Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41896 tot 41900
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Analyse: de gouden standaard, de goudwisselstandaard en de euro

De aanleiding voor een uitgebreide analyse over de gouden standaard, de goudwisselstandaard en de euro is gevonden met een onjuiste veronderstelling van professor Bas Jacobs van de Erasmus Universiteit. Hij verwijt Europa te snel te willen bezuinigen net zoals in de jaren dertig. Toen wilde Europa te snel terug naar de gouden standaard. Zijn kritiek is echter onjuist onderbouwd. Aan de hand van het werk van de Franse econoom Jacques Rueff, een uitgebreide toelichting op de verschillen tussen de goudstandaard en de goudwisselstandaard en de terugkeer van de problemen van toen anno 2012.

Professor Bas Jacobs uitte onlangs kritiek op de euro: “De euro lijkt te veel op de gouden standaard”. Jacobs gebruikt echter een argument tegen de gouden standaard die betrekking heeft op de goudwisselstandaard. De auteur op basis van wie Jacobs zijn conclusie trekt - en ik zal eerlijk bekennen dat ik de auteur niet ken, nog dat ik zijn boek gelezen heb - is Peter Temin. Hij schreef het boek "Lessons from the Great Depression" en zou dus één en ander moeten weten over de oorzaken van de Grote Depressie.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Winkels in Spanje langer open

In de strijd tegen de economische crisis is ook de siësta in Spanje niet meer heilig. De Spaanse regering verlengt de openingstijden van winkels, vooral in toeristische gebieden. 

Winkeliers mogen dan ook het dagelijkse rustuurtje in de middag schrappen en doorwerken, iets wat tot nu toe als taboe gold.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Uitzendbaas voorziet krapte op arbeidsmarkt

We zullen er wel even op moeten wachten...

De Europese arbeidsmarkt stevent af op een enorme krapte. ''In 2050 komen we zo'n 35 miljoen mensen tekort", zegt topman Frank van Gool van uitzendorganisatie OTTO Work Force zaterdag in het AD.

''Als we straks 1 à 2 procent groei krijgen, zullen de mensen niet aan te slepen zijn", voorspelt hij.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Dow Jones knalt door 13.000, index wint 1,5%

De beurzen op Wall Street borduurden vrijdag met overtuiging voort op de flinke winsten van een dag eerder. Beleggers hoopten dat het stelsel van Amerikaanse centrale banken en de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week maatregelen zullen nemen om de economie te stimuleren en de eurozone te stabiliseren.

De Dow-Jonesindex stond aan het einde van de handel 187,73 punten (1,5 procent) hoger op 13.075,66 punten en de S&P 500 won 25,95 punten (1,9 procent) tot 1385,97 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 64,84 punten (2,2 procent) omhoog tot 2958,09 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Stimulering wereldeconomie? Olieprijs sluit hoger

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag voor de vierde handelsdag op rij hoger gesloten, vanwege de groeiende overtuiging dat de Federal Reserve en andere centrale banken de komende week verruimende maatregelen ter ondersteuning van de economie wereldwijd zullen aankondigen.

Woensdag publiceert de Federal Reserve zijn rentebesluit. Donderdag volgen de Bank of England en de Europese Centrale Bank (ECB) met hun rentebesluit.