Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41891 tot 41895
Bron: beursduivel.be
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Extreem pessimisme stuwt de beurs

Alle onderdelen worden in gereedheid gebracht voor hogere beurskoersen in de komende maanden. Toch gaan we het najaar in met een uitgesproken negativiteit onder beleggers. We beklimmen weer de spreekwoordelijke ‘muur van zorgen’.

Wat een maand vakantie al niet te weeg kan brengen. Toen we ons eind juni opmaakten voor enkele weken rust, waren de beurzen er slecht aan toe. Een uitzicht voor de Europese crisis leek steeds verder af doordat de rentes op Italiaanse en Spaanse overheidsschuld de pan uit swingden. De beleidsmakers in de eurozone stonden met getrokken messen tegenover elkaar en het economische herstel in de VS leek meegesleurd te worden in de negatieve spiraal.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Spaanse en Italiaanse rentes lopen weer wat op

De rentes op Spaanse en Italiaanse staatsobligaties liepen dinsdag in de ochtendhandel op. Beleggers pakten hun winsten na enkele zeer positieve dagen voor de Zuid-Europese obligaties.

De rente op 10-jarige Spaans obligaties ging van 6,75 naar 6,9 procent. Het rendement op vergelijkbare Italiaanse leningen liep op van 5,9 naar 6,1 procent. De rentes op 2-jarige leningen van beide landen liepen nog steviger op.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Argentinie gaat gebruik (US)dollar tegen.

Argentinië heeft een nieuw obstakel opgeworpen tegen de populaire Amerikaanse dollar in eigen land. Reizigers mogen de munt niet meer kopen, tenzij de dollar de officiële munt is van hun bestemming. Dat heeft de Argentijnse regering gisteren bekendgemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Tikkende tijdbom onder Italië

Mario Draghi verklaarde recent dat de Europese Centrale Bank alles zal doen wat in haar kunnen ligt om de Euro als een stabiele munt te handhaven. De ECB-president wees er op dat de centrale bank op dat vlak al heel wat heeft gedaan, onder andere door 200 miljard euro aan schulden van Eurolanden over te nemen.

Volker Wieland van het House of Finance research center in Frankfurt kan het standpunt van Draghi wel begrijpen. Het is uiteindelijk niet de taak van de centrale bank om de marktomstandigheden voor sommige landen te vergemakkelijken en voor andere landen niet.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

De ontwikkeling van High Frequency Trading

Zeer bijzondere afbeelding, en is een  minuutje staren waard...

High Frequency Trading staat letterlijk en "figuurlijk" in vuur en vlam...

Sinds de kredietcrisis is de door computers gestuurde aandelenhandel (High Freqency Trading) enorm toegenomen. Hieronder via Nanex een grafiek over de ontwikkeling van HFT van 2007 tot 2012.

[...]