Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4191 tot 4195
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Britse pond meer waard na uitspraak Britse rechtbank over Brexit

Het Britse pond sterling ging donderdag in waarde omhoog na de uitspraak van het Britse gerechtshof, de High Court, dat de regering parlementaire goedkeuring nodig heeft om de procedure voor een brexit in gang te zetten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Amerikaanse verkiezing kent slechts 1 winnaar

Nog 5 dagen en dan is het zo ver. Amerika gaat dan een van de twee meest gehate presidentskandidaten verkiezen tot president. Daarbij toonden tot vorige week de meeste nationale peilingen een overwinning voor Hillary Clinton.

Daar kwam verandering in toen de FBI vorige week vrijdag aangaf dat zij wederom onderzoek gaat doen naar Clinton’s email-gate.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Goudprijs in Egyptische pond 50% gestegen

De goudprijs in Egyptische ponden is vandaag met 50% gestegen, nadat bekend werd dat de centrale bank de munt niet meer kunstmatig wil ondersteunen. De centrale bank hanteert vanaf nu een vrije wisselkoers, wat wil zeggen dat de waarde van de munt geheel aan de vrije markt wordt overgelaten. Op het moment van schrijven staat het Egyptische pond ten opzichte van de dollar 33% lager dan gisteren, want de wisselkoers schoot omhoog van minder dan 9 naar 13,26 Egyptische pond tegenover de dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

De oliemarkt is groter dan alle andere grondstoffen samen

Sinds het ontstaan van de verbrandingsmotor is olie niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Zonder olie zou de wereld er vandaag totaal anders uitzien. En ondanks de groene revolutie blijft olie vandaag nog steeds bijzonder belangrijk.

Zonder olie zouden er geen transport, geen luchtvaart, geen schepen en geen auto’s zijn. Het leger zou zich amper kunnen verplaatsen. Olie is het smeermiddel van de wereld. De opmars van hernieuwbare energie en nu lithium is sterk de laatste jaren, maar toch verbruiken we nog altijd 94 miljoen vaten olie … per dag wereldwijd!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 november 2016

Grijpen centrale banken binnenkort naast goud ook terug naar zilver?

Zeg nooit ‘nooit’, zeker niet op de financiële markten. Wanneer we zeggen dat centrale banken overwegen om naast goud ook zilver te kopen, zouden velen ons voor gek verklaren. Nochtans is het niet zo ver gezocht als het op het eerste zicht lijkt. In het verleden is dit al eens voorgevallen. En de geschiedenis herhaalt zich nooit, maar soms rijmt het toch opvallend veel.

In tijden van nood grijpt men terug naar maatregelen uit het verleden. De rol van zilver als monetaire munt speelt zich dezer dagen enkel af bij particuliere beleggers en investeerders. Zo goed als geen enkele centrale bank heeft nog zilver. Ooit was dit anders. En als de nood het hoogst is, kan zilver opnieuw zijn rol opeisen.