Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 41971 tot 41975
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

CEO van Griekse staatsbank zond zijn spaargeld naar het buitenland

In Griekenland is ophef ontstaan nu bekend is geraakt dat de voormalige CEO van de ATE bank 8 miljoen euro van zijn privé-geld naar het buitenland heeft gestuurd om er vastgoed mee te kopen in Londen. Dat gebeurde een paar maanden voor de staatsbank door de Griekse Pireaus Bank van het faillissement werd gered. Het bericht staat op de Griekse website Realnews.

Theodoros Panatalakis, de voormalige baas van de bank, weigert voorlopig alle commentaar maar wijst erop dat hij de transactie had aangegeven en er in 2011 ook belastingen op heeft betaald. Eind deze maand moet hij in Athene voor een onderzoekscommissie getuigen over zijn drie jaar aan het hoofd van de bank.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

'Hogere opening Europese beurzen'

De Europese beurzen zullen maandag naar verwachting hoger aan de nieuwe handelsweek beginnen. De rally, die afgelopen vrijdag weer werd opgepakt, lijkt daarmee te worden voortgezet.

In Amsterdam opende PostNL maandag voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. Volgens het postbedrijf werd de zwakker dan verwachte start van het jaar in het tweede kwartaal doorgezet. Het bedrijf liet daarnaast weten dat het resultaat in 2012 aan de onderkant van de prognose zal uitkomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Monti: 'Tekenen van psychologische ontbinding van Europa zijn al merkbaar'

‘Onenigheid tussen politici van de 17 landen van de eurozone brengt de toekomst van de Europese Unie in gevaar. Tekenen van een psychologische ontbinding van Europa zijn dan ook al merkbaar. ‘ Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti gezegd in een interview met het Duitse magazine Der Spiegel.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Banken zijn de 'cocaïne cowboys' van vandaag

'Cocaïne cowboy' was de bijnaam voor de typische drugdealer van Zuid-Florida in de jaren 1970 en 1980, bij ons vooral bekend uit de tv-serie ‘Miami Vice’. Volgens Bloomberg zijn megabanken de moderne cocaïne cowboys, die met de regelmaat van de klok wetten overtreden, maar nooit verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.

Een bank die schuldig wordt bevonden aan witwaspraktijken voor drugskartels en terroristische netwerken zou gesloten moeten worden. Wel, dit was het geval voor het Britse HSBC, maar waarschijnlijk komt die er met een boete en een waarschuwing van af.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 5 augustus 2012

Bestuurders zijn volkomen de weg kwijt

Bestuurders van instellingen en bedrijven en hoogleraren op diverse vakgebieden doen de laatste tijd behoorlijk van zich spreken. De een na de ander komt met ideeën en oplossingen op de proppen waarvan de ‘gewone mens’ denkt: “Zijn ze nou helemaal gek geworden?”