Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 41901 tot 41905
Bron: RT[z]
Geplaatst: zaterdag 28 juli 2012

Kredietbeoordelaar: Duitsland kan failliet

De kleine Amerikaanse kredietbeoordelaar Egan-Jones sluit niet uit dat Duitsland failliet kan gaan door de eurocrisis. Het land kan niet de gehele last van de crisis dragen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Waarom Amerika niet failliet kan gaan

Toch vreemd; terwijl de publieke schuld/BNP ratio van de VS (ruim 100%) van het afgelopen jaar ongeveer net zo groot is als die van Italië, Portugal en Ierland, wordt er weinig gesproken  over de mogelijkheid dat de VS failliet kan gaan. We horen hooguit wat van het schuldenplafond. En dit terwijl de Europese landen veelvuldig in het nieuws zijn door hun schulden problematiek. Is er soms een wezenlijk verschil tussen beide?

[...]

Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Final CountdEUwn?

Aan de AEX met die paar tienden in de plus of min vandaag leest u het niet af dat het ineens gonst van de EU-geruchten. Als u echter een beetje om u heen kijkt, ziet u toch weer opvallende koersbewegingen. Kan het zijn dat beleggers alvast voorsorteren wat er volgende week allemaal te gebeuren staat?

In navolging van ECB-president Mario Draghi stellen nu ook de Franse president Fran├žois Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel dat EU en euro hoe dan ook en by all means necessary behouden blijven. Reuters weet nog meer, zo zouden de ECB en andere centrale banken hun niet nemen op hun Griekse staatspapier:

Bron: Goud.com
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Amerikaanse belegger verkiest fysiek goud

Volgens een onderzoek van Gold Bullion International LLC (GBI), a leading provider of precious metals to investors and the wealth management industry, bij meer dan 1.000 beleggers verkiest 63 % van de ondervraagden om fysiek goud te bezitten dan aandelen of fondsen.

Dit staat echter in schril contrast met de 2 % die effectief fysiek goud bezit terwijl meer dan de helft fysiek goud een goede investering vindt. Er zijn dus maar weinig beleggers die echt begrijpen waar het om gaat bij fysiek goud. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 44 % niet genoeg over fysiek goud weet om erin te beleggen. 37 % vond dat het te moeilijk is om aan fysiek goud te geraken en 1 op de 5 wist zelfs niet dat fysiek goud ook door particulieren gekocht kon worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 27 juli 2012

Wall Street zet opleving voort

De beurzen op Wall Street borduurden vrijdag voort op de winsten van een dag eerder. Beleggers hopen dat zowel het stelsel van Amerikaanse centrale banken als de Europese Centrale Bank (ECB) volgende week maatregelen zullen nemen om de economie te stimuleren en de eurozone te stabiliseren.

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel 0,9 procent hoger op 13.007 punten en de S&P 500 won 1,2 procent tot 1376 punten. De technologiebeurs Nasdaq ging 1,5 procent omhoog tot 2935 punten.