Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 41801 tot 41805
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Griekenland op rand van faillissement'

Griekenland staat op de rand van een faillissement. De bodem van de schatkist komt zonder nieuwe hulpleningen snel in zicht.

Dat stelde de Griekse onderminister van Financiën, Christos Staikouras, dinsdag op de Griekse televisie.

''De reserves zijn bijna op'', stelde Staikouras. ''Het is moeilijk te zeggen wanneer het precies zover is. Maar we staan op de rand van een faillissement. We hebben de beloofde hulpleningen niet gekregen en moeten op 20 augustus leningen aan de Europese Centrale Bank terugbetalen.''

Bron: vpro.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Goldman Sachs aast op ons pensioengeld

Goldman Sachs opent binnenkort hun eerste kantoor in Nederland. De bank streeft naar een groot aandeel in het beheer van Nederlands pensioengeld. Net nu Nederlands grootste pensioenfonds ABP een proces begint tegen Goldman Sachs wegens misleiding. Welke rol speelt Goldman Sachs in Nederland? Follow the Money-oprichter Eric Smit vertelt.

‘Goldman Sachs wil groeien in Europa,’ meldt het Zwitserse dagblad Finanz und Wirtschaft op 5 februari. De bankt ruikt groeimogelijkheden en gaat zijn rol in Europa en Nederland versterken. Maar Goldman Sachs speelt al langer een grote rol in de Nederlandse markt, vertelt financieel journalist Eric Smit. Volgens hem ondervinden we vooral schade aan de door Goldman Sachs gepropageerde mentaliteit.

Bron: tvvonline.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Pensioenen verzorgenden onder druk

Directeur Borgdorff zegt op Volkskrantbanen.nl dat hij vreest dat het premiepercentage met 2,5 procentpunt omhoog moet van 24,2 naar 26,7 procent. Deze lasten worden eerlijk (50/50 procent) verdeeld over werkgevers en werknemers, maar zullen volgens hem hard aankomen. 'Voor werkgevers betekent het hogere loonkosten, terwijl in de zorg fors bezuinigd moet worden. Werknemers zullen koopkracht inleveren.' Over de hoogte van een eventuele korting van de pensioenuitkering durft de PFZW-directeur nog niet te speculeren.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Duitsland, VS benadrukken noodzaak doorvoering EU-hervormingen

De Duitse minister van financien Wolfgang Schaeuble en zijn Amerikaanse collega Timothy Geithner hebben maandag in een gezamenlijke verklaring aangegeven vertrouwen te hebben in de pogingen de schuldencrisis in de eurozone te bestrijden, maar benadrukken het belang van verdere uitvoering van het hervormingsbeleid.

De twee, die het niet altijd eens zijn over de wijze waarop de Europese Unie (EU) zijn problemen op moet lossen, hadden "een open uitwisseling van gedachten over de wereldwijde, Amerikaanse en Europese economie."

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa in cruciale fase

Weer bevindt Europa zich in een cruciale fase. Dat is al vaker aangegeven en niet alleen door mij. In ons verslag van het tweede kwartaal in 2010(!) schreven we al dat het vuurwerk aanstaande was.

Nu, 2 jaar later, is gebleken dat de schuldencrisis in Europa overgeslagen is naar de landen. Tevens dat mede daardoor ook de banken weer in de problemen zijn gekomen.

Ook heeft de ECB inderdaad de obligaties van probleemlanden in onderpand genomen en liquiditeit verschaft. Daarenboven heeft de ECB nog eens een liquiditeitsinjectie gedaan van Euro 1000 miljard in het afgelopen half jaar. De Europese Unie (EU) heeft ook Griekenland leningen verstrekt, aangezien Griekenland niet meer zelfstandig op de Kapitaalmarkt leningen kan aantrekken.