Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 41751 tot 41755
Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

LIVEBLOG: Spannende dag euro

ECB-president Draghi maakt straks bekend wat hij wil doen om de euro te redden. Volg alles in dit liveblog.

De Europese Centrale Bank heeft de rente ongewijzigd gelaten. De rente blijft staan op 0,75 procent. Het rentebesluit komt niet als een verrassing. De meeste ECB-watchers hielden rekening met het feit dat de ECB niet kort na de renteverlaging van begin juli opnieuw de rente zou wijzigen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

'Wanneer men de overheid als beheerder van de Sahara aanstelt is er binnen de vijf jaar een tekort aan zand'

De Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Milton Friedman zou deze week 100 jaar zijn geworden. Hij overleed in 2006. Exact 10 jaar geleden al voorspelde hij de doodstrijd van de euro:

‘De eenheidsmunt zal binnen 5 tot 15 jaar imploderen. Niet enkel zal de euro niet functioneren, hij wordt ook ‘de vijand van de democratie’. De euro zal nooit de dollar vervangen en zal altijd een technocratische illusie blijven. Waarom? Omdat Europese werknemers onvoldoende mobiel zijn, de opgelegde economische blokkades te talrijk en de culturele verschillen tussen de verschillende Europese landen te groot om te worden overwonnen. Op een dag zal Europa een zware prijs betalen voor deze tegennatuurlijke munt...’

Bron: powned.tv
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

China heeft miljoen miljonairs

China heeft voor het eerst een miljoen miljonairs. In totaal zijn er 1,02 miljoen Chinezen met een vermogen van minstens 10 miljoen yuan (ruim 1,2 miljoen euro). Dat is 6 procent meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het Chinese zakenblad Hurun, dat werd gepubliceerd.

China telt 63.500 superrijken. Zij hebben volgens Hurun een vermogen van minstens 100 miljoen yuan. Peking is met 179.000 miljonairs de hoofdstad van het grote geld, op de voet gevolgd door Guangdong en Shanghai.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Italie: euro riskeert een factor van desintegratie te worden

De euro loopt het risico eerder een desintegrerende factor voor Europa te worden, dan een instrument voor een diepere integratie, heeft de Italiaanse premier Mario Monti donderdag verkondigd.

"De euro zou het hoogtepunt van de Europese integratie moeten zijn, maar de munt loopt nu het risico een factor van desintegratie te worden", meldt Monti, terwijl hij een bezoek aan Finland afrondde, en op het punt stond naar Spanje te vertrekken. De premier doet deze week drie landen aan. Dinsdag was Monti in Frankrijk.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Beurzen wachten op ECB

De Europese beurzen schommelden donderdag rond de slotkoersen van een dag eerder. Beleggers wachten gespannen op de het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB), waaruit moet blijken of de centrale bank nieuwe stappen neemt in de strijd tegen de schuldencrisis.

,,Het is zeer rustig. Iedereen wacht op de ECB. De kans is echter groot dat het rentebesluit een 'non-event' blijkt te zijn aangezien de mogelijkheden van de centrale bank beperkt zijn. In de AEX gaat de aandacht uit naar het aandeel Fugro, dat een opvallende koersdaling laat zien'', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.