Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 41886 tot 41890
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Sinds 2004 niet meer zo weinig vacatures

Sinds 2004 is het aantal vacatures niet meer zo laag geweest als eind juni van dit jaar. Het aantal vacatures daalt nu ongeveer een jaar lang. In het tweede kwartaal stonden er 109.000 vacatures open. Dat waren er 9000 minder dan in de eerste 3 maanden van dit jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

AEX opent in de plus

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,7 procent hoger op 333,77 punten. De MidKap-index klom 0,2 procent tot 501,70 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen stegen 0,6 tot 0,8 procent.

Voor opening van de beurs bleek dat de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,3 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De groei van Europa's grootste economie viel daarmee iets hoger uit dan verwacht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Japanse beurs sluit hoger

De omzetten op de beurs waren opnieuw laag. Ook werd gewacht op economische cijfers uit Europa. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 8928,88 punten.

Het Japanse scheepstransportbedrijf Mitsui O.S.K. Lines zakte ruim 2 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Het internetspelletjesbedrijf Gree steeg 0,1 procent in afwachting van de kwartaalresultaten, die na de slotbel bekend worden gemaakt. Het aandeel won in de afgelopen 2 handelssessie al 13,7 procent na verrassend sterke resultaten van concurrent DeNA.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Nederlandse economie groeit

Een opvallende meevaller: de Nederlandse economie is kwartaal op kwartaal gegroeid, met 0,2 procent. Vergeleken met een jaar eerder was er een krimp van 0,5 procent.

Dat blijkt uit een eerste raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Volgens verslaggever Bart Reijnen heeft de export ons opnieuw gered. De consument laat het werderom afweten, voor het vijfde opeenvolgende kwartaal gaf de Nederlandse consument minder uit.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 14 augustus 2012

Wat is het effect van QE3 op de goudprijs?

Dat banken en centrale banken een hekel hebben aan het goud, of er in ieder geval moeite mee hebben, weten we inmiddels al lange tijd. Dat dit nog steeds zo is blijkt uit een publicatie van Deutsche Bank, die we afgelopen week tegenkwamen op BusinessInsider. De grootste bank van Duitsland kwam met een zeer opmerkelijk bericht naar buiten. Terwijl veel analisten en economen geloven dat de goudprijs door kwantitatieve verruiming (ofwel Quantitative Easing) zal stijgen, denkt de Deutsche Bank dat het effect van QE3 op de goudprijs heel anders zal zijn. In de outlook, die gaat over de prijs van edelmetalen, zegt Deutsche Bank het volgende:

[...]