Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 42031 tot 42035
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Duitse bunds sluiten lager

Duitse bunds zijn dinsdag lager gesloten, na de afwaardering van de outlook van de kredietstatus van Duitsland naar negatief van stabiel door Moody's. Het verlies werd verder vergroot door een teleurstellend Duits inkoopmanagersindexcijfer.

Zowel de inkoopmanagersindex in de Duitse industrie als die in de dienstensector daalden in juli onverwacht, waarbij het samengestelde indexcijfer van 47,3 het laagste niveau betreft in meer dan drie jaar.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

'Griekenland heeft aanvullende schuldherstructurering nodig' - Reuters

Griekenland zal waarschijnlijk een aanvullende herstructurering van zijn staatsschuld vereisen, meldt Reuters dinsdag, waarbij het persbureau drie functionarissen van de Europese Unie (EU) citeert, in een ontwikkeling die er voor zorgt dat er wederom zorgen opspelen over de toekomst van het land in de eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

CORRECT: AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit 0,4% lager

(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'AEX sluit 0,4% lager' om juiste slotkoers in titel weer te geven.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--De AEX sloot dinsdag licht lager, na twee dagen van flink verlies, vrijwel geheel gedragen door het verlies van KPN. Positief nieuws betrof onder andere een gunstige inkoopmanagersindex uit China en bedrijfsresultaten, maar die werden per saldo niet doorvertaald in winst. Na 15.45 uur leverde de AEX onder invloed van een zakkend Wall Street zijn bescheiden winst geheel in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Spaanse rente loopt verder op

Spanje haalde dinsdag tegen relatief hoge rentes 3 miljard euro op met kortlopende leningen. Over leningen met een looptijd van 6 maanden moet het land 3,7 procent rente betalen. Geld dat voor 3 maanden wordt geleend, kost Spanje 2,4 procent rente.

Beide percentages waren iets hoger dan bij de vorige vergelijkbare veiling. De vraag naar de leningen was wel iets groter dan de vorige keer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Spanje, Italië en Frankrijk willen snel actie

Spanje, Italië en Frankrijk hebben dinsdag opgeroepen om de afspraken die eind juni op de eurotop zijn gemaakt, snel uit te voeren. ,,Snelheid is een essentiële voorwaarde voor succes van de Europese actie'', aldus de verklaring. Volgens de landen is er nu sprake van een zorgelijke vertraging bij de uitvoering van de afspraken.