Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41871 tot 41875
Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Wie bezit de Centrale Bank DNB

In eerdere artikelen heb ik al laten zien dat in naam de Nederlandse staat de eigenaar van de Centrale Bank van Nederland (DNB) is.

In naam, want de machtstructuur binnen DNB is nog altijd zo dat slechts één van de 9 commissarissen door de staat (de eigenaar) wordt aangesteld. De rest wordt door de zittende commissarissen aangesteld, waarvan er
ook één door het huis van Oranje.

Het eigendom is dus in naam bij de staat komen te liggen. Hoe DNB werkt en wie ze voortrekt is allemaal nog in handen van het grootkapitaal. De CEO's van enkele grote bedrijven hebben dan ook zitting in het bestuur van DNB. De Centrale Bank werkt dan ook vooral voor de grote banken en multinationals. Dat zijn de opdrachtgevers en beleidsbepalers.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Nederlandse huizenmarkt ponzi scheme

Via huizenmarkt-zeepbel een video van Dirk Bezemer, professor op de universiteit van Groningen. Tijdens een congres van INET (Institute for New Economic Thinking) spreekt Bezemer over het feit dat onze Nederlande huizenmarkt een ponzi scheme is.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Week van de waarheid voor de euro

Deze week weten we of Draghi de markten omhoog blufte of dat hij werkelijk iets voor ons in petto heeft.

Het belang hiervan kan niet onderschat worden. Het is het verschil tussen een rally of een flinke correctie.

Als de ECB te weinig doet na de beloftevolle woorden van de voorzitter, dan kunnen de koersen keihard onderuit.

Haalt hij de bazooka boven, dan krijgen we vuurwerk. Ook in goud en zilver!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Spaanse rente gedaald

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is maandag licht gezakt. De rente noteerde in de ochtendhandel 6,69 procent, tegen meer dan 6,7 procent op vrijdag.

Vorige week woensdag bereikte de Spaanse rente nog een recordniveau van 7,77 procent.

De Spaanse rente ging echter scherp omlaag nadat de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag aangaf dat de ECB alles zal doen om de euro te redden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Spaanse economie krimpt verder

De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van het jaar verder gekrompen. Dat bleek maandag uit data van het nationaal statistiekbureau INE. Het afgelopen kwartaal was sprake van een krimp van 0,4 procent. In het eerste kwartaal kromp de Spaanse economie nog met 0,3 procent.