Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 41876 tot 41880
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Obama: De euro overleeft

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vertrouwen in het overleven van de eurozone. ,,Ik denk niet dat de Europeanen de euro laten ontrafelen'', zei hij maandag in New York.

Obama waarschuwde wel dat Amerikaanse economie nog maanden last heeft van 'tegenwind' uit Europa. Hij zei te hopen dat de Europeanen snel een aantal ,,beslissende stappen'' zullen zetten bij het aanpakken van de schuldencrisis.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Manipulatie van de Beurs wie heeft daar baat bij?

De AEX-index sloot 1,7% hoger op 328,7 punten. Kort na opening werd nog even de laagste stand van 324,4 punten aangetikt. De Midkap-index kreeg er 0,5% bij op 502,9 punten.

Hiermee steeg het Damrak nog sterker dan de grote beurzen elders in Europa. Londen en Parijs sloten 1,2% in de plus, Frankfurt won 1,3%.

Wall Street stond even na het Europese slot op verlies. De Dow Jones-index en technologiebeurs Nasdaq gingen 0,2% omlaag, de S&P500 verloor 0,3%.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Olieprijs sluit iets lager; drukke nieuwsweek in vooruitzicht

De olieprijs nam maandag een korte adempauze en eindigde licht lager, terwijl beleggers vooruitkeken naar een drukke week aan economisch nieuws.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange $0,35 lager op $89,78.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Europa heeft goud weer in de greep

Voor de zoveelste keer in de afgelopen maanden kijkt goud weer naar wat Europa gaat doen. De goudprijs is in afwachting van een cruciale meeting in Europa van de ECB waarin duidelijk moet worden of er een nieuw pakket aan steunmaatregelen komt om Europa uit de crisis te halen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 31 juli 2012

Monti wil bezuinigingen versnellen

De Italiaanse premier Mario Monti heeft maandag de Senaat een vertrouwensstem gevraagd om 4 miljard euro aan bezuinigingen voor dit jaar versneld te kunnen doorvoeren. De bezuinigingen stellen Italiƫ in staat een geplande btw-verhoging voor zich uit te schuiven en het begrotingstekort te beteugelen.