Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4176 tot 4180
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

Het gaat van kwaad naar erger voor vijfde grootste bank ter wereld

HSBC, de getergde grootbank, sleept zich van crisis naar crisis. Na de financiële collapse van 2008 is het nooit meer goedgekomen met de investeringsbank.

In 2015 maakte de bank bekend dat 260.000 jobs wereldwijd geschrapt moeten worden, waarvan 8000 in het Verenigd Koninkrijk. In Q4 van 2015 boekte het bedrijf een verlies van maar liefst 858 miljoen dollar. We zijn bijna een jaar later en er is nog geen beterschap in zicht.

Integendeel, het gaat van kwaad naar erger: in heel wat landen lopen er gerechtelijke onderzoeken tegen de groep en met de regelmaat van de klok komen nieuwe feiten naar boven die de reputatie van de bank ernstige schade toebrengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

Paleisrevolutie: verliest Poetin zijn greep op de oligarchen?

Opmerkelijk bericht in de Russische media deze week: Het tweede grootste oliebedrijf ter wereld na ExxonMobil, het Russische Lukoil, zal NIET participeren in de privatisering van het staatsoliebedrijf Rosneft.

Dat is opmerkelijk, want Poetin had het bedrijf nochtans “met zachte dwang” aangeraden om 19.5% van de aandelen van Rosneft de kopen. Het is de allereerste keer sinds de val van de Sovjet-Unie dat een topbedrijf een rechtstreekse opdracht van het Kremlin weigert.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

De slow-motion coup van Erdogan… ‘Europa mag niet langer blijven toekijken’

In Turkije zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 11 Koerdische parlementsleden gearresteerd, waaronder de twee leiders van de Koerdische HDP. De aanhoudingen komen drie dagen nadat een tiental journalisten en medewerkers van de oppositiekrant Cumhuriyet hetzelfde lot ondergingen.

De Turkse schrijfster Asli Erdogan, die al sinds augustus in de gevangenis zit, smeekt Europa in een open brief om hulp:

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

‘Slechts kwestie van tijd voor A.I. het internet overneemt’

Het is maar een kwestie van tijd vooraleer artificiële intelligentie (A.I.) het internet zal overnemen. Dat zegt Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX.

Het is niet de eerste keer dat Musk waarschuwt voor het gevaar van A.I., ondanks dat de Tesla-wagens van technologie voorzien zijn die hen toelaat autonoom te rijden.

Musk tweette de waarschuwing in reactie op een artikel in het magazine The Economist, waarin werd gesteld dat de recente aanvallen op het internet – op 21 oktober werden honderden websites waaronder Netflix, PayPal and Twitter urenlang uitgeschakeld – slechts ‘een begin van veel erger dreigen te zijn.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 5 november 2016

5 belangrijke levenslessen om miljonair te worden

Of jij ooit miljonair zal worden, hangt van enkele factoren af. De belangrijkste factor is hoe graag jij het écht wilt worden, wat je ervoor wilt doen en wat je ervoor wilt opofferen. Spijtig genoeg komen ze de miljoenen niet voor je deur neerleggen. Miljonair worden is actie ondernemen. 5 levenslessen kunnen jou daarbij helpen.

Thomas J. Stanley en William D. Danko schreven een boek over de verrassende miljonairs, niet de miljonairs die met hun geld te koop lopen, maar de miljonairs in uw straat. Dit zijn de miljonairs die niemand opmerkt. Hun fortuin kwam er niet van de ene op de andere dag, maar wel op een eenvoudige manier door 5 regels te volgen.