Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 41921 tot 41925
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Anderhalf jaar aanmodderen op huizenmarkt

Op de woningmarkt blijft het volgens de Rabobank nog komend anderhalf jaar aanmodderen. Kopers willen (of kunnen) de vraagprijzen niet betalen en verkopers verlagen maar mondjesmaat hun prijs, huizen worden moeizaam verkocht.

De periode van dalende prijzen zal daarom nog even aanhouden, terwijl het aantal verkochte huizen laag blijft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

5 jaar na uitbreken financiële crisis zijn opties centrale banken nog niet opgebruikt

De verjaardag zal vast en zeker niet gevierd worden, maar het is nu al 5 jaar geleden dat de financiële crisis is uitgebroken. In die 5 jaar is er heel veel gebeurd en het kan misschien geen kwaad om even een stand van zaken op te maken. Is er nog hoop op een definitieve oplossing?

In verband met zo’n oplossing kijken we op de eerste plaats naar de centrale banken. Die hebben de crisis in een eerste fase gecounterd door de rentetarieven te verlagen en door vervolgens overvloedig liquiditeit in het systeem te pompen. Maar wat zijn de uiteindelijke resultaten van de aangereikte oplossingen?

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Hogere rente bij Italiaanse staatsveiling

Italië heeft met een veiling van een eenjaarslening maandag iets hogere rentes moeten betalen dan een maand geleden bij een vergelijkbare veiling. Het land haalde 8 miljard euro op. De rente liep op van net onder de 2,7 procent een maand geleden tot 2,767 procent maandag. De vraag was hoger dan het aanbod.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

Duitsland leent tegen -0,05% rente

Duitsland begaf zich aan het eind van de ochtend op de obligatiemarkt met de uitgifte van zesmaands papier, waarmee 3,77 miljard euro werd opgehaald tegen een negatief rendement van -0,0499%.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 augustus 2012

'Huizenprijzen blijven ook volgend jaar dalen'

Ook in 2013 zullen de prijzen voor koopwoningen en het aantal verkochte woningen blijven dalen.

Dit voorspellen economen van de Rabobank maandag. De prijzen van woningen zullen in 2012 met 5 procent dalen, in 2013 wordt een daling van 4 procent verwacht.