Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41801 tot 41805
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Orbite Aluminae produceert in 2013 HREE uit aluminium klei residuen

Orbite Aluminae, een bedrijf uit Quebec dat gericht is op groene technologie, heeft een chemisch proces ontwikkeld om concentraten van zeldzame aardmetalen (REE) uit aluminium-houdende kleien te extraheren. Middels het innovatieve proces heeft het bedrijf monsters geproduceerd waarmee klanten de kwaliteit van de producten kunnen testen. Het bedrijf verwacht nu de eerste producent van REE te worden in Noord Amerika, en is erop gericht per 2013 zogenaamde ‘separation services’ te kunnen bieden voor externe partijen – het kennisintensieve proces van het scheiden van REE concentraat in de individuele elementen.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Ook China heeft te maken met desinflatie

Via Lukas Daalder's Best of the Web en Bloomberg, hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de inflatie in China. Gister lieten we u al zien dat er in Amerika en in mindere mate in Europa sprake is van desinflatie. Ook in China is dit duidelijk het geval. De Chinese inflatie is in het afgelopen jaar teruggevallen van ruim 6% naar 1,8% in juli 2012. Verrassend is ook de forse daling van de voedselinflatie.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Goud vandaag even goedkoop als 10 jaar geleden

Om deze crisis het hoofd te bieden hebben centrale banken over heel de wereld massaal geld geprint.

Iedereen doet het. De Federal Reserve … de ECB … Bank of Japan … Bank of England … en zelfs the People’s Bank of China.

De reactie op de crisis is overal dezelfde. Er wordt gewoon geld geprint om het systeem recht te houden!

Hoeveel meer? Kijk maar even…

Er is vandaag ruwweg drie keer meer geld in omloop dan enkele jaren geleden. De kans is bovendien bijzonder groot dat we in de komende maanden nog meer stimulus krijgen waarbij de geldpersen in overdrive gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Blair vreest vertrek Groot-Brittannië uit EU

De voormalige Britse premier Tony Blair vreest dat Groot-Britannie de Europese Unie via een referendum zal verlaten.

Voornamelijk als er meer macht naar Brussel wordt overgedragen zonder democratische legitimiteit. Dit heeft hij gezegd tegenover het Duitse weekblad Die Zeit die donderdag verschijnt, zo meldt persbureau Reuters.

Volgens Blair is het duidelijk dat de schuldencrisis zal leiden tot een politieke verandering. "En op dit punt ben ik ernstig bezorgd dat Groot-Britannie het hele proces zal verlaten."

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Trojka vertraagt hulp aan Griekenland tot oktober

De trojka zal geen nieuwe financiele steun aan Griekenland bespreken voor oktober, wanneer er een beoordeling over de vordering van het reddingsprogramma wordt gepresenteerd aan de ministers van financien van het valutablok, meldt een functionaris van de Europese Unie (EU), terwijl de Griekse coalitieregering worstelt met het vinden van impopulaire bezuinigingen.

De herziening zal vastleggen of het land in aanmerking komt voor een nieuwe tranche van EUR31 miljard, inclusief EUR25 miljard om zijn noodlijdende banken te herkapitaliseren.