Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41821 tot 41825
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Banken verplaatsen hun geld van de ECB naar,... de ECB

Vorige maand verlaagde de Europese centrale bank haar rentevoet van 1 naar 0,75 %. Daarnaast werd de rente op de depositofaciliteit verlaagd naar 0 %. Dit wil zeggen dat de banken geen intrest meer ontvangen over hun overnight-deposito’s bij de ECB. Daarop daalde de stortingen voor de depositofaciliteiten drastisch.

Maar de banken hebben hun geld binnen de ECB gelaten. Ze hebben het alleen verhuisd van de depositofaciliteiten (waar men slecht 1 dag de fondsen kan laten staan) naar de rekening courant van de ECB. De rekening courant biedt ook geen rente maar de banken kunnen hun geld daar laten staan zonder het dagelijks te moeten terugbrengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

SP-IT ziet economie verder aftakelen

Spanje en Italië zien hun economische data met de dag slechter worden. De besparingsmaatregelen treffen de 2 landen in het hart van hun economie.

Spanje zag in 2011 het aantal ondernemingen met 1,6 % dalen. Dit is het 4e jaar op rij dat dit aantal daalt en 2012 biedt zich nog slechter aan. Er was een verlies van 56.754 ondernemingen waarvan 13.206 in de bouwsector  10.170 in de gespecialiseerde constructiesector. Bijna de helft van de failliete ondernemingen komt dus uit de vastgoedsector.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

BoE verlaagt groeivoorspelling, Duitse industriële productie lager, ING mist

Mervyn King, baas van de Engelse centrale bank, praatte vandaag de koers van het pond sterling naar omlaag. Hij verlaagde zijn groeivoorspelling voor de economie in het U.K., van een renteverlaging wil King echter niet weten. Die zou namelijk ‘contraproductief’ zijn. Het Pond Sterling daalde voor de tweede dag op rij.

De Euro kreeg eveneens opnieuw met verkoopdruk af te rekenen. Duitsland, dat aanvankelijk onaantastbaar leek, ondervindt nu toch duidelijk de gevolgen van de crisis. De industriële productie is in juli gekrompen, die voor de maand juni werd naar beneden aangepast.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

"Griekenland zit in doodlopend straatje"

Griekenland heeft een nieuw pakket besparingsmaatregelen klaargestoomd, al het zoveelste in de rij. De vorige pakketten zijn stuk voor stuk te kort geschoten. We verbazen ons er dan ook niet over dat het ook nieuwe pakket op de markten met het nodige scepticisme wordt ontvangen.

De extreemlinkse Syriza-partij velde een vernietigend oordeel over de besparingen. “Griekenland zit in een doodlopend straatje”, aldus de woordvoerder van deze partij Panos Skourletis. Nog meer besparingen gaan nog meer miserie met zich meebrengen.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Ook Kazakhstan mengt zich in de goud oorlog!

Eerder werd vanuit Astana al aangekondigd dat de goud voorraden vergroot zouden worden om de reserves voor internationale transacties te vergroten. In Juli heeft Kazakhstan ervoor gezorgd dat de totale waarden van de goud reserves van het land 6,4 miljard dollar bedragen.

Het land wil de goudreserve dit jaar in totaal met 24,5 ton vergroten, waarmee het land de 35ste positie in neemt op de lijst met landen met de grootste goud reserve. Wanneer het land zijn plan heeft voltooid bestaat 25% van de totale economische reserve uit fysiek goud.