Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 41806 tot 41810
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Belgische staatsschuld stijgt verder

Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie, heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over de staatsschuld in de eurozone en de EU. Uit die cijfers blijkt dat de Belgische staatsschuld steeg boven de 100% van het bbp tot 101,8%. De staatsschuld van de Europese Unie bedraagt momenteel 83,4% van het bbp. Ons land zit bovendien bij een van de sterkste stijgers binnen de Europese Unie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager

De AEX sloot dinsdag lager als gevolg van temperende uitspraken van de Duitse Bundesbank waar uit afgeleid kon worden dat Berlijn minder makkelijk denkt over de eventuele maatregelen die de Europese Centrale Bank kan nemen om de monetaire nood in de eurozone te lenigen.

De AEX sloot 0,7% lager op 326,47 punten, de Midkap daalde 0,2% op 501,83 punten en de ASX verloor 0,5% op 369,80 punten.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

'Bodem Griekse schatkist is in zicht'

Dat stelde de Griekse onderminister van Financiën, Christos Staikouras, dinsdag op de Griekse televisie. Volgens hem staat Griekenland op de rand van een faillissement.

''De reserves zijn bijna op'', stelde Staikouras. ''Het is moeilijk te zeggen wanneer het precies zover is. Maar we staan op de rand van een faillissement. We hebben de beloofde hulpleningen niet gekregen en moeten op 20 augustus leningen aan de Europese Centrale Bank terugbetalen.''

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Barisheff ziet goud exploderen tot $10.000 in komende 5 jaren

Nick Barisheff van Bullion Management Group Inc. ziet de prijs van goud in de volgende vijf jaren substantieel stijgen in termen van dollars. Hij voorziet een prijs van 10.000 dollar per ounce als gevolg van het onvermijdelijke en ongelimiteerde geldcreatie in het huidige financiële systeem.

Als gerespecteerd adviseur geeft hij wat tips over het aanhouden van fysiek goud en hoe een belegger het best zijn portefeuille met edelmetalen kan samenstellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Verruiming van de balans van de ECB staat in de sterren geschreven...

… al was het maar omdat de ECB nog behoorlijk wat ruimte heeft. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is de balans van de ECB ‘slechts’ verdubbeld, terwijl de balans van de Fed is verdrievoudigd en Bank of England’s balans 4x is gegaan.

Dat blijkt uit een recente studie van JPMorgan (zie bijhorende grafiek). De zakenbank ziet dan ook een flinke inhaalbeweging door de ECB in de komende maanden.