EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41781 tot 41785 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Krimp industrie eurozone houdt aan

De industriële productie in de eurozone is in september voor de veertiende achtereenvolgende maand gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Markit maandag publiceerde.

De industriële productie in de eurozone is in september voor de veertiende achtereenvolgende maand gekrompen. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Markit maandag publiceerde.

De inkoopmanagersindex voor de industrie kwam volgens de nieuwe schattingen in september uit op 46,1. Dat is een fractie hoger dan de stand van 46 die eerder voor september werd gemeld. Het beeld was ook wat positiever dan in augustus, toen de index op 45,1 uitkwam. De graadmeter staat echter al ruim een jaar onder de grens van 50 die wijst op een krimp van de productie.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Hedge funds worden steeds optimistischer voor zilver

Tijdens Q3 werden hedge funds alsmaar positiever voor de zilverprijs. Wanneer we ons baseren op de cijfers verstrekt door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is het aantal beheerders dat mikt op een hogere prijs van zilver in de afgelopen 3 maanden vertienvoudigd!

Het is 7 maande geleden dat nog een zo groot enthousiasme werd gemeten bij de fondsenbeheerders. De reden daarvoor is bekend: zij vrezen dat de expansieve monetaire politiek die door de centrale banken wordt gevoerd onvermijdelijk tot inflatie moet leiden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

AEX licht lager

De AEX is iets lager van start gegaan. Grote winnaar is Air France-KLM, dat ruim 1,5% wint.

Om 09:05 staat de AEX fractioneel lager op 322,9 punten.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Spaanse banken nog niet veilig thuis

59,30 miljard euro, dat is het bedrag dat de Spaanse banken tekort komen aan kapitaal. Het bedrag was blijkbaar getelefoneerd want overal werd gefluisterd dat het gat uiteindelijk rond 60 miljard euro zou bedragen. Bankia komt 24,70 miljard euro tekort en dat was iets meer dan waar op was gerekend.

De Spaanse banken lijken de storm dus vrij goed doorstaan te hebben, maar daarmee is natuurlijk bijlange niet alles gezegd. De markten gaan de banken nog eens aan een stevige test onderwerpen in de komende dagen en weken. Er hangt dus nog altijd spanning in de lucht.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 1 oktober 2012

Nikkei eindigt met verlies

De beurs in Tokio is maandag lager gesloten. De stemming werd gedrukt door een tegenvallend kwartaalrapport van de Japanse centrale bank en een aanhoudende krimp van de Chinese industriële bedrijvigheid. De Nikkei eindigde 0,8 procent lager op 8796,51 punten.

Lees verder op RT[z]
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs