Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4186 tot 4190
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

Italië staat stil, de wereld draait door

Italië wordt weleens het nieuwe Griekenland genoemd vanwege de financiële problemen en de moeizame politieke hervormingen waarmee de Italianen kampen. Onterecht, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

In Venezuela wordt het geld niet langer geteld, maar gewogen

In Venezuela is de lokale munt bolivar nu zo veel in waarde gedaald dat handelaars de bankbiljetten wegen eerder dan ze te tellen. De situatie is vergelijkbaar met wat in Duitsland gebeurde na de Eerste Wereldoorlog. Ook in Joegoslavië werd in de jaren 1990 dit gebruik toegepast en meer recent nog in Zimbabwe. Dat de Venezolanen nu geld wegen is het bewijs van een galopperende inflatie, aldus een analist, die er op wijst dat ze niet weten hoe erg het met hun land gesteld is, omdat de overheid weigert cijfers vrij te geven. Geschat wordt dat de inflatie dit jaar ergens tussen de 200% en de 1.500% komt te liggen.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

Arnoud Boot expains whats wrong with Dutch Housing and pensions

Boot legt het dit keer in het Engels uit...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

We mogen nog steeds jaloers zijn op de Chinese economie!

De afgelopen maanden zijn er genoeg doemverhalen opgedoken over de toekomst van de Chinese economie. Volgens diverse economen gaat China binnen afzienbare tijd te maken krijgen met een strenge recessie. Deze recessie zou onder andere kunnen worden veroorzaakt door de bubble die is ontstaan binnen de Chinese vastgoedsector.

Volgens cijfers die afkomstig zijn van de Wereldbank is er geen enkele reden om ons grote zorgen te maken over China. Tenminste, als die zorgen betrekking hebben op de Chinese exportsector. Die sector weet ten opzichte van vier jaar geleden immers nog steeds in waarde toe te nemen. Zo exporteerde het groeiland in het jaar 2015 voor een totale waarde van 2,3 biljoen dollar, terwijl dit in het jaar 2011 nog 1,9 biljoen dollar bedroeg.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 november 2016

Rusland hekelt eenzijdige berichtgeving Syrië

Rusland hekelt de eenzijdige berichtgeving in de Westerse media over haar optreden in Syrië. In een persconferentie sprak Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse zaken, zich onlangs zeer kritisch uit over het gebrek aan samenwerking om het terrorisme in Syrië aan te pakken.