Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 41886 tot 41890
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Nederlandse huizenmarkt ponzi scheme

Via huizenmarkt-zeepbel een video van Dirk Bezemer, professor op de universiteit van Groningen. Tijdens een congres van INET (Institute for New Economic Thinking) spreekt Bezemer over het feit dat onze Nederlande huizenmarkt een ponzi scheme is.

[...]

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Week van de waarheid voor de euro

Deze week weten we of Draghi de markten omhoog blufte of dat hij werkelijk iets voor ons in petto heeft.

Het belang hiervan kan niet onderschat worden. Het is het verschil tussen een rally of een flinke correctie.

Als de ECB te weinig doet na de beloftevolle woorden van de voorzitter, dan kunnen de koersen keihard onderuit.

Haalt hij de bazooka boven, dan krijgen we vuurwerk. Ook in goud en zilver!

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Spaanse rente gedaald

De rente op 10-jarige Spaanse staatsleningen is maandag licht gezakt. De rente noteerde in de ochtendhandel 6,69 procent, tegen meer dan 6,7 procent op vrijdag.

Vorige week woensdag bereikte de Spaanse rente nog een recordniveau van 7,77 procent.

De Spaanse rente ging echter scherp omlaag nadat de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, donderdag aangaf dat de ECB alles zal doen om de euro te redden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Spaanse economie krimpt verder

De Spaanse economie is in het tweede kwartaal van het jaar verder gekrompen. Dat bleek maandag uit data van het nationaal statistiekbureau INE. Het afgelopen kwartaal was sprake van een krimp van 0,4 procent. In het eerste kwartaal kromp de Spaanse economie nog met 0,3 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 30 juli 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is maandag hoger aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers hopen dat de centrale banken en de Europese politieke leiders met nieuwe maatregelen komen om economische groei aan te jagen en de schuldencrisis te bedwingen. De Nikkei eindigde 0,8 procent hoger op 8635,44 punten bij een relatief laag beursvolume.

Een tegenvallend cijfer over de Japanse industriƫle productie hield de winst beperkt. De productie van de Japanse industrie daalde in juni onverwacht met 0,1 procent. Het is de derde maand op rij dat de productie afneemt. De productie van de exportsector werd getroffen door de afnemende wereldwijde economische groei.