Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 41821 tot 41825
Bron: tvvonline.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Pensioenen verzorgenden onder druk

Directeur Borgdorff zegt op Volkskrantbanen.nl dat hij vreest dat het premiepercentage met 2,5 procentpunt omhoog moet van 24,2 naar 26,7 procent. Deze lasten worden eerlijk (50/50 procent) verdeeld over werkgevers en werknemers, maar zullen volgens hem hard aankomen. 'Voor werkgevers betekent het hogere loonkosten, terwijl in de zorg fors bezuinigd moet worden. Werknemers zullen koopkracht inleveren.' Over de hoogte van een eventuele korting van de pensioenuitkering durft de PFZW-directeur nog niet te speculeren.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Duitsland, VS benadrukken noodzaak doorvoering EU-hervormingen

De Duitse minister van financien Wolfgang Schaeuble en zijn Amerikaanse collega Timothy Geithner hebben maandag in een gezamenlijke verklaring aangegeven vertrouwen te hebben in de pogingen de schuldencrisis in de eurozone te bestrijden, maar benadrukken het belang van verdere uitvoering van het hervormingsbeleid.

De twee, die het niet altijd eens zijn over de wijze waarop de Europese Unie (EU) zijn problemen op moet lossen, hadden "een open uitwisseling van gedachten over de wereldwijde, Amerikaanse en Europese economie."

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa in cruciale fase

Weer bevindt Europa zich in een cruciale fase. Dat is al vaker aangegeven en niet alleen door mij. In ons verslag van het tweede kwartaal in 2010(!) schreven we al dat het vuurwerk aanstaande was.

Nu, 2 jaar later, is gebleken dat de schuldencrisis in Europa overgeslagen is naar de landen. Tevens dat mede daardoor ook de banken weer in de problemen zijn gekomen.

Ook heeft de ECB inderdaad de obligaties van probleemlanden in onderpand genomen en liquiditeit verschaft. Daarenboven heeft de ECB nog eens een liquiditeitsinjectie gedaan van Euro 1000 miljard in het afgelopen half jaar. De Europese Unie (EU) heeft ook Griekenland leningen verstrekt, aangezien Griekenland niet meer zelfstandig op de Kapitaalmarkt leningen kan aantrekken.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Het geld is op: Cataloniƫ kan subsidies niet meer betalen

Cataloniƫ, de autonome regio in Spanje met de meeste schulden, heeft onvoldoende contanten om deze maand de subsidies aan publieke instellingen als zieken- en verzorgingshuizen te betalen.

"Er is sprake van een liquiditeitstekort", zegt zij, zonder in te gaan op bedragen. De woordvoerder benadrukt dat de situatie in september weer normaal zou moeten zijn.

De Spaanse krant El Pais meldde dinsdag dat het gaat om 400 miljoen euro aan subsidies die niet uitgekeerd gaan worden voor de maand juli.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

De eerste belastingaanslag uit Europa

Wat denkt u, hoe lang of beter gezegd hoe kort zal het nog gaan duren voor wij Nederlandse burgers de eerste Europese belastingaanslag, met een dikke plof, op de mat gaan horen vallen.

Op de afbeelding is het al goed te zien. De grijpgrage handen van Barrosso strekken zich nu al uit naar uw en mijn centjes. Van Rompuy met zijn gemene glimlachje heeft laatst op een veiling zo’n ouderwetse schatkist met grote sloten gekocht. Hij gaat ’s avonds geld zitten tellen en Mario Draghi, de hoofd schatkistbewaarder, die lacht ook en ziet het geld al met vrachtauto’s tegelijk binnen komen. Waar kun je wel niet overal belastingen, heffingen en accijnzen op loslaten. De creativiteit kent geen grenzen en de vreugde is nu al groot.

[...]