Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 41991 tot 41995
Bron: beurs.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Olieprijs wint $0,01 in afwachting verdere monetaire verruiming

De olieprijs is donderdag maar net hoger gesloten, waarbij een hogere dollar de winst beperkte en de verwachtingen over verdere monetaire verruiming het sentiment beheersten.

De septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange $0,01 hoger op $93,36.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street eindigt de handelsdag verdeeld

Wall Street is donderdag tijdens een weinig inspirerende handelsdag verdeeld gesloten, waarbij een reeks aan positieve macrocijfers over de arbeidsmarkt en de handel geen sterke impuls boden. Daarnaast werd het sentiment wederom beheerst door de aanhoudende hoop dat verdere stimuleringsmaatregelen niet uit zullen blijven.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,1% lager op 13.165,19 punten. De breed samengestelde S&P 500 sloot vlak op 1.402,80 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,3% won tot 3.018,64 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Vlakke standen op Wall Street

In New York schommelden de Amerikaanse effectenbeurzen donderdag aan het einde van de handel rond de slotstanden van woensdag. Beleggers wachten op meer signalen die de recente klim ondersteunen. Zwakke macrocijfers uit China voeden daarbij de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

De Dow-Jonesindex noteerde ruim een half uur voor het slot een fractie lager op 13.174 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1404 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,3 procent tot 3019 punten. Voor de S&P 500 is het de vijfde positieve dag op rij.

Bron: aandelentip.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

De beste belegging: schulden

De crisis draait alleen maar om schulden, onhoudbare schulden! Er is geen simpele oplossing, de schulden moeten omlaag, dit kan niet door keihard te bezuinigen waardoor de economie volledig stil valt en er nog meer schulden ontstaan.

Voor Europa is de beste oplossing voor de schuldencrisis INFLATIE. Wanneer de inflatie drastisch toeneemt dan wordt de schuld steeds minder waard, hierdoor wordt de schuld voor de overheden en banken weer beheersbaar.

Een bijkomend voordeel van deze inflatie is dat de export flink toeneemt immers de euro daalt in waarde ten opzichte van de andere valuta. Hierdoor trekt de Europese economie weer aan, en neemt uiteindelijk de welvaart weer toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Europa denkt enkel op korte termijn

Europa is er de laatste jaren goed in geslaagd om telkens met een pleister op de wonde de crisis voor zich uit te duwen. Halfslachtige oplossingen zorgde steeds voor een periode van opluchting met dalende rentevoeten als gevolg. Maar steeds doken de problemen weer op en stegen de rentevoeten naar recordhoogtes.

Op lange termijn heeft Europa maar 2 keuzes: integreren of uiteenvallen. De solvabiliteitsproblemen op lange termijn moeten opgelost worden met liquiditeiten op korte termijn. Deze liquiditeiten moeten Europa een grotere adempauze bezorgen om de integratiemaatregelen te versnellen. Zoniet dreigt optie 2.