Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 41776 tot 41780
Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Geen geld meer voor ziekteverzekering gepensioneerden in VS

US Postal Service heeft water aan de lippen. US Postal Service zit in zware problemen, en smeekt de autoriteiten maatregelen om te kunnen overleven. In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar boekte de Amerikaanse post een monsterverlies van 5,2 miljard dollar (4,2 miljard euro).

In dezelfde periode vorig jaar boekte US Postal Service een verlies van 3,1 miljard euro, maar nu is de situatie nog dramatischer. In oktober dreigt het bedrijf zelfs al zonder geld te zitten, waardoor het niet meer zou kunnen lenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

"Nog meer liquiditeiten in het systeem komt overeen met toedienen van rilatine"

Federal Reserve Bank of Dallas president Richard Fisher heeft binnen het stelsel van central banken in de U.S. een dissidente stem laten horen. Waar iedereen verwacht dat opnieuw liquiditeit in het systeem zal gepompt worden, is Fisher daar radicaal tegen.

Nog meer liquiditeit in het systeem pompen komt overeen met het toedienen van rilatine aan de Federal Reserve, aldus Fisher. De balans van de centrale bank zou zo zwaar worden dat ze uiteindelijk onder de schulden dreigt te bezwijken en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

AEX opent in het rood

In de race richting het record van 2012 neemt de beurs gas terug. De koersen dalen. Positieve uitschieter is TomTom, dat ruim 3% wint.

In Amsterdam is de beurs vrijdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verliezen. Tegenvallende handelscijfers uit China zetten de stemming onder druk.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

De zelfgenoegzaamheid van het Westen

Dit is een stukje uit The Newsroom, een nieuwe serie van Aaron Sorkin. Ik wil dat je het bekijkt omdat het aantoont hoe arrogant het Westen is geworden. De VS op kop.

We voelen ons al snel superieur ten opzichte van de rest van de wereld maar zijn blind voor de grote inhaalslag die landen zoals China en Braziliƫ maken. Terwijl wij ons wentelen in allerhande verworvenheden, timmert men daar keihard aan de weg. Ready to eat our lunch

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 10 augustus 2012

Japanse beurs staakt opmars

De beurs in Tokio is vrijdag lager gesloten en maakte daarmee een einde aan een opmars van 4 dagen op rij. De stemming werd gedrukt door een onverwachte afname van het Chinese handelsoverschot. De Nikkei eindigde 1 procent lager op 8891,44 punten. De Japanse beurs wist in de afgelopen week echter 3,9 procent te winnen en boekte daarmee de grootste weekwinst sinds februari dit jaar.

Olympus zakte 1,5 procent. Het door een boekhoudschandaal geplaagde Japanse technologiebedrijf heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 60 procent zien dalen tot 2,1 miljard yen (bijna 22 miljoen euro). Het bedrijf is in gesprek met een aantal branchegenoten over mogelijke samenwerking en financiƫle hulp. De kans dat Olympus op eigen kracht kan overleven is zeer klein.