Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41746 tot 41750
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Spanjaarden hebben geen enkele reden om hun geld op Spaanse banken te laten staan

Minister van financiën Cristobal Montoro’s waarschuwing dat zijn land buitengesloten is van de financiële markten, klinkt misschien enigszins voorbarig. Madrid slaagde er in de afgelopen met succes in om (kortlopende) obligaties te plaatsen. Maar zal Spanje dat kunnen blijven doen, rekening gehouden met fors opgelopen lange rente op 10 jaar?

Universiteitsprofessor en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz verwijt de ECB dat ze heeft toegelaten dat Spanje in zo’n kwetsbare positie is verzeild geraakt. Er is maar één oplossing voor de eurocrisis en dat is de oprichting van een Europese bankenunie, of Duitsland dat nu graag hoort of niet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

WOW: Beursanalisten waren nooit eerder zo somber!

Het begint stilaan te lijken op een economische depressie waar we ons met zijn allen in begeven. Niet enkel houdt de man in de straat de vinger op de knip, ook beleggers zijn steeds negatiever gestemd.

Vooral de pro’s zijn uiterst somber. Sell side analisten op Wall Street waren nooit zo pessimistisch over de toekomst voor de aandelenmarkten zoals te zien in de nieuwe studie van Bank of America ML.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Dekkingsgraad pensioenfondsen iets omhoog

Maar als minister Henk Kamp (Sociale Zaken) al had besloten dat fondsen mogen werken met een gunstiger rekenmethode van de rente om de waarde van hun vermogen vast te stellen, was de gemiddelde dekkingsgraad uitgekomen op 97 procent.

Bron: cfd-handel.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Hot commodity: zilver!

In zilver wordt al sinds mensenheugenis gehandeld. Het edelmetaal staat bekend als "poor man's gold" en is al velen eeuwen in gebruik als vorm van geld en voor het vervaardigen van bijvoorbeeld sieraden. Tegenwoordig is het ook een belangrijk industrieel metaal dat vele toepassingen kent. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt in huishoudelijke apparaten, batterijen, zonnepanelen, electronische circuits, etc.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Ponzi scheme in zilver opgerold...

A former Anderson County, South Carolina councilman and past national commander of the Sons of Confederate Veterans entered a guilty plea in U.S. District Court in connection with a Ponzi scheme in which an estimated 945 investors in 16 states were duped into investing a total of $90.1 million in alleged silver contracts.  Leest u hier verder : http://www.mineweb.co.za/mineweb/view/mineweb/en/page32?oid=156210&sn=Detail&pid=102055