Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42016 tot 42020
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

7 redenen waarom september een cruciale maand wordt voor Europa

2012 kan nu al de geschiedenisboeken in als een monumentaal jaar voor Europa, maar de belangrijkste maand ligt nog voor ons… tenminste, als we afgaan op een recente analyse van zakenbank Nomura .

Analist Alastair Newton somt 7 redenen op waarom september de belangrijkste maand zal worden voor de toekomst van Europa!

Voldoende dreigingen voor Draghi & Co om snel actie te nemen in de komende weken, want een escalatie van de problemen kan de toekomst van de eurozone op het spel zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Banencijfer stuwt Wall Street

In New York zijn de beurzen vrijdag hoger geopend. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwacht Amerikaans banencijfer en optimisme op de Europese aandelenmarkten.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1,1 procent hoger op 13.016 punten en de brede S&P 500 steeg 1,2 procent tot 1381 punten. Technologiebeurs Nasdaq klom 1,5 procent tot 2953 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Beurzen pakken rally weer op

De Europese beurzen pakten vrijdag de rally, die vorige week werd ingezet, weer op. Na de aanvankelijke teleurstelling over het uitblijven van directe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) nam de overtuiging toe dat de centrale bank in de nabije toekomst wel in actie zal komen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 2 procent hoger op 328,52 punten. De MidKap-index won 1,6 procent tot 499,20 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt stegen 2,9 en 2,7 procent. Londen won 1,8 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

'Wall Street begint met winst'

De beurzen in New York zullen vrijdag naar verwachting met winst beginnen. De stemming wordt gesteund door een sterker dan verwacht Amerikaans banencijfer en optimisme op de Europese aandelenmarkten.

Voorbeurs bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in juli met 163.000 banen is toegenomen. Economen gingen vooraf uit van een groei met 100.000 arbeidsplaatsen. De werkloosheid nam in juli licht toe tot 8,3 procent van de beroepsbevolking. In juni bedroeg de werkloosheid in 's werelds grootste economie 8,2 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Spaanse premier onderstreept probleem met financiering

De hoge rentes die op Spaanse staatsleningen worden geëist, maken lenen bijzonder duur en dreigen de staatsschuld onhoudbaar te maken.

''Ons grootste probleem is dat we grote schulden hebben die moeten worden afbetaald en het heel moeilijk is om iemand te vinden die ze wil herfinancieren'', stelde Rajoy.

Spanje moest donderdag nog 6,65 procent rente bieden om leningen voor 10 jaar aan de man te brengen. Dat was het op een na hoogst percentage sinds de invoering van de euro.