Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41811 tot 41815
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

De Chinese annexatie van Afrika

China investeert al jaren in een agressieve commerciële expansie op het Afrikaanse continent. Terwijl de economieën en investeringen van de ‘ontwikkelde’ wereld stagneren, wordt Afrika in toenemende mate Chinees grondgebied. ZeroHedge toont de schokkende waarheid over de geruisloze Chinese annexatie van het zwarte continent aan de hand van een grafiek die weinig twijfel laat.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Welke richting gaan we?

Onder aanvoering van de uitspraken van de ECB en relatief goede economische data uit de VS zijn de beurzen afgelopen weken behoorlijk hersteld van de lente-dip. De zorgen zijn echter zeker de wereld niet uit. De rente in Spanje en Italië zoekt weer nieuwe pieken en het is wachten op de eerste officiële steunaanvragen van deze landen. Verder zijn de verschillende bedrijfsresultaten redelijk, maar al een stuk minder dan het eerste kwartaal. Dus hoe nu verder? Gaan de geldpersen aan om de PIIGS-landen te helpen? Blijft de Eurozone in tact? En welke consequenties zal dit hebben voor uw beleggingsportefeuille?

Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Griekenland gebruikt bankenfonds om ECB-obligatie af te lossen

Griekenland zal deze maand meer obligaties uitgeven en zijn herkapitaliseringsfonds voor de banksector gebruiken om EUR3,2 miljard terug te betalen aan de Europese Centrale Bank (ECB) en om aan zijn financieringsbehoefte te kunnen voldoen tot eind september, melden twee hooggeplaatste overheidsfunctionarissen donderdag.

Zij stellen dat eerdere plannen voor een overbruggingskredietlijn of een uitstel van de betaling aan de ECB geen doorgang zullen vinden. De betaling aan de ECB moet voor 20 augustus worden voldaan.

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Wie gaat dit allemaal betalen?

Nu Europa de Amerikaanse weg op lijkt te gaan met ongelimiteerde fondsen om de crisis aan te pakken, kan men zich afvragen hoe dit allemaal betaald gaat worden. Geen enkele centrale bank kan oneindig veel geld “printen” zonder dat dit gevolgen heeft.

De balans van de ECB is met zijn € 2,5 biljoen momenteel al 45 % groter dan die van de FED ($ 1,8 biljoen). Het EFSF heeft nog maar $ 55 miljard in kas zitten na hulplijn van € 100 miljard aan de Spaanse banken. En voor het bestaan van het ESM is nog steeds wachten op groen licht van de Duitse rechtbank. Na de bailouts van Griekenland, Ierland, Portugal, Cyprus en Spanje heeft Europa al veel kruit verschoten.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Olieprijs sluit lager

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, waarbij de olieprijs zijn winst van eerder op de dag vanwege winstnemingen inleverde, nadat uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de voorraden ruwe olie vorige week sterker dan verwacht zijn gedaald.

Tussentijds noteerde de prijs voor een vat ruwe olie op $94,01, $0,34 boven de slotprijs van dinsdag. Na publicatie van de data vervloog de winst echter.