Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42041 tot 42045
Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

IMF verwelkomt actiebereidheid ECB

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de aankondiging van mogelijke nieuwe maatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB) vandaag verwelkomd. Acties van de ECB kunnen helpen de spanning op de financiële markten weg te nemen, stelde het fonds.

De ECB maakte eerder op de dag bekend mogelijk opnieuw obligaties van eurolanden op te gaan kopen. ECB-president Mario Draghi gaf daarbij aan dat die aankopen groot genoeg zouden zijn om de stijging van de rentes van probleemlanden in te dammen. Hij koppelde de ingrepen echter aan de bereidheid van Europese overheden om hun noodfondsen voor hetzelfde doel in te zetten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Moody's verlaagt kredietwaardigheid Slovenië

Kredietbeoordelaar Moody's heeft het oordeel over de kredietwaardigheid van Slovenië donderdag verlaagd. Volgens Moody's staat de financiële positie van het euroland zwaar onder druk door de aanhoudende economische problemen en de zwakke banken in het land.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

VS VANDAAG: Wall Street sluit lager

Wall Street is donderdag lager gesloten, met name vanwege de teleurstelling over het uitblijven van concrete maatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) ter stimulering van de economie.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,7% lager op 12.878,8 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,8% tot 1.365,0 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,4% afstond tot 2.909,77 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

ECB zet Wall Street op verlies

De beurzen in New York stonden donderdag op verlies. Net als in Europa reageerden beleggers teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Ruim een half uur voor het slot stond de Dow-Jonesindex 1 procent lager op 12.842 punten. De S&P 500 noteerde ook 1 procent in de min, op 1361 punten. De Nasdaq zakte 0,6 procent tot 2903 punten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Iedereen wil een andere euro

Hoe moet het verder met de euro. Welke richting gaat we uit. Is de euro nog leefbaar? Uiteindelijk zal het erop neerkomen dat de politiek dit zal beslissen. Een grote meerderheid van de Europese bevolking wil althans nog verder met de euro.