Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41871 tot 41875
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

De vraag van het moment: Hoe lang blijft de Zwitserse euro-koppeling nog intact?

Het is nu bijna een jaar geleden dat de Zwitserse centrale bank een koppeling aankondigden van de Zwitserse frank met de euro.

De gigantische vlucht van beleggers in de Zwitserse munt zorgde ervoor de waardestijging de economie wurgde: alle competitiviteit verdween als sneeuw voor de zon.

Sindsdien is de Zwitserse centrale bank begonnen aan een ongekende interventie op de valutamarkt. De actie leverde het gewenste effect op — een stabiele verhouding tussen de euro en de Zwitserse frank — maar de kostprijs begint wel astronomische proporties aan te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Dit zegt de ‘headline’ indicator…

We schreven er al uitvoerig over: het beurssentiment is om te janken!

Niet enkel zijn onze collega-analisten uitzonderlijk negatief over het verdere verloop van de aandelenmarkten, ook hedge funds zijn massaal gepositioneerd om te profiteren van een beurscrash.

En dat zijn slechts de professionals in de markt. Ook de particuliere belegger ziet het niet meer zitten op de beurs.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Optimisme blijft overheersen op Wall Street

De Amerikaanse effectenbeurzen gingen dinsdag voor de derde handelsdag op rij omhoog. Beleggers rekenen nog altijd op spoedige maatregelen ter ondersteuning van de economie en de financiële markten door centrale banken wereldwijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex steeg in de middaghandel 0,5 procent tot 13.184,12 punten. De breder samengestelde S&P 500 ging 0,6 procent omhoog tot 1402,76 punten. Het is de eerste keer sinds 3 mei dat die graadmeter boven de 1400 punten staat. De technologie-index Nasdaq klom 1 procent tot 3018,93 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Al meer dan 250 miljard euro aan kapitaal heeft de landsgrenzen van Spanje verlaten

De kapitaalvlucht uit Spanje zet zich onverdroten verder, zoals materie in een zwart gat verdwijnt. Spanjaarden die onheil vermoeden, vermijden de Spaanse banken als de pest en brengen hun geld in het buitenland onder. Dit proces lijkt zich nog te versnellen, wat doet vermoeden dat de twijfels over de Spaanse toekomst toenemen.

Blijkbaar verwachten de Spanjaarden dat “el todopoderoso Wolfgang Schaüble”, de supermachtige Duitse minister van Financiën, zoals El Pais hem omschreef, het land zonder veel blikken of blozen in de steek gaat laten. Spanje zal dezelfde keiharde maatregelen opgelegd krijgen als Griekenland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Hier komt de "Gouden" QE!

We lazen een interessante thesis over goud en de centrale banken op de blog Alphaville van de FT. Alhoewel de blogger van dienst, Izabella Kaminska, niet twijfelt aan een uiteindelijke monetaire interventie door de Fed (via QE), lijken de consequenties steeds destructiever te werken op de Treasury markt van de VS.

Want in plaats dat beleggers aangezet moeten worden om de extra liquiditeiten te gaan investeren in risicogerelateerde activa, wordt de excessieve cash in Amerikaanse staatsobligaties belegt. Het gevolg kan leiden tot negatieve rentes, wat wel eens veel destructiever kan doorwerken dan deflatie op termijn.

Een studie uit 2012 van de St. Louis Fed wees erop dat de Fed tijdens de depressie van de jaren 30 met een vergelijkbaar probleem werd opgezadeld. De Fed zag zich ook genoodzaakt om het opkoopprogramma van korte termijn staatsobligaties – QE – een halt toe te roepen in 1933.