Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 41766 tot 41770
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

NL Staat wil EUR2-4 mrd ophalen met twee korte leningen

De Nederlandse Staat wil maandag 6 augustus 2012 EUR2-4 miljard ophalen met de veiling van twee leningen, zo maakt het agentschap van het Ministerie van Financien woensdag bekend.

E e n van de leningen betreft de heropening van een lening die aflost op 31 oktober 2012. Deze lening kent momenteel een uitstaand bedrag van EUR2,38 miljard.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Spaanse fraude in zorgsector neemt 'Griekse' vormen aan

Het Spaanse ministerie van Volksgezondheid heeft 150.000 actieve SIS-kaarten geïdentificeerd die toebehoorden aan overledenen. Dat meldt ABC.es. De zaak kwam aan het licht omdat in juli een nieuw kaartensysteem (SNS) in gebruik werd genomen. Vermoed wordt dat een deel van deze kaarten zijn misbruikt om recepten en medicijnen te laten vergoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Republikeinen dreigen de Amerikaanse economie in een schuldenkloof te duwen

Het is al een tijdje geleden dat Bill Clinton president van de U.S. was. Hij blijft een politiek dier en volgt de economische situatie op de voet. Die ziet er niet zo denderend uit. Clinton heeft in een interview met CNBC de vrees geuit dat de U.S. opnieuw in een recessie zijn beland.

Hij dringt er bij het Congres op aan om de belastingverlagingen die op het einde van dit jaar expireren te verlengen. De overmoedige Republikeinen dreigen de U.S.-economie verder in een schuldenkloof te duwen waarin ze nu al diep zijn weggezakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Duitsland leent 5 jaar voor slechts 0,31% rente

Duitse bunds noteren woensdag lager, aangedreven door de vrees dat ECB-president Mario Draghi de hoop op monetaire verruimingen zal indammen, terwijl Duitsland vlak voor de middag EUR4 miljard beoogt op te halen op de obligatiemarkt.

De vrees dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag niet met aanvullende stimuleringsmaatregelen komt wordt verhevigd door uitspraken van de president van de centrale bank van Duitsland Jens Weidmann. In een intern Bundesbank tijdschrift stelt Weidmann dat regeringen de mogelijkheid van beleidsacties door de ECB overschatten. Een handelaar merkt op dat het interview met Weidmann is afgenomen voor Draghi vorige week uitspraken deed over het beschermen van de euro. "De vraag is of Weidmann van mening is veranderd na de uitspraken van Draghi", merkt de handelaar op.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Grieken kunnen smeergeld niet meer betalen

De economische problemen in Griekenland zijn inmiddels zo groot, dat de Grieken haast geen geld meer hebben voor steekpenningen.