EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 42041 tot 42045
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

Grieks trojkarapport pas over enkele weken

Het volgende rapport van het team van experts van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds over Griekenland komt op zijn vroegst eind september. Maar het zou ook zo begin oktober kunnen worden. Dat was op te maken uit de woorden van de woordvoerder van eurocommissaris Olli Rehn maandag.

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

Spaanse economie zwakker dan gedacht

Daaruit bleek dat de economische groei vorig jaar beperkt bleef tot 0,4 procent, in plaats van 0,7 procent zoals eerder gemeld. In 2010 kromp de Spaanse economie met 0,3 procent. Eerder werd voor dat jaar een achteruitgang met 0,1 procent vastgesteld.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

MARKET COMMENT: AEX +0,1%, toch hoop uit Ifo-index

Het Damrak noteert rond het middaguur licht hoger, waarbij de markt volgens analist Peter Jurgens van Keijser Capital ondanks een licht lager Duits ondernemersvertrouwen in augustus toch hoop put uit de data. Jurgens spreekt van lage volumes en een gebrek aan nieuws. "Dus blijven we dicht bij huis", aldus de analist. Omstreeks 12.00 uur noteert de AEX 0,1% hoger op 330,07 punten, de Midkap stijgt 0,2% tot 505,21 punten en de Smallcap wint 0,2% tot 372,02. (PBU)

Lees verder op RT[z]
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

Kernlanden van Europa beginnen dezelfde symptomen te vertonen als de periferie

Tot voor kort was het beeld in de Eurozone vrij helder. De perifere landen veroorzaakte een boel miserie, waar de kernlanden voor konden opdraaien. De spanningen tussen beide partijen laaiden soms hoog op, met kwade gevoelens aan beide zijden van het continent.

Tot voor kort was het beeld in de Eurozone vrij helder. De perifere landen veroorzaakte een boel miserie, waar de kernlanden voor konden opdraaien. De spanningen tussen beide partijen laaiden soms hoog op, met kwade gevoelens aan beide zijden van het continent.

Sinds enkele weken beginnen de verschillen tussen noord en zuid echter te vervagen, de kernlanden van Europa beginnen dezelfde symptomen te vertonen als de periferie. Met name op macro-economisch vlak valt een duidelijke vertraging in de kern te merken.

De groei in de Europese kernlanden vertraagt of valt zelfs stil. In Frankrijk werd over Q2 een nulgroei opgetekend en dat viel in feite nog wel mee. De meeste economen hadden namelijk verwacht dat de Franse economie in q2 zou zijn gekrompen en dat was dus niet het geval.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2012

Nederlands gezin daagt bankensysteem uit, deel II

Zo is er inmiddels een meldpunt hypotheekdrama opgericht op hypotheekdrama.nl waarop onder andere het volgende staat te lezen en duidelijk wordt dat de hypotheek problematiek in Nederland groot is:

Zoals algemeen bekend, ontstaat er momenteel een noodsituatie. Meer dan 70.000 medemensen hebben op dit moment een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden bij hun hypotheekbank. Zij dreigen onder de financiële schulden te bezwijken. Kunnen wij hier gezamenlijk iets aan doen?

Buiten dit nieuwe meldpunt is er inmiddels ook meer bekend over de stijd van het gezin dat is gestopt met hun hypotheek te betalen. Zo zijn via ont-moeting.eu en hun facebookpagina facebook.com/pages/Brief-naar-de-Bank inmiddels veel documenten, (gebrek aan) reacties van de bank en interviews te vinden waarin ze hun protest nog eens duidelijk uitleggen. Zij willen namelijk niet meer meewerken aan dit huidige economische systeem waarin hypotheken een sleutelrol spelen om mensen te veranderen in schuldslaven.  Eén van deze interviews hieronder, deel 1, deel 2 en deel 3.

Lees verder op visionair.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs