Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41906 tot 41910
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Weerstand voor hogere aandelenkoersen neemt af

Het technische beeld op de beurzen ziet er na vorige week een stuk beter uit. Er is alleszins ruimte voor een verder oplopen van de koersen, terwijl er wat ons betreft weinig gevaren op de loer liggen. De economische kalender is deze week dun gevuld, zeker in vergelijking met vorige week.

Zetten we de klok 7 dagen terug, dan voelen we de lucht opnieuw zinderen van de elektriciteit. Achtereenvolgens waren er de vergaderingen van de Amerikaanse en Europese centrale banken, waarna op vrijdag de horde van de werkloosheidscijfers in de U.S. genomen moest worden.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

NL, Fra, Bel credit default swaps op laagste punt in 12 mnd

De kosten om Nederlandse, Franse en Belgische obligaties te verzekeren, de zogenaamde credit default swaps (CDS), zijn gedaald tot het laagste niveau in ongeveer een jaar, vanwege hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) klaar staat om actie te ondernemen ter bestrijding van de schuldencrisis.

De Nederlandse Franse en Belgische CDS hebben de laatste weken duidelijk geprofiteerd van ECB-president Mario Draghi's opmerkingen "al het nodige" te doen om de euro te redden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Banken snijden nauwelijks in kosten

Europese banken hebben sinds het begin van de financiële crisis nauwelijks in hun kosten gesneden.  

De uitgaven van de banken in vergelijking met hun inkomsten lagen vorig jaar gemiddeld maar een procentpunt onder het pre-crisisniveau van 2007. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van consultancybureau AT Kearney.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Beurzen zetten klim voort

De Europese beurzen wisten maandag de klim voort te zetten. De belofte van de Europese Centrale Bank (ECB) om actie te ondernemen bleef zorgen voor optimisme. Beleggers waren wel wat voorzichtiger na de sterke koerswinsten van afgelopen vrijdag.

De AEX-index in Amsterdam noteerde circa drie kwartier voor het slot 0,3 procent hoger op 331,44 punten. De MidKap-index won 0,7 procent tot 505,10 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tussen 0,8 en 1,1 procent. In Madrid, waar de beurs te kampen had met technische storingen, steeg de hoofdgraadmeter 4,3 procent. Op Wall Street stonden de beurzen een dik uur na opening 0,6 tot 0,8 procent hoger.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Cyclische analyse van de AEX-index

Het afgelopen half jaar was een wilde rit voor de grootste beursindex van Nederland. Eerst liep de AEX-index omhoog tot maart. Vervolgens zakten we onder de 300 punten met als bodem begin juni. De afgelopen weken heb ik een cyclusanalyse gemaakt voor de AEX-index op week en dagbasis. Het systeem is gebaseerd op slotkoersen van iedere handelsdag sinds 1992 voor de dagcyclus.

[...]