Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 42001 tot 42005
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

'Wall Street begint vlak'

De beurzen in New York openen donderdag waarschijnlijk nagenoeg vlak. Beleggers wachten op meer signalen die de recente klim rechtvaardigen. Zwakke macrocijfers uit China voeden daarbij de speculatie op meer stimuleringsmaatregelen van de overheid in Beijing.

Op macro-economisch vlak bleek voorbeurs dat het aantal wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten licht is gedaald. In totaal vroegen 361.000 Amerikanen een uitkering aan. Economen hadden gerekend op 370.000 aanvragen. Ook bleek dat het Amerikaanse handelstekort in juni is afgenomen tot 42,92 miljard dollar. Hier werd gerekend op een tekort van 47,5 miljard dollar.

Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

'Schuldencrisis zet waarde Euro onder druk'

De euro was begin augustus 4,4 procent minder waard ten opzichte van de 20 voor de eurolanden belangrijkste valuta dan eind april. De waarde van de Europese munt lag begin deze maand ruim 8 procent lager dan de gemiddelde waarde in 2011. De ECB wijt de daling van de laatste maanden aan een de nieuwe opleving van de onrust op de financiële markten.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

344 Nederlanders verlaten hun land. Elke dag...

Elke dag opnieuw verlaten 344 Nederlanders hun land. Dat waren er in de eerste vijf maanden van dit jaar niet minder dan 52.000, ruim 5.000 meer dan in de eerste vijf maanden van 2011 en 8.000 meer dan in de periode van januari tot mei 2010. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

"Mensen gaan naar landen als China of Singapore, met groeisectoren, omdat daar veel meer mogelijkheden zijn. Bedrijven breiden uit in die richting en veel lokale bedrijven groeien en vragen kennis uit het westen", zegt emigratie-deskundige Just Dalhuisen op de NOS.

Bron: parool.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

Bedrijven failliet om van werknemers en schuldeisers af te komen.

Aan 43 procent van de faillissementen in de transportsector en de bouw zit een luchtje. Ondernemers laten hun bedrijf over de kop gaan om van werknemers en schuldeisers af te komen.

Onlangs liet de eigenaar van het Amsterdamse transportbedrijf G. Oudt het bedrijf volgens FNV Bondgenoten failliet verklaren om zo van 63 truckers af te komen. Hetzelfde zou afgelopen maand bij Timmerfabriek Schalkwijk in Haarlem zijn gebeurd.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 9 augustus 2012

China neemt de wereld over...

En ons aller Dick Seegers heeft dit voorspeld, in het bijzonder waar hij wees op de investeringen van dat land in Afrika.  Evenals bv Jim Rogers, hoewel we beiden natuurlijk niet op één plaats willen zetten…  Zerohedge schrijft vandaag namelijk : As the map below from Stratfor shows, ever since 2010, when China pledged over $100 billion to develop commercial projects in Africa, the continent has now become de facto Chinese territory. Leest u hier verder : http://www.zerohedge.com/news/beijing-conference-see-how-china-quietly-took-over-africa.