Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 41866 tot 41870
Bron: RT[z]
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

'Redding Spanje onhaalbaar'

Een grootschalig reddingsplan voor Spanje is zowel politiek als economisch onhaalbaar. Dat stelt de Britse denktank Open Europe in een onderzoeksrapport dat dit weekeinde verscheen.

Spanje zou 450 miljard tot 650 miljard euro nodig hebben als het op een soortgelijke manier te hulp geschoten moet worden als Griekenland. Met een dergelijk reddingspakket zou Spanje 3 jaar lang niet op de financiële markten terecht kunnen voor financiering vanwege de onhoudbaar hoge rente die het land nu al betaalt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

September cruciaal in crisisbestrijding

Europese beleidsmakers kunnen zich opmaken voor cruciale bijeenkomsten en beslissingen in september die ertoe moeten leiden dat de crisis onder controle komt. 

Het Duitse Constitutionele Hof doet op 12 september uitspraak over het noodfonds ESM en de nieuwe Europese begrotingsafspraken. In Nederland, waar een flink anti-Europees sentiment heerst, staan verkiezingen op de rol.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

'Grieken akkoord met bezuiningseisen trojka'

De leiders van de drie Griekse regeringspartijen hebben een akkoord bereikt over de meeste bezuinigingen die de geldschieters van het land eisen.  

Nu wordt gekeken of snijden in pensioenen en lonen de resterende 1,5 miljard euro kan opleveren. Dat zei een bron rond de onderhandelingen zondag tegen persbureau Reuters.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Leugens om euro te redden leiden tot oorlog en Nürnberg 2.0

Gerichtssaal 600 in Nürnberg, waarin na WO-2 hoge Nazi's werden berecht, kan na de volgende oorlog dienstdoen om de eurofiele politici wegens hun permanente leugens en landverraad aan te klagen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Francois Hollande bezworen gisteren de eurozone ten koste van alles in stand te houden (1), ondanks het feit dat de enige overgebleven onafhankelijke kredietbeoordelaar Egan-Jones gisteren openlijk suggereerde dat Duitsland -en daardoor ook Nederland- failliet dreigt te gaan (2) als de schuldenlasten zoals de EU wil op de Duitsers (en Nederlanders) worden afgewenteld. De talloze gebroken beloftes van de politici om de euro te redden ondergraven de solidariteit in Europa en dreigen een nieuwe oorlog te veroorzaken, waarna er volgens de Duitse auteur Udo Ulfkotte een nieuw Nürnberg tribunaal nodig zal zijn om 'onze' voormalige leiders als volksverraders te berechten.

[...]

Bron: skipr.nl
Geplaatst: zondag 29 juli 2012

Econoom ziet huis als spaarpot voor zorg

Oudere Nederlanders moeten hun zorgkosten zelf betalen, eventueel door verkoop van hun huis. Dat heeft Lans Bovenberg, hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg, zaterdag betoogd in dagblad Trouw.

Volgens Bovenberg kan de overheid alle zorgkosten niet meer dragen. Wat Nederlanders gemiddeld nodig hebben voor kosten voor de zorg aan huis in hun laatste levensjaren, is zo'n 50 duizend euro. Volgens Bovenberg moet dit geld opgebracht worden uit de eigen woning.