Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41811 tot 41815
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Wall Street begint lager

In New York zijn de Amerikaanse beurzen dinsdag overwegend licht lager begonnen. Beleggers houden hun blik gericht op het stelsel van Amerikaanse centrale banken, dat dinsdag begint aan een tweedaagse beleidsvergadering. De uitkomsten van de vergadering zullen woensdag naar buiten worden gebracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Goud staat voor een uitbraak

De goudprijs zit weer in de lift. Het is natuurlijk niet de eerste keer dat de goudprijs opveert, maar er zijn verscheidene indicatoren die er op wijzen dat de goudprijs voor een definitieve uitbraak staat.

Ten eerste staat het goudseizoen weer voor de deur. Goud staat ongeveer op hetzelfde niveau als een jaar geleden, maar toen hat het edelmetaal er al een verschroeiende rit opzitten. Goud zag er toen duur uit. Na een jaar consolidatie lijkt goud momenteel goedkoop, ook al zit er niet veel prijsverschil op. Dit zal de vraag naar goud in China en India versterken voor hun jaarlijks feestseizoen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Hollande wil alles doen om euro te verdedigen

Italië en Frankrijk willen alles doen ''om de eurozone te verdedigen, te behouden en te versterken''.

Daarvoor moeten de afspraken van de Europese top van eind juni in de praktijk worden gebracht. Dat heeft de Franse president François Hollande dinsdag verklaard na een ontmoeting met de Italiaanse premier Mario Monti.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

De elf meest pessimistische landen ter wereld

“Staat je leven er over vijf jaar beter voor dan nu?” Dat was de centrale vraag van het Amerikaanse enquêtebureau Gallup in 147 landen. Goed nieuws: de mens is van nature optimistisch. In ieder land op de wereld denkt een meerderheid dat het leven in de toekomst beter zal zijn. Ondanks het algemene optimisme, neemt het pessimisme met name in Europa toe. 

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Chinese import van bauxiet tuimelt door maatregelen Indonesië

De Chinese import van bauxiet, hoofdbestanddeel van aluminium, is de afgelopen maand dramatisch gedaald nu de exportrestricties op een aantal grondstoffen door Indonesië van kracht zijn geworden. Omdat Indonesië veruit de grootste leverancier van bauxiet is voor China, heeft China de afgelopen maand in totaal 84% minder bauxiet kunnen importeren dan een maand eerder.

Indonesië heeft recentelijk aangekondigd maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat haar rijkdom aan grondstoffen niet wordt leeggeplunderd. Hiervoor is besloten om de export van een groep grondstoffen te verbieden, en de mijnbouwers te dwingen om verwerkingscapaciteit in het land te bouwen. Dit moet zorgen voor werkgelegenheid, kennisopbouw, een meer uitgebreide industriële infrastructuur, en meer opbrengsten.

[...]