Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 41876 tot 41880
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Bestedingsvermogen opkomende markten staat voor belangrijke groei

Tegen het midden van het volgende decennium zullen de consumentenbestedingen in de opkomende markten een niveau van 30 triljoen dollar bereieken. Dat is meer dan het dubbele van de omzet van 12 triljoen dollar die twee twee jaar geleden werd geboekt. Dat is de conclusie van een rapport van consulent McKinsey, dat echter aanvoert dat ondernemingen moeten leren op welke manier ze een nieuwe generatie van jonge, stedelijke en onervaren shoppers moeten benaderen. Tijdens dezelfde periode zullen de ontwikkelde markten een groei kennen van 26 triljoen dollar tot 34 triljoen dollar.

Bron: cnsnews.com
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Uitkeringsfraude VS: in 2009 kregen 2362 miljonairs werkloosheidsuitkering

There were 2,362 people who earned a million dollars or more in taxable income in 2009 and who also received federal unemployment benefits that year, according to a report by the Congressional Research Service.

In fact, these millionaires collectively raked in more than $20 million in unemployment benefits.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Barron's: Kies nu goudmijnaandelen boven goud

We hebben er lang op moeten wachten, maar de goudmijnaandelen presteren beter dan goud!

Uiteraard waren we bij Slim Beleggen er vorige maand al als de kippen bij om te profiteren van de bodem bij goudmijnaandelen, maar nu springt ook Barron’s op het nieuwe fenomeen.

De Barron’s analyse baseert zich vooral op technische aangelegenheden die wijzen op een heropleving van de goudmijnsector op de beurs.

Op de eerste plaats is er een dubbele bodem neergezet voor goudmijnaandelen uitgedrukt in goud. Dus goudmijnaandelen presenteren beter dan goud… voor het eerst in 2 jaren!

De bodemvorming wordt tevens bevestigd in de langetermijn termijn grafiek van GDX, een verzameling van goudproducenten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Wall Street opent hoger

In New York zijn de beurzen dinsdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door sterker dan verwachte Amerikaanse detailhandelsverkopen.

De Dow-Jonesindex noteerde enige minuten na de openingsbel 0,4 procent hoger op 13.218 punten. De brede S&P 500 won 0,4 procent tot 1409 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom eveneens 0,4 procent tot 3033 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

VIDEO: een geanimeerde EU-crisis

Er kwam een interessante tweet voorbij op onze Slim Beleggen Twitter. Een filmpje waarin op een geanimeerde wijze de huidige eurocrisis in beeld wordt gebracht en uitgelegd.

Moeilijke zaken zoals EFSF of ESM komen aan bod, op een manier zodat iedereen het nog snapt