Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 42046 tot 42050
Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Trojka 'met rode kaarten' naar Athene

Experts van de EU, het IMF en de Europese Centrale Bank (ECB) zijn in Griekenland begonnen aan een nieuwe onderzoeksmissie. De trojka zal waarschijnlijk tot 6 augustus in Griekenland blijven.

De trojka gaat na hoe het staat met de beloofde hervormingen van de Griekse economie om vast te stellen of het land in aanmerking blijft komen voor noodleningen.

Het oordeel van de trojka wordt niet voor eind augustus verwacht. Als dat oordeel negatief uitvalt, gaat de internationale geldkraan dicht. Griekenland kan dan niet meer aan zijn verplichtingen voldoen en zal de eurozone waarschijnlijk moeten verlaten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Economie eurozone krimpt verder

De economische activiteit in de eurozone neemt deze maand voor de zesde achtereenvolgende maand af. Dat blijkt uit cijfers die onderzoeksbureau Markit dinsdag presenteerde.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Je vermogen beschermen zonder goud?

Stijn stelt hier dat heel veel mensen het niet aankunnen om goud te kopen. Ik neem aan dat hij hier doelt op de koersschommelingen.

Eigenlijk is het niet zo dat goud volatiel is, maar wel de valuta waarin goud noteert. Centrale banken manipuleren de munten dat het niet schoon meer is om te zien en het is deze onzekerheid die de volatiliteit doet toenemen.

De vraag is dan of het wel zo slim is om die valuta’s te blijven aanhouden. Alle centrale banken in de wereld printen massa’s geld en we weten allemaal hoe vraag en aanbod werkt.

Hoe groter het aanbod, hoe lager de prijs. Ook voor valuta’s.

Beleggen in euro’s of andere valuta’s zal op lange termijn de koopkracht aantasten. Ik vermoed zelfs behoorlijk aantasten als je ziet hoe hard ze gaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Eurocrisis uitgebarsten

De eurozone schuldencrisis woekert voort en trekt steeds diepere sporen in Europa. De middelen van het tijdelijke noodfonds EFSF zijn uitgeput terwijl het permanente noodfonds ESM met in de basis euro 500 miljard pas op zijn vroegst per 12 september operationeel kan zijn. Dit geld is nu al ruim tekort voor de tsunami aan schulden die er op ons afkomt.

Het wordt steeds duidelijker dat we in een tijdsvacuüm zijn terechtgekomen waarbij de markt vrij spel heeft. Beleggers worden in toenemende mate meer pessimistisch over het vermogen van de Europese leiders om de diepe schuldencrisis op te lossen. Er worden steeds meer terugtrekkende bewegingen gedaan terwijl de schuldencrisis steeds dieper raakt.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

AEX opent in de plus

In Amsterdam is de beurs dinsdag in de plus geopend. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine winsten zien. De stemming werd gesteund door een lichte verbetering van de Chinese industriële activiteit.