Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 41806 tot 41810
Bron: bloemenblad.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

'Eigen winkelpand is geen pensioen meer'

Veel mkb'ers hebben het eigen pand achter de hand als belangrijk(ste) onderdeel van hun pensioen. Doordat de vastgoedmarkt op instorten staat, komt dat pensioen echter in gevaar, waarschuwt het Financieele Dagblad.

Kleine ondernemers maken over het algemeen zware tijden mee, schrijft het Financieele Dagblad. De verkoop via internet stijgt, de consumentenbestedingen lopen terug en het grootste probleem: er zijn veel te veel winkelpanden. Mkb'ers slagen er daardoor maar moeilijk in om hun pand te verkopen of verhuren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

OPEC verhoogt prognoses olievraag

Oliekartel OPEC heeft zijn prognoses voor de vraag naar olie in 2012 en 2013 naar boven bijgesteld. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Wel voegde OPEC eraan toe dat de voorspelling voor volgend jaar uiterst onzeker is.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Griekse werkloosheid loopt verder op

De aanhoudende economische crisis in Griekenland stuwt de werkloosheid in het noodlijdende land steeds verder op. Dat blijkt uit cijfers die het Griekse statistiekbureau donderdag presenteerde.

De werkloosheid liep in mei op tot 23,1 procent van de beroepsbevolking, tegen 22,6 procent een maand eerder. In mei 2011 lag de werkloosheid nog op 16,8 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Als ik moest kiezen tussen Obama of Romney, kreeg ik nog liever de kogel

Ja hoor, daar is hij weer: Marc Faber met een uitspraak die er stevige inhakt! Faber vindt de huidige presidentskandidaten in de VS maar niks, vooral als het op de economie aankomt. De heren hebben geen ballen aan het lijf om harde maatregelen te treffen.

Aangezien er geen andere keuze rest, ziet de toekomst voor Amerika zeer somber uit, aldus Marc Faber. Maar wees gerust, ook voor de rest van de wereld is hij weinig hoopvol. Toch durft hij stilaan aandelen in Europa te kopen gezien de lage waardering.

Marc Faber blijft echter een absolute voorstander van goud in de portefeuille!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Schuldencrisis zet waarde euro onder druk

De aanhoudende onrust over de Europese schuldencrisis zet de waarde van de euro tegenover de valuta van alle belangrijke handelspartners onder druk. Dat blijkt uit cijfers die de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag naar buiten bracht.