Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41771 tot 41775
Bron: aandelentip.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

De beste belegging: schulden

De crisis draait alleen maar om schulden, onhoudbare schulden! Er is geen simpele oplossing, de schulden moeten omlaag, dit kan niet door keihard te bezuinigen waardoor de economie volledig stil valt en er nog meer schulden ontstaan.

Voor Europa is de beste oplossing voor de schuldencrisis INFLATIE. Wanneer de inflatie drastisch toeneemt dan wordt de schuld steeds minder waard, hierdoor wordt de schuld voor de overheden en banken weer beheersbaar.

Een bijkomend voordeel van deze inflatie is dat de export flink toeneemt immers de euro daalt in waarde ten opzichte van de andere valuta. Hierdoor trekt de Europese economie weer aan, en neemt uiteindelijk de welvaart weer toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Europa denkt enkel op korte termijn

Europa is er de laatste jaren goed in geslaagd om telkens met een pleister op de wonde de crisis voor zich uit te duwen. Halfslachtige oplossingen zorgde steeds voor een periode van opluchting met dalende rentevoeten als gevolg. Maar steeds doken de problemen weer op en stegen de rentevoeten naar recordhoogtes.

Op lange termijn heeft Europa maar 2 keuzes: integreren of uiteenvallen. De solvabiliteitsproblemen op lange termijn moeten opgelost worden met liquiditeiten op korte termijn. Deze liquiditeiten moeten Europa een grotere adempauze bezorgen om de integratiemaatregelen te versnellen. Zoniet dreigt optie 2.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Amerikaans jobverlies: dieper en langer

De Amerikaanse arbeidsmarkt gaat door een atypische jobmarkt na de recessie van 2007. In vergelijking met andere recessies was het jobverlies veel groter en duurt het herstel veel langer. Uit het afgelopen werkloosheidsrapport blijkt dan ook dat de Amerikaanse overheid voor de 5e opeenvolgende maand de tewerkstellingsgraad ziet dalen.

Ook het herstel na de recessie van 2001 duurde al langer dan normaal. De Amerikaanse jobmarkt ziet dus al meer dan een decennium in de problemen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Weinig actie op Wall Street

In New York noteerden de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag halverwege de handelsdag nog steeds rond de slotstand van woensdag. Beleggers wachten op meer signalen die de recente klim ondersteunen. Zwakke macrocijfers uit China voeden daarbij de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent lager op 13.167 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 3017 punten.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

AEX index en BEL20 pakken stijging weer op

Nadat de Nederlandse en Belgische beurzen gisteren een kleine pas op de plaats maakten na een aantal dagen van stijgingen gingen beide indexen vandaag weer voorzichtig omhoog. Drie kwartier na opening van de beurs stond de BEL20 op een miniem verlies van -0,01% en de AEX index steeg +0,52%. De AEX index werd voornamelijk gesteund door de goed ontvangen tweede kwartaalcijfers/halfjaarresultaten van Aegon wat op dat moment +4,5% steeg.