Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 421 tot 425
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Het probleem van de centrale bankiers

De centrale bankiers komen bijeen in de Amerikaanse vallei Jackson Hole voor een driedaags economisch symposium, samen met allerhande beleidsmakers en academici. Volgens macro-econoom Kees de Kort willen de centrale bankiers terug naar hun normale positie, maar de grote vraag is hoe.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Rusland voegt bijna 12,5 ton goud aan reserve toe

Rusland heeft in juli 400.000 troy ounce goud aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de Russische centrale bank deze week naar buiten bracht. Met de toevoeging van omgerekend bijna 12,5 metrische ton groeit de totale goudvoorraad van het land naar meer dan 1.729 ton, goed voor een zesde plaats op de ranglijst van landen met de grootste reserves van het edelmetaal. Alleen de Verenigde Staten, Duitsland, Italië, Frankrijk en China hebben meer edelmetaal in de kluis liggen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

'Bitcoin ongeschikt als vervanger van geld'

Virtuele valuta's zoals bitcoin en ether zouden vanwege de sterke waardeschommelingen ongeschikt zijn als vervanging van reguliere munteenheden zoals de dollar en euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Recordoverschot voor Duitse staat

De Duitse overheid heeft in de eerste zes maanden van het jaar 18,3 miljard euro meer ontvangen dan het heeft uitgegeven, goed voor en overschot van 1,1 procent van het bbp. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 25 augustus 2017

Deze 3 grafieken bevestigen het herstel van de wereldeconomie

De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal publiceert donderdag een reeks interessante grafieken die moeten aantonen dat de wereldeconomie stilaan maar zeker herstelt van de uppercut die ze na de start van de financiƫle crisis moest incasseren.