Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41831 tot 41835
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Het begint: Fed treft voorbereidingen voor de lancering van QE3 via de repo markt!

Vraagt u zich ook af waarom de markten almaar hoger kruipen? Wel, de centrale banken, zowel in Europa als in de VS, kondigden al in verdoken zinnen aan dat nieuwe monetaire acties op til zijn.

We voorspelden het hier al vaker, monetaire verruiming staat in de sterren geschreven!

Vorige week lanceerde de Fed mogelijk het startsignaal voor de langverwachte QE3 via de repo markt,  net zoals de oorspronkelijke QE in 2009 gelanceerd werd.

Bij een repo transactie koopt de Fed effecten van de 21 primary dealers, zodat deze banken hun balansen tijdelijk kunnen versterken met nieuwe liquiditeiten.

Afgelopen vrijdag vonden de eerste repo transacties plaats tussen de New York Fed en de primary dealers voor 210 miljoen dollar. Afgelopen maandag zou het transactievolume al zijn gestegen tot meer dan 600 miljoen dollar!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

VIDEO: Goudproducenten op koopjesjacht

Voor de vaste lezers van Slim Beleggen komt het amper als een verrassing: steeds meer goudproducenten moeten op overnamepad om hun reserves aan te vullen.

Oftewel, de majors zoals Barrick Gold of AngloGold Ashanti gaan op koopjesjacht volgens Bloomberg News. In een videobijdrage zet men de belangrijkste redenen nog eens op een rij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Weinig beweging op Wall Street

De effectenbeurzen in New York kwamen woensdag nauwelijks in beweging. Na 3 winstbeurten op rij, keken beleggers de kat uit de boom. De handelsvolumes lagen relatief laag.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot 0,1 procent hoger op 13.184 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 3014 punten.

Beleggers wachten onder meer op een reeks aan Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

De werkloosheid in Europa in kaart gebracht

Dat de werkloosheid sterk verschilt tussen Europese landen is bekend, maar ook tussen verschillende gebieden in een land kunnen soms grote verschillen zitten. De Zweed Henrik 'Flute' maakte een kaartje van de Europese werkloosheid naar regio en plaatste dat op zijn eigen weblog. Hij gebruikte data van Eurostat van de situatie zoals die was in 2011

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Van desinflatie naar deflatie?

Zonder kwantitatieve verruiming van de Federal Reserve, de ECB, maar ook van de Bank of England, de Bank of Japan en de centrale bank van China, zou de wereld in een deflatoire scenario terecht zijn gekomen. Door het verschaffen van liquiditeiten, in vorm van bailouts aan banken en landen, kredietversoepelingen en het verlagen van de rentetarieven, werd een crash á la de jaren '30 van de vorige eeuw voorkomen. Het is echter de vraag of de verschillende interventies ook op lange termijn effect zullen hebben. Momenteel zien we dat er al weer sprake is van desinflatie in sommige landen. Desinflatie betekent letterlijk een daling van de inflatie. Deflatie daarentegen is de daling van het prijspeil, ofwel de waardestijging van het geld.

[...]