Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 41976 tot 41980
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Nothing but a huge Ponzi scheme

Aldus Charles Biderman in de video hieronder. Zijn uitgangspunt: 'De meeste schade wordt veroorzaakt door diegene die niet zo slim zijn als ze zelf denken'. Dat zijn volgens Biderman bijvoorbeeld een Ben Bernanke, een Timothy Geithner en een Barack Obama. Volgens Biderman is er geen sprake van verbeterende omstandigheden. "The problem is we are running out of bridge and are nowhere near recovery".

[video]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Alcatel-Lucent schrapt 5000 banen

De producent van telecomapparatuur Alcatel-Lucent schrapt 5000 banen en trekt zich terug uit onrendabele markten als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma van 1,25 miljard euro tot eind dit jaar. Dit maakte het Frans-Amerikaanse bedrijf donderdag bekend.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Citibank: 90% kans op Griekse exit'

De kans dat Griekenland de eurozone verlaat in de komende 12 tot 18 maanden is gestegen naar 90 procent. Dat denken analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi.

Eerder zag Citi de mogelijkheid op een Griekse exit nog op 50 tot 75 procent. Een vertrek zal ook leiden tot een afwaardering door minimaal een grote kredietbeoordelaar van landen als Nederland, Oostenrijk, Belgiƫ, Frankrijk, Italiƫ en Duitsland.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent 1 punt hoger

De AEX opent naar verwachting licht hoger op grond van een positief gesloten Wall Street en goede bedrijfscijfers die donderdagochtend naar buiten kwamen.

Handelaar Cees Smit van Today's Beheer gaat voor de AEX uit van een winst van 1 punt. "Wall Street en Azie lieten een positief beeld zien en de bedrijfsresultaten die donderdag tot nog toe naar buiten kwamen zijn goed", aldus Smit.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Japanse beurs sluit hoger

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. De stemming werd gesteund door kwartaalcijfers van lokale en internationale bedrijven, die over het algemeen positief uitvielen. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8443,10 punten. Een dag eerder sloot de Japanse beurs nog op het laagste punt in 7 weken tijd.