Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 41976 tot 41980
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Spanje wil 102 miljard euro bezuinigen

Spanje dat moeite heeft de overheidsfinanciën in evenwicht te brengen, wil maatregelen doorvoeren die de komende twee jaar 102 miljard euro moeten opleveren. 

De besparingen behelzen het pakket uit juli van 65 miljard euro aan belastingmaatregelen en bezuinigingen en een extra 35 miljard euro uit een verhoging van de omzetbelasting. Ook de publieke sector, de autonome regio's, de zorgsector en het onderwijs moeten bijdragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Scherpe winstval grootste bank Italië

De grootste bank van Italië, Unicredit, heeft in het tweede kwartaal de winst scherp zien dalen vanwege fors hogere voorzieningen voor slechte leningen. 

De nettowinst zakte met 67 procent tot 169 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder. Dat maakte de Italiaanse bank vrijdag bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

7 redenen waarom september een cruciale maand wordt voor Europa

2012 kan nu al de geschiedenisboeken in als een monumentaal jaar voor Europa, maar de belangrijkste maand ligt nog voor ons… tenminste, als we afgaan op een recente analyse van zakenbank Nomura .

Analist Alastair Newton somt 7 redenen op waarom september de belangrijkste maand zal worden voor de toekomst van Europa!

Voldoende dreigingen voor Draghi & Co om snel actie te nemen in de komende weken, want een escalatie van de problemen kan de toekomst van de eurozone op het spel zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Banencijfer stuwt Wall Street

In New York zijn de beurzen vrijdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwacht Amerikaans banencijfer en optimisme op de Europese aandelenmarkten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1,1 procent hoger op 13.016 punten en de brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 1381 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 1,5 procent tot 2953 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Beurzen pakken rally weer op

De Europese beurzen pakten vrijdag de rally, die vorige week werd ingezet, weer op. Na de aanvankelijke teleurstelling over het uitblijven van directe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) nam de overtuiging toe dat de centrale bank in de nabije toekomst wel in actie zal komen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 2 procent hoger op 328,52 punten. De MidKap-index won 1,6 procent tot 499,20 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 2,9 en 2,7 procent. Londen won 1,8 procent.