Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42036 tot 42040
Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Oude dag fors in de min

Dat meldde De Nederlandsche Bank gisteren op basis van onderzoek onder de vijfentwintig grootste pensioenfondsen van ons land. Ook in 2012 worden pensioenaanspraken en -uitkeringen meestal niet verhoogd.

De pensioenfondsen waar nog wel toeslagen worden toegekend wegens loon- en prijsstijgingen zijn voornamelijk ondernemingsfondsen. Maar bij deze groep stijgt de werkgeverspremie wel weer harder dan bij de zogeheten bedrijfstakpensioenfondsen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

De vrije markt heeft gefaald

Het blijft mij keer op keer verbazen hoe mensen zich uiten in verschillende discussies rondom de economische crisis. Het gaat dan voornamelijk over een eventuele exit van Griekenland uit de Eurozone en andere Zuid-Europese landen die tot hun nek in de schulden zitten. Niemand heeft het concreet antwoord op de huidige problemen. Ondertussen ontstaat er langzaam een front van investeerders, beleggers en banken tegen het simpele volk van verschillende (Zuid-Europese) landen. De landen moeten door de crisis hoge rentes betalen en moeten garant staan voor noodpakketten en zogenoemde stabiliteitsfondsen. Ondertussen schuiven we met z'n allen langzaam verder het moeras in.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

'Vlakke opening AEX'

De beurs in Amsterdam opent vrijdag waarschijnlijk vlak. De andere Europese beurzen zullen bij de opening ook weinig beweging laten zien. Beleggers verwerken de teleurstelling over het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en richten hun blik op de Verenigde Staten, waar later op de dag het belangrijke banencijfer zal worden vrijgegeven.

,,De AEX begint vlak. De koersdaling op Wall Street viel donderdag mee. De Spaanse rente staat echter weer ruim boven de 7 procent en het blijft de vraag hoeveel we zullen inleveren van de recent opgebouwde winst. ECB-president Mario Draghi heeft zijn hand overspeeld en zijn geloofwaardigheid staat op het spel. Verder zal de handel in het teken staan van het Amerikaanse banenrapport'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

ECB gooit alle remmen los

Ontgoocheling alom. Mario Draghi zette vorige week een grote mond op maar kwam gisteren met weinig concreets voor de dag.

Dat is een beetje de interpretatie van de financiƫle markten.

Aandelen onderuit, de Spaanse rente weer vlot boven de 7% en de euro dondert naar beneden.

Nochtans had Draghi gezegd dat het niet slim was om short te gaan op de euro. Maar hij komt van Goldman Sachs en dan moet je altijd het tegenovergestelde doen van hun officiƫle advies.

Ik heb echter de persconferentie nagelezen en ik zie toch heel wat redenen om aan te nemen dat de ECB een versnelling hoger zal schakelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

'Britse economie krimpt door hard bezuinigen'

De Britse economie vertoont in 2012 krimp door harde bezuinigingen van de overheid en de Europese schuldencrisis.

Volgens de gerenommeerde Britse denktank NIESR zal het nationaal inkomen dit jaar met 0,5 procent dalen. Voor 2013 voorziet het bureau een bescheiden groei van 1,3 procent.