Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 41986 tot 41990
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

ABN Amro: daling huizenprijzen versnelt

Economen van ABN Amro Bank verwachten dat de prijzen van Nederlandse koopwoningen hun daling in 2013 zullen versnellen en dat herstel pas in 2014 gloort.

In de Woningmarktmonitor van juli van het Economisch Bureau van de bank stellen de economen vooral hun raming voor 2013 sterk neerwaarts bij, mede vanwege de geplande aanpassingen in de hypotheekrenteaftrek. Voor volgend jaar verwachten ze nu een daling van 8%, ofwel 5 procentpunten meer dan de prijsdaling van 3% die ze in april voorzagen.

Bron: intrinsiekewaardenul.nl
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Olieprijs kan zomaar volgend Liborgate worden

Na het gerommel met de Liborrente, staat het volgende schandaal al in de coulissen: de manipulatie van de olieprijs. Een kunstmatig hoog gehouden olieprijs wordt door consumenten en bedrijven direct aan de pomp gevoeld en schaadt iedere economie. De mogelijke financiële schade in het geval van een “Oilgate” niet te overzien.

Mogelijk zijn er in de nabije toekomst acties van toezichthouders en politici te verwachten naar aanleiding van resultaten van een grootschalig onderzoek naar de vorming van de olieprijs. Wereldleiders op de G-20 hadden in 2010 vragen over de mogelijke manipulatie van de olieprijs en stelde een commissie aan met daarin het Internationale Energie Agentschap (IEA), Internationale Energie Forum (IEF), International Organization of Securities Commissions (IOSCO) en de Opec om de zaak te onderzoeken. In 2011, op de G-20 in Cannes, werd de commissie gevraagd halverwege dit jaar met aanbevelingen te komen hoe de toezicht en vorming van de olieprijs te verbeteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Spaanse beurs op laagste niveau sinds 2003

Begin deze week noteerde de IBEX op 5.905 punten. Dit was het laagste niveau sinds april 2003. Dit nieuw dieptepunt werd bereikt na een nieuwe daling van meer dan 10 % op enkele dagen tijd. Als we kijken naar de Griekse beurs, is het dieptepunt voor de IBEX nog niet in zicht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

Massale kapitaalvlucht uit Spanje

Volgens de officiële cijfers van de Spaanse centrale bank is er een recordbedrag € 122 miljard uit Spanje gevloeid de eerste vier maanden van 2012. Maar zoals te zien is op onderstaande grafiek, is de kapitaalvlucht al begonnen in het vierde kwartaal van 2011.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 25 juli 2012

'Europa slaapwandelt richting catastrofe'

De eurozone staat een economische ramp te wachten als de financieel sterkere landen en de centrale bank niet bereid zijn meer schulden op zich te nemen. Dat heeft een vooraanstaande economische denktank woensdag gemeld in een rapport.

,,Wij denken dat Europa slaapwandelt richting een catastrofe van onmetelijke proporties. Het gevoel van een crisis die maar niet eindigt, met de ene na de andere dominosteen die omvalt, moet eindigen'', aldus het Institute for New Economic Thinking (INET), dat wordt gesteund door de Amerikaanse superbelegger George Soros.