Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 41901 tot 41905
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Duitse bunds lager in de ochtendhandel

Duitse bunds noteren dinsdagochtend licht lager, bij relatief weinig richtinggevend nieuws.

De Europese aandelenmarkten putten dinsdag echter hoop uit de groeiende verwachting dat Spanje uiteindelijk toch een officiele aanvraag zal indienen bij de eurozone voor steun uit het European Financial Stability Fund (EFSF).

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Beurzen overwegend hoger

De Europese beurzen stonden dinsdag overwegend hoger. De rally van de afgelopen dagen lijkt daarmee in een rustig tempo te worden voortgezet. Beleggers zijn wel wat voorzichtiger nu de Europese hoofdgraadmeters rond de hoogste niveaus in 4 maanden tijd noteren.

,,De beurzen blijven goed liggen. Er lijkt wat meer rust in de markt te zijn gekomen na de belofte van de ECB om actie te ondernemen. De markt ligt er technisch ook sterk bij. Er is nog een hoop werk aan de winkel in Europa, maar beleggers lijken te begrijpen en te accepteren dat het tijd kost om de schuldencrisis op te lossen'', aldus handelaar Erik Nugteren van Hof Hoorneman Bankiers.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Plannen voor bankunie midden september klaar

De plannen voor een Europese bankenunie zijn over ruim een maand klaar. De Europese Commissie in Brussel wil haar voorstellen in de strijd tegen de uitdijende schuldencrisis op 11 september presenteren.

Dat is dinsdag van meerdere bronnen en media in Brussel vernomen. Een gezamenlijk beleid voor banken in de eurozone moet onder meer een einde maken aan de vicieuze cirkel tussen probleembanken en overheidsschulden. De Europese leiders hadden eind juni tot de stap besloten om het vertrouwen in de euro te herstellen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Italiaanse economie blijft krimpen

De Italiaanse economie is in het tweede kwartaal van dit jaar voor het vierde achtereenvolgende kwartaal gekrompen.

De Italiaanse economie ging vorig kwartaal met 0,7 procent achteruit ten opzichte van de voorgaande periode. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2011 werd de economie 2,5 procent kleiner. Dat is de sterkste krimp sinds eind 2009.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

To wedge or not to wedge

De korte termijn trend is opwaarts gericht, daar zal niemand over twijfelen. Maar de rally nadert nu een cruciaal punt. Op de eerste plaats is het eertijds berekende doel van de kopschouderbodem die in de periode mei – juni 2012 werd gezet inmiddels in de meeste beurzen bereikt.

Ten tweede liggen overal belangrijke weerstanden vlak boven de koersen die vrijdag werden bereikt, niet in de laatste plaats de oplopende trendlijn die bovenlangs de toppen van de afgelopen weken getekend kan worden.