Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 41981 tot 41985
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

AEX licht hoger

De AEX index begint iets hoger. Grote winnaar is Unilever. De cijfers van Shell en Randstad stellen teleur, op de beurs gaan deze fondsen dan ook onderuit.

Ons financieel dashboard, met de koersen van aandelen, beleggingsfondsen, opties, grondstoffen en obligaties

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Griekenland presenteert bezuinigingen

Griekenland presenteert donderdag een pakket aan bezuinigingsmaatregelen dat de komende 2 jaar 11,5 miljard euro moet opleveren. Dat meldden Griekse media. Onder anderen gepensioneerden gaan inleveren, aldus de plannen waarmee Athene het land weer op koers denkt te brengen.

Bron: XanderNieuws.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

17 economen: Europa stevent slaapwandelend op enorme catastrofe af

Het huidige streven naar een verenigd Europa is afkomstig van Hitler en Mussolini (foto 1938 in Florence) en dreigt volgens een bekende Nederlandse historicus opnieuw op een grote oorlog uit te lopen.

Een groep van 17 gerenommeerde financiële en economische experts waarschuwt dat Europa 'slaapwandelend op een catastrofe van onafzienbare omvang' afstevent nu ook de kernlanden Duitsland en Nederland met afwaardering worden bedreigd. De oplossing voor de huidige crisis is volgens hen niet gelegen in wat Brussel graag wil -een langdurige transferunie en eurobonds-, maar in het volledig nieuw opzetten van het huidige eurosysteem. Als de eurozone echter op de huidige weg richting een 'Verenigde Staten van Europa' verder blijft gaan zal er volgens een bekende Nederlandse historicus opnieuw een grote oorlog op ons continent losbarsten.

Duitsland en Nederland dreigen al op korte termijn overbelast te raken door de schuldencrisis in Zuid Europa. Onder de titel 'Weg uit de doodlopende crisis' pleiten de experts in een door het Amerikaanse Institute for New Economic Thinking geplubliceerde studie ervoor dat de ouderdomsvoorzieningen in Europa voortaan gemeenschappelijk worden gedragen. Op korte termijn moeten er hogere garanties voor de schuldenlanden komen die op hun beurt serieus werk moeten maken van de hervorming van hun economieën en financiën.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Nothing but a huge Ponzi scheme

Aldus Charles Biderman in de video hieronder. Zijn uitgangspunt: 'De meeste schade wordt veroorzaakt door diegene die niet zo slim zijn als ze zelf denken'. Dat zijn volgens Biderman bijvoorbeeld een Ben Bernanke, een Timothy Geithner en een Barack Obama. Volgens Biderman is er geen sprake van verbeterende omstandigheden. "The problem is we are running out of bridge and are nowhere near recovery".

[video]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Alcatel-Lucent schrapt 5000 banen

De producent van telecomapparatuur Alcatel-Lucent schrapt 5000 banen en trekt zich terug uit onrendabele markten als onderdeel van een kostenbesparingsprogramma van 1,25 miljard euro tot eind dit jaar. Dit maakte het Frans-Amerikaanse bedrijf donderdag bekend.