Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 41911 tot 41915
Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

Duitse autofabrikanten manipuleren cijfers en kopen massaal eigen auto's op

Vertrouwen beleggers in eurozone daalt naar 3 jarig dieptepunt - Grote banken bereiden zich voor op bankroet Italië.

 Duitse autofabrikanten kopen maar liefst 30% van hun eigen producten op, zodat het er op papier op lijkt alsof ze het nog goed doen. In werkelijkheid neemt ook de vraag naar Duitse auto's fors af.

Duitsland wordt nog altijd beschouwd als dé veilige haven van Europa waar de economie naar verhouding nog behoorlijk goed functioneert. Nu blijkt dat dit vertrouwen in ieder geval voor een deel misplaatst is. De groei die de Duitse autofabrikanten onlangs lieten zien blijkt namelijk voor een groot deel veroorzaakt door het feit dat de fabrikanten en de autohandelaren zélf hun eigen auto's opkopen. Zonder deze manipulatie blijkt ook de vraag naar Duitse auto's in werkelijkheid flink af te nemen.

De officiële autoverkoopcijfers lieten in het eerste halfjaar een stijging van 0,7% zien. Bijna één derde (!) van alle in Duitsland verkochte auto's blijkt echter te zijn opgekocht door de autofabrikanten en hun handelaren. Als deze fake verkopen niet worden meegerekend dan is er juist sprake van een forse daling van 5%.

[...]

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 7 augustus 2012

ECB verliest vertrouwen in schuldenlanden en gaat bedrijven steunen

Zelfs de ECB verliest nu het vertrouwen in de wil van Griekenland, Spanje en Italië om hun economieën en financiën op orde te krijgen.

Als een bericht van de Amerikaanse megabank Goldman Sachs juist blijkt te zijn, dan dreigen de Zuid Europese schuldenlanden binnenkort de genadeklap te krijgen - toegediend door de Europese Centrale Bank, want die zou inmiddels de hoop hebben opgegeven dat het ooit nog goed komt met de Griekse, Spaanse en Italiaanse banken en overheidsfinanciën. De ECB zou daarom overwegen om in plaats van staatsobligaties direct obligaties van ondernemingen te gaan opkopen, om zo het bedrijfsleven te steunen.

De afgelopen weken drongen met name de Italiaanse premier Monti en zijn Spaanse collega Rajoy er bij de ECB op aan om opnieuw hun staatsobligaties op te kopen, zodat de torenhoge rente die deze landen over hun schulden moeten betalen weer gaat dalen. ECB president Draghi stemde weliswaar verbaal met hen in -'de euro is onomkeerbaar'- maar nam in tegenstelling tot wat men in het Zuiden hoopte geen concrete besluiten over nieuwe steun aan Spanje en Italië.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit hoger

Wall Street is maandag hoger geeindigd, door met name hoop dat de Europese Centrale Bank (ECB) snel actie onderneemt in het tegengaan van de schuldencrisis in de eurozone.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,2% hoger op 13.117,51 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2% tot 1.394,23 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,7% won tot 2.989,91 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Beurzen VS beginnen week weer eens positief

Optimisme over de aanpak van de eurocrisis in Europa stuwde de Amerikaanse aandelenbeurzen maandag op tot de hoogte niveaus in 3 maanden tijd. In het laatste handelsuur liepen de winsten evenwel terug. Desondanks beleefde Wall Street de eerste positieve weekopening in meer dan 2 maanden tijd.

De toonaangevende Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent hoger op 13.117,51 punten. De breder samengestelde S&P 500 klom eveneens 0,2 procent tot 1394,23 punten, maar bleef daarmee wel onder de psychologisch belangrijke grens van 1400 punten. De technologie-index Nasdaq klom 0,7 procent tot 2989,91 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

BEWIJS: Aandelen worden interessanter

Het is een moeilijk om tegenwoordig nog positieve beleggers te vinden, want meer dan 10 jaren van een berenmarkt voor aandelen laat diepe psychologische wonden na.

Toch is het precies een langdurige bear market die aandelen steeds interessanter maken voor aandachtige beleggers. Dat blijkt nog maar eens uit onderstaande grafiek.

Terwijl aandelen sinds 2000 per saldo zijwaarts bewogen, zakte de waardering in termen van winst almaar verder weg. Of anders gesteld, de winsten van de beursgenoteerde ondernemingen stegen over dezelfde periode verder door.