EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41781 tot 41785 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 10 september 2012

TA: S&P 500 en goud breken uit

De opluchtingsrally na de toespraak van de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi heeft de S&P 500, Dow Jones, Nasdaq en de Eurostoxx op het hoogste niveau in jaren gezet. Ook de goudkoers breekt uit, terwijl de Shanghai composite een fors herstel laat zien.

De breed samengestelde Amerikaanse S&P 500 sloot zelfs op het hoogste niveau sinds begin 2008. Deze week werd de top van maart 2012 doorbroken.

Lees verder op deaandeelhouder.nl
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Een vergelijking van de beren op de beurs

Er is al veel over gezegd en geschreven. De huidige economische crisis heeft de beurs in een nieuwe diepe berenmarkt geworpen.

Er is al veel over gezegd en geschreven. De huidige economische crisis heeft de beurs in een nieuwe diepe berenmarkt geworpen.

Wat aanvankelijk leek op een herhaling van het horrorscenario uit de jaren ’30, heeft inmiddels een heel andere wending gekregen.

Doug Short van dshort.com vergeleek de huidige berenmarkt met de berenmarkten uit het verleden (Grote Depressie, Japan Crash) en zoals u op beide onderstaande grafieken zal zien, is de huidige ‘beer’ bijna klaar om aan z’n winterslaap te beginnen.

In nominale termen…

Na verrekening van inflatie…

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Beurzen wachten op nieuwe stimulans

De Europese beurzen deden maandag een stapje terug. Beleggers wachten op een nieuwe stimulans om de recente opmars voort te kunnen zetten. Daarbij wordt vooral uitgekeken naar de uitspraak van het Duitse grondwettelijk hof over het noodfonds ESM op woensdag en de beleidsvergadering van de Federal Reserve op donderdag.

,,Het is wachten op wat komen gaat. De Nederlandse verkiezingen zijn niet zo boeiend voor de markt, tenzij er een verrassende uitkomst uitrolt. De ogen zijn woensdag vooral gericht op Duitsland, waar het gerechtshof zich uitspreekt over het ESM. Men gaat ervan uit dat het noodfonds wordt goedgekeurd, maar je weet het maar nooit", aldus beleggingsadviseur Sijmen Plomp van Hof Hoorneman Bankiers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde aan het begin van de middag 0,4 procent lager op 336,17 punten. De MidKap-index daalde 0,4 procent tot 515,10 punten. De beurs in Parijs verloor 0,1 procent. Londen bleef onveranderd en Frankfurt steeg 0,1 procent.

Lees verder op rtl.nl
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Turkse economie groeit met 2.9% in tweede kwartaal

Na de economische crisis kende Turkije een recordgroei: 9.2% in 2010 en 8.5% in 2011. Aan het eind van 2012  wordt er een jaarlijkse groei verwacht van 4%.

Lees verder op turks.nl
Geplaatst op: maandag 10 september 2012

Column Kees de Kort | Het steunlampje

Op de financiële markten geldt: hoe slechter het gaat, hoe beter het is, want dan komt Ben Bernanke in actie met steunmaatregelen. Kees de Kort: "Het steunlampje gaat branden, dus zijn we blij."

Op de financiële markten geldt: hoe slechter het gaat, hoe beter het is, want dan komt Ben Bernanke in actie met steunmaatregelen. Kees de Kort: "Het steunlampje gaat branden, dus zijn we blij."

In de VS stijgen de lonen nauwelijks meer. Ook blijken bijna 600.000 mensen zich te hebben teruggetrokken van de arbeidsmarkt. Een schokkend cijfer, vindt beurscommentator Kees de Kort. "Omdat ze niet meer zoeken, zijn ze ook niet werkloos. Dat was de reden waarom het werkloosheidspercentage nog wel meeviel. Maar opgeteld: het sukkelt voort en daar is echt alles mee gezegd."

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs