EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41771 tot 41775 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 25 september 2012

Belangrijke week voor Spanje: het wordt er op of er onder

Voor Spanje kan het een belangrijke week worden. Er is niet alleen het probleem van de regio’s die zich steeds minder kunnen vinden in de financiële politiek die door de federale regering in Madrid gevoerd wordt, ook dreigt het gat bij de banken groter uit te vallen dan eerst was gedacht.

Dat zou kunnen betekenen dat de eerder beschikbare gestelde 100 miljard euro niet gaat volstaan om de banken uit het moeras te trekken. Er doen bovendien sterke geruchten de ronde dat Moody’s van plan is om nog deze week de credit rating voor Spanje te verlagen. Zo kan de crisis weer in een nieuwe fase belanden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 september 2012

Bank of Amerika raad beleggers aan om in Turkije te beleggen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de recessie gekomen.

Turkije is volgens Bank of America Merrill Lynch een van de weinige landen, die – wat de bank noemt – de ’huidige internationale crisis’ aangegrepen hebben als kans. Het land is dan ook in een sterkere positie uit de recessie gekomen.

De wereldwijde crisis en het pijnlijk langzame herstel van de ontwikkelde landen hebben Turkije een uitzonderlijke mogelijkheid gegeven om het groeipotentieel van het land de vrije teugel te geven in een klimaat van lage inflatie en lage reële rente.

De bank schat dat de Turkse economie in de komende jaren met gemiddeld 5% per jaar zal groeien, en mogelijk zelfs met 5,5 à 6% per jaar, zeker wanneer grootschalig geïnvesteerd gaat worden in infrastructuur, zoals de bedoeling van de overheid is. Turkije is daarmee een sterk ‘groeiverhaal', vindt de bank. De huidige groei ligt tussen 4,5 en 5%.

Lees verder op beurs.nl
Geplaatst op: dinsdag 25 september 2012

Fed comite-lid: QE3 zal economie niet helpen

Het nieuwe obligatie-opkoopplan van de Amerikaanse centrale bank, QE3, zal de economie in de Verenigde Staten waarschijnlijk niet de gewenste impuls geven en is slecht voor de geloofwaardigheid van de Federal Reserve, waarschuwt comite-lid en president van de Federal Reserve Bank of Philadelphia Charles Plosser dinsdag.

Plosser verklaart in een toespraak bij de CFA Society of Philadelphia dat hij bij de beleidsvergadering van de Fed medio september tegen de nieuwe ronde monetaire verruiming heeft gestemd. De centrale bank kondigde toen aan een nieuwe ronde van obligatie-opkopen te starten in de vorm van QE3, waarmee maandelijks voor $40 miljard aan door hypotheek gedekte effecten opgekocht worden op een zogenaamde 'open-ended' basis. Ook verklaarde de Fed de belangrijkste rentetarieven eind 2015 laag te houden.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: dinsdag 25 september 2012

“Obligaties worden een gevaarlijke investering”

Obligaties hebben maanden- zo niet jarenlang hoge toppen gescheerd, maar aan de periode van hoogconjunctuur op de obligatiemarkt lijkt een einde te zijn gekomen. Obligaties hebben het stadium bereikt dat ze veel te duur zijn tov andere assets zoals aandelen.

Bij Gramercy Capital Management is Joan Lappin momenteel CEO en deze vrouw heeft een uitgesproken visie op de obligatiemarkten. Volgens haar worden obligaties een gevaarlijke investering, wie nu nog instapt dreigt geen geld te winnen maar te verliezen.

Bedrijven plaatsen obligaties in razendsnel tempo

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 september 2012

LIVE: Massa demonstraties in SPANJE

Heel veel boze Spanjaarden doen een poging om het Spaanse Congres in Madrid te omsingelen. En de politie die zwaar in de minderheid is. Er zouden zeker 25.000 mensen aanwezig zijn.

LIVE

Lees verder op Elpais.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs