Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4181 tot 4185
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 oktober 2016

Wereldbank moet volgens Ploumen verder in kosten snijden

De Wereldbank moet efficiënter gaan werken, voordat kan worden gesproken over extra kapitaal voor de ontwikkelingsbank. Dat zei minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zaterdag na de jaarvergadering van de Wereldbank in Washington.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 9 oktober 2016

VS vraagt Europa op te schuiven bij IMF

Europese landen dienen hun belofte om nog een zetel op te geven in het bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) snel na te komen. 

Dat stelt de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zaterdag bij de jaarvergadering van het IMF.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 9 oktober 2016

Goud en Zilver hoger na slechter dan verwacht banencijfer VS

Goud en zilver stegen vrijdag na een tegenvallen banencijfer. Met name zilver wist....

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

"We zullen ons allemaal elke 10 jaar moeten omscholen"

"Een job voor het leven, dat is voorbij. We zullen ons elke tien jaar moeten omscholen. Wij allemaal." Dat zegt minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) in een interview met onze krant. Digitaal is al lang het nieuwe normaal, maar als ING op een blauwe maandag plots jobs offert op het altaar van de technologie, schrikt Vlaanderen angstig wakker. Nergens voor nodig, sust de minister.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 8 oktober 2016

Merkt iedereen dat de financiële crisis voorbij is?

We zijn tegenwoordig snel geneigd om te zeggen dat de financiële crisis achter onze rug ligt. Als we ons richten op de meeste economische indicatoren, dan mogen we inderdaad zeggen dat de crisis voor een groot gedeelte is teniet gedaan. Maar, dat betekent niet dat iedereen het ook daadwerkelijk zo voelt.

De financiële crisis heeft er in Amerika in ieder geval voor weten te zorgen dat het verschil tussen arm en rijk alleen maar groter is geworden. Donald Trump is hier een mooi voorbeeld van, want hij liet onlangs tijdens een toespraak schaamteloos weten dat het ‘good business’ was om te profiteren van de zwakkere bevolking.