EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 41921 tot 41925
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

BREKEND: Draghi drukt op CRTL-P bij de ECB

Draghi gaat voluit met Outright Monetary Transactions (OMT)! Anders gezegd, de ECB draait de geldkraan open zolang als het nodig is.

Draghi gaat voluit met Outright Monetary Transactions (OMT)! Anders gezegd, de ECB draait de geldkraan open zolang als het nodig is.

Draghi wil op deze manier de noodlijdende EU-landen uit de markt halen om in hun financieringen te voorzien. Hij blijft erbij dat de transactie ‘gesteriliseerd’ zullen blijven ‘zo lang als nodig’.

De SMP operaties worden hiermee beeïndigd… meer info volgt indien relevant.

Het codewoord blijft dus ‘ongelimiteerd’.

[...]

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

Belgen verbergen 30 miljard euro bij Zwitserse banken

Rijke Belgen hebben 30 miljard euro spaargeld op Zwitserse bankrekeningen geparkeerd. Dat blijkt uit berekeningen van de Zwitserse nationale bank. Het land stelt voor daar een eenmalige belasting van 34 procent op te heffen en aan België door te storten, in ruil voor het behoud van het bankgeheim. België weigert, voorlopig.

De Zwitserse nationale Bank heeft de hoeveelheid Belgisch spaargeld op Zwitserse bankrekeningen berekend. "Er staat tussen de 30 en 35 miljard euro uit België geparkeerd", verklaart een betrouwbare bron aan De Morgen. Een andere expert bevestigt die raming.

Lees verder op demorgen.be
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

Marc Faber: “Het maakt geen fluit uit wat de centrale banken zullen doen”

Precies zoals we hem kennen, Marc Faber met weer een straffe uitspraak, ditmaal op CNBC. Hij geeft aan dat het verder niet zoveel uitmaakt wat de Fed en de ECB zullen doen. De aandelenmarkten hebben het effect al ingerekend.

Faber is vooral overtuigd van het einde van het huidige financiële systeem. En dat klinkt verdacht veel op onze theorie!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

ECB handhaaft rente op 0,75 procent

Dat is donderdag bekend gemaakt. Het besluit is in overeenstemming met de gemiddelde verwachting van economen, maar beleggers hoopten op een verlaging van het leidende rentetarief.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 6 september 2012

Bank of England houdt beleid vast

De Bank of England (BoE) ziet nog geen aanleiding zijn monetaire beleid aan te passen. De Britse centrale bank handhaaft de herfinancieringsrente op 0,5 procent en laat het bedrag waarvoor staatspapier wordt opgekocht ter stimulering van de economie in september ongewijzigd.

Lees verder op RT[z]

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs