Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 41881 tot 41885
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Dow Jones knalt door 13.000, index wint 1,5%

De beurzen op Wall Street borduurden vrijdag met overtuiging voort op de flinke winsten van een dag eerder. Beleggers hoopten dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken en de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week maatregelen zullen nemen om de economie te stimuleren en de eurozone te stabiliseren.

De Dow-Jonesindex stond aan het einde van de handel 187,73 punten (1,5 procent) hoger op 13.075,66 punten en de S&P 500 won 25,95 punten (1,9 procent) tot 1385,97 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 64,84 punten (2,2 procent) omhoog tot 2958,09 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Stimulering wereldeconomie? Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag voor de vierde handelsdag op rij hoger gesloten, vanwege de groeiende overtuiging dat de Federal Reserve en andere centrale banken de komende week verruimende maatregelen ter ondersteuning van de economie wereldwijd zullen aankondigen.

Woensdag publiceert de Federal Reserve zijn rentebesluit. Donderdag volgen de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) met hun rentebesluit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Kredietbeoordelaar: Duitsland kan failliet

De kleine Amerikaanse kredietbeoordelaar Egan-Jones sluit niet uit dat Duitsland failliet kan gaan door de eurocrisis. Het land kan niet de gehele last van de crisis dragen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Waarom Amerika niet failliet kan gaan

Toch vreemd; terwijl de publieke schuld/BNP ratio van de VS (ruim 100%) van het afgelopen jaar ongeveer net zo groot is als die van Italië, Portugal en Ierland, wordt er weinig gesproken  over de mogelijkheid dat de VS failliet kan gaan. We horen hooguit wat van het schuldenplafond. En dit terwijl de Europese landen veelvuldig in het nieuws zijn door hun schulden problematiek. Is er soms een wezenlijk verschil tussen beide?

[...]

Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Final CountdEUwn?

Aan de AEX met die paar tienden in de plus of min vandaag leest u het niet af dat het ineens gonst van de EU-geruchten. Als u echter een beetje om u heen kijkt, ziet u toch weer opvallende koersbewegingen. Kan het zijn dat beleggers alvast voorsorteren wat er volgende week allemaal te gebeuren staat?

In navolging van ECB-president Mario Draghi stellen nu ook de Franse president Fran├žois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat EU en euro hoe dan ook en by all means necessary behouden blijven. Reuters weet nog meer, zo zouden de ECB en andere centrale banken hun niet nemen op hun Griekse staatspapier: