Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41841 tot 41845
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Lenteakkoord leidt tot daling huizenprijzen

De afspraken over de woningmarkt die de Kunduz-coalitie bij het Lenteakkoord hebben gemaakt leiden tot een structurele daling van de huizenprijs.

De daling kan oplopen tot 9 procent en is het gevolg van bij het akkoord afgesproken maatregelen die de hypotheekverlening beperken.

Dat blijkt uit een analyse van De Nederlandsche Bank (DNB) die woensdag door minister Jan Kees de Jager (Financiën) naar de Kamer is gestuurd.

Bron: infonu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Dalende huizenprijzen geven hogere gemeentebelasting

Bij woningbouw zijn niet alleen aannemers en makelaars van de partij. Eigenlijk staan die pas aan het eind van een proces dat vaak jaren duurt. In die periode zijn met de woningbouw bezig:

Een enkele keer koopt de gemeente zelf grond, bijvoorbeeld om speculatie te voorkomen. Speculatie is grond goedkoop verwerven en duur doorverkopen. Voor de gemeente zit aan eigen aankoop, dit heet ‘actieve grondpolitiek’, wel een risico. Blijft de grond onverkocht, dan zit het gemeentegeld letterlijk vast in de bodem en leidt zij renteverlies. Daarom hanteren de meeste gemeenten een zogeheten voorkeursrecht. Dit is een wettelijke bevoegdheid waarbij de grondeigenaar niet zo maar de grond kan verkopen

Verder is de rol van gemeenten dat zij langjarige woningbouwprogramma’s maken. Daarin staat de geschatte behoefte aan huizen, zowel kwantitatief (hoeveel) als kwalitatief (welke doelgroepen).

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Wall Street in de min

De beurzen op Wall Street stonden woensdag in de min. Beleggers wachten op de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Verder kwamen tegenvallende cijfers binnen over de Japanse export, die de zorgen over de internationale economie aanwakkerden.

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussenhandel 0,5 procent lager op 13.137 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1408 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 3062 punten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Geen effect Spaanse rating bij hulpverzoek'

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft woensdag gezegd dat de kredietwaardigheid van Spanje niet zal veranderen, mocht het land om een volledig steunpakket van Europa vragen.

Spanje heeft al 100 miljard euro aan steun toegezegd gekregen voor zijn zwakke bankensector, maar nog geen verzoek ingediend voor een algeheel steunpakket.

Bron: beursig.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Stapje terug voor de AEX en BEL20

Na wekenlang van vooral stijgende koersen voor aandelen moesten de beurzen vandaag een stap terug doen. Zowel de BEL20 als de AEX index begonnen de dag met een klein verlies en zagen richting het slot de verliezen iets verder oplopen. De Belgische en Nederlandse beurs hadden daarbij geen steun aan de Amerikaanse beurzen omdat de Amerikaanse beurzen ook een pas op de plaats maakten. Beleggers nemen winst op hun aandelen nadat de koersen van veel aandelen de laatste periode al behoorlijk waren opgelopen.