Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41746 tot 41750
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

OESO voor opkopen obligaties door ECB

De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO ) vindt dat de Europese Centrale Bank (ECB) obligaties van eurolanden in nood moet opkopen. Dit zei de secretaris-generaal van de OESO, Angel Gurria, zaterdag in een interview.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

Duitsland weer teleurgesteld in Griekenland

De Duitse minister van Economie heeft zich opnieuw zeer teleurgesteld getoond over de hervormingspogingen in Griekenland. ,,Ik ben gedesillusioneerd'', zei minister Philipp Rösler zaterdag in tijdschrift Focus. ,,Samen met het Duitse bedrijfsleven heb ik de Griekse regering meermalen ondersteuning aangeboden. Bijna geen enkel aanbod is van Griekse zijde aangenomen.''

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

ex-ECB-top econoom: 'exit uit de euro kan'

Zwakke EU-landen moeten de euro kunnen dumpen. Anders kunnen deze lidstaten de sterke eurolanden chanteren. Dat stelt oud-topeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB) Otmar Issing tegenover nieuwszender CNBC.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

België stevent af op nieuwe recessie

De Belgische economie zal voor het eerst sinds 2009 opnieuw in een recessie belanden, voorspelde gouverneur Luc Coene van de Nationale Bank van België (NBB) zaterdag in de Vlaamse zakenkrant De Tijd.

Het bruto binnenlands product van België kromp in het tweede kwartaal al met 0,6 procent. Coene verwacht ook een afname in het derde kwartaal, waardoor er officieel opnieuw sprake zou zijn van een recessie.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: zaterdag 11 augustus 2012

WEER EEN BEWIJS VAN DEFLATIE…

Ik heb sinds een jaar een nieuw idool, het is de Amerikaanse schrijver en CEO van een bedrijf dat edelmetalen verkoopt en inkoopt : Mike Malony.  Dit is de man die het bij het rechte eind heeft wanneer hij stelt : er zal eerst deflatie komen…en dan pas inflatie.  Wel een heel opmerkelijk standpunt maar als ik in mijn archieven kijk blijk ik dit ook gezegd te hebben in oktober 2010 al : het…geld…komt…niet…tot…bij..de…mensen ! Helemaal contrair tot wat je zou denken en wat veel commentatoren stellen, groeit de geldhoeveelheid niet maar krimpt ze ! Het hierboven aangehaalde artikel bewijst dit weer.