Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 41856 tot 41860
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Gratis geld voor Duitsland en Frankrijk

Duitsland en Frankrijk hebben woensdag geld opgehaald op de financiële markten met leningen waarover ze geen rente hoeven te betalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

"Europa probeert aan een depressie te ontsnappen"

Het wordt steeds duidelijker dat de problemen waar de Eurozone mee worstelt niet zo snel gaan overwaaien. We stellen telkens opnieuw vast dat de problemen zo diep ingebakken zitten dat een oplossing er voor niet meteen voor de hand ligt. Steeds opnieuw duiken onverwachte hinderpalen op.

Carl B. Weinberg, de bekende econoom van High Frequency Economics, vreest dat de aftakeling van de economie in de Eurozone nog jarenlang kan aanslepen. In een worst case scenario sluit hij zelfs een depressie niet uit, bijvoorbeeld wanneer er banken failliet zouden gaan.

De belangrijkste onzekerheid die de Eurozone in haar ban houdt is de vraag of en wanneer de crisis kan opgelost worden. Een vraag die daar rechtstreeks verband mee houdt is of de Euro als Europese eenheidsmunt zal kunnen blijven bestaan. Op deze vragen kunnen geen rechtlijnige antwoorden gegeven worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

Pensioenfondsen gaan niet in op hypotheekplan

De belangrijkste taak van pensioenfondsen is het zo goed mogelijk beheren van het geld van hun deelnemers. Maatschappelijke taken staan niet voorop.

Een woordvoerder van de Pensioenfederatie, de koepel van 350 pensioenfondsen, heeft dat gezegd in reactie op een pleidooi van de werkgeversorganisaties. Die willen dat pensioenfondsen op grote schaal hypotheken opkopen van banken, zodat die meer lucht krijgen. Dat zou goed zijn voor de economie en de woningmarkt.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

1.400 extra ontslagen bij Deense bouwer windturbines

Vestas, ’s werelds grootste bouwer van windturbines, moet €100 mln extra in de kosten snijden. Nog eens 1.400 werknemers verliezen daardoor hun baan.

De kostenreductie komt bovenop een eerder aangekondigde bezuiniging van €150 mln. Daarvoor wil Vestas 2.335 mensen ontslaan voor het einde van 2012, een plan dat voor ligt op schema.

Nog eens 1.400 werknemers zullen hun baan door de extra bezuiniging. In welke regio’s hangt af van onderhandelingen met de vakbond. Verwacht wordt dat meer dan de helft van de gedwongen ontslagen in Europa zullen vallen. Vestas wil uitkomen op 19.000 werknemers aan het einde van 2012. Per 30 juni waren dat er nog 21.767.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 22 augustus 2012

'Banken moeten miljarden bezuinigen'

Europese banken moeten in de komende 5 jaar voor 40 tot 70 miljard euro bezuinigen. Dat stelde onderzoeksbureau Roland Berger woensdag op basis van een onderzoek onder 25 Europese banken, waaronder ING, Barclays en Santander.

Om die besparingen te bereiken, moeten banken volgens de onderzoekers hun organisatie en producten versimpelen. Veel vooruitgang in die cultuuromslag zien de onderzoekers echter niet. Volgens hen is 40 procent van de banken ,,nauwelijks'' bezig is met de benodigde besparingen. Bij een kwart is het volgens Roland Berger de vraag of aangekondigde maatregelen genoeg zijn om zich te beschermen tegen een verdere verslechtering van de markt.