Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41751 tot 41755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Spaanse banken zakken steeds dieper weg in het schuldenmoeras

Ondanks dat de Spaanse bankensector al een bailout van +100 miljard heeft ontvangen, blijft het van kwaad naar erger gaan met de kwaliteit van de bankbalansen.

Het percentage slechte leningen steeg tot het hoogste niveau ooit opgemeten. Van het totaal aantal uitstaande leningen geeft inmiddels 9,42 procent amper nog enige waarde!

Ondertussen zet de krimp van de Spaanse economie door… Frankfurt, we have a problem!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

OMG: Nederland en België voor 324 miljard euro blootgesteld aan de PIIGS

Het zijn hallucinante bedragen. Uit een studie van ING bleek dat Nederland en België voor respectievelijk 214,3 miljard euro en 109,7 miljard euro zijn blootgesteld aan schulden uit de PIIGS landen (Portugal, Ierland, Italië, Griekenland en Spanje) in maart 2012.

Rekening houdend met het BBP van beide lage landen, vertegenwoordigen de bedragen voor 35,6% en 29,7% van Nederland en België.

Kortom, als de eurozone uit elkaar valt door een implosie van de PIIGS-schulden, dan gaan ook de ‘gezonde’ Europese landen mee de boot in!

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Griekse schuld weer boven driehonderd miljard

De schuld van de Griekse centrale overheid is in de afgelopen maanden weer gestegen.

De schuld bedroeg aan het einde van juni 303,5 miljard euro, meldde het Griekse ministerie van financiën vrijdag. In het eerste kwartaal was de schuld nog gedaald naar 280,2 miljard.

Die daling kwam niet door de bezuinigingen van de Griekse overheid, maar door de afschrijving op Griekse schulden door private schuldeisers.

Bron: niburu.nl
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Britse stad Bristol maakt eigen munt, honderden bedrijven al aangesloten

Terwijl de Britten het vertrouwen in de banken kwijtraken en de schokgolven van de eurocrisis voelen, probeert één stad de lokale economie te stimuleren door een eigen muntsoort in te voeren.

De Bristol Pond wordt in september gelanceerd. De organisatoren worden overstelpt met aanmeldingen van bedrijven die mee willen doen.

“Het bankwezen is gebaseerd op een zeer meedogenloos systeem: mensen proberen zoveel mogelijk geld bij elkaar te graaien,” vertelde mede-oprichter Ciaran Mundy aan persbureau AFP. De nieuwe munteenheid wordt ingevoerd in een jaar waarin Britse banken worden geplaagd door schandalen en ministers openlijk praten over de ineenstorting van de eurozone.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 augustus 2012

Onroerend vermogen Belgische bevolking meer dan 1 miljard euro waard

De Belgische gezinnen hebben een onroerend vermogen van 1.066 miljard euro. Dat betekent meer dan een verdubbeling op één decennium tijd. Tien jaar geleden bedroeg het onroerend vermogen 440 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België. Onroerend goed vertegenwoordigt een steeds groter aandeel in het vermogen van de Belgische bevolking. Die trend zou al sinds het begin van de eeuw worden vastgesteld. Experts wijzen daarbij naar het toenemend aantal woningen door onder meer de bevolkingsgroep en naar de snel stijgende immobiliënprijzen. Bovendien wordt ook gewezen naar de terugval op de aandelenmarkt en de dalende rentes, waardoor beleggingen in vastgoed worden gestimuleerd. Ook fiscale maatregelen, zoals de verlaging van de registratierechten, zouden vastgoed interessanter hebben gemaakt. (MH)