker in de Zuid-Afrikaanse wereld van goud en diamanten. Nadat De Beers, één van ‘s werelds grootste diamantbedrijven, vorige maand al uiterst treurige halfjaarcijfers presenteerde, kwam AngloGold Ashanti afgelopen week met soortgelijk nieuws. Het bedrijf gaat daarom nog dieper graven om de Zuid-Afrikaanse goudsector de komende decennia veilig te stellen. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

'Malaise raakt nu ook hogeropgeleiden'

Ook hogeropgeleiden beginnen de gevolgen van de economische crisis te merken. 

Een groeiende groep mensen met een mooie carrière komt thuis te zitten door reorganisaties of teruglopende opdrachten.