Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 41881 tot 41885
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Zal Griekenland de euro laten vallen of worden de Grieken buiten gesmeten?

De Luxemburger Jean-Claude Juncker windt er geen doekjes om: Griekenland krijgt een allerlaatste kans om de andere landen uit de Eurozone te overtuigen van zijn geloofwaardigheid. Wanneer het land gebuisd wordt op dit examen, komt er waarschijnlijk geen herkansing meer.

Tot op heden hebben de Grieken eigenlijk weinig anders gedaan dan te jammeren dat de opgelegde voorwaarden te streng zijn, dat de eigen economie alsmaar dieper wegzinkt, dat ze de opgelegde objectieven met de beste wil van de wereld niet kunnen realiseren en ga zo maar door.

Steeds meer economen geloven dat Griekenland maar 2 opties meer heeft: zelf uit de Euro stappen of door de andere landen aan de deur gezet worden. Beide scenario’s beloven pijnlijk te worden, maar zitten blijkbaar al in de beurskoersen verrekend. De investeerders liggen namelijk niet meer wakker van de Griekse problemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

VIDEO: Marc Faber geeft les in de globale economie

We hebben hem te pakken, de volledige presentatie van Marc Faber op tape! Hij gaf zijn meest recente visies op een financieel evenement in het Midden-Oosten.

Marc Faber bespreekt de globale boom & bust cyclussen die geproduceerd worden de centrale banken en wat dit voor consequenties heeft voor de toekomst.

Je mag denken van Marc Faber wat je wil, maar zijn presentaties zijn unieke uiteenzettingen in de financiële sector. Een MUST SEE voor iedere belegger!

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Zwakke macrocijfers drukken AEX

De Europese beurzen eindigden donderdag in het rood. De zorgen over de wereldwijde economische vooruitzichten speelden op na een aantal sombere macrocijfers. De hoop op steunmaatregelen van de centrale banken verdween in de loop van de dag naar de achtergrond.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

'Spanje in gesprek over Europese noodsteun'

Spanje is in onderhandeling met de eurozone over de voorwaarden voor Europese noodsteun. Hiermee wil het land de rente omlaag brengen die het moet betalen voor staatsleningen. Dat schrijft persbureau Reuters donderdag op basis van drie anonieme bronnen.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 23 augustus 2012

Beurzen zakken in het rood

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 0,6 procent lager op 330,12 punten. De MidKap-index zakte 0,7 procent tot 508,09 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 1 procent. Londen bleef ongewijzigd. In New York stond de Dow-Jonesindex kort na de openingsbel 0,4 procent in de min.

De stemming op de beurzen kwam onder druk te staan nadat bekend werd gemaakt dat de economische bedrijvigheid in de eurolanden deze maand opnieuw is gedaald. Dit wakkerde de vrees aan voor een nieuwe recessie in de eurozone.