Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 42046 tot 42050
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

EUR/JPY een interessante trade?

De verkoop van de euro ten opzichte van de Japanse Yen kan een interessante trade vormen. Het geeft het voordeel van 2 werelden. De euro staat voor verdere zwakte door de aanhoudende crisis en economische problemen terwijl de Yen profiteert van zijn status als veilige haven ten tijde van een vertragende wereldeconomie en verslechterende Chinese data.

Technisch gezien klopt het plaatje ook. De euro doorbrak het laagtepunt van de laatste maand wat de deur open zet voor een verdere correctie. De EUR/JPY heeft geen steunpunt meer tot het laagterecord van 95,60.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Olie-embargo kost Iran 133 miljoen dollar... per dag

De westerse sancties kosten Iran zo’n 133 miljoen dollar per dag of omgerekend 48 miljard dollar per jaar. Dat is het equivalent van 10% van de volledige Iraanse economie, berekende het persagentschap Bloomberg.

Sinds de sancties op 1 juli van kracht werden voert het land van de ayatollahs 52% minder olie uit dan voorheen. Goed nieuws voor de wereld is dat Saoedi-Arabië en de VS de productieleemte hebben opgevuld en dat de prijs van een vat olie daardoor met 0,7% is gedaald, daar waar experts een scherpe prijsverhoging hadden voorspeld. Niets minder dan een overwinning voor Obama in een verkiezingsjaar, stelt Bloomberg.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 3 augustus 2012

Wall Street in mineur door ECB

De beurzen in New York stonden donderdag aan het einde van de ochtendhandel op verlies. Net als in Europa reageerden beleggers teleurgesteld op het uitblijven van nieuwe crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB).

Na ongeveer 4 uur handel stond de Dow-Jonesindex 1,2 procent lager op 12.818 punten. De S&P 500 noteerde ook 1,2 procent in de min, op 1358 punten. De Nasdaq zakte 0,8 procent tot 2898 punten.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

The integrity of the Rothschilds

In 1968 werd door Joseph Wechsberg een boekje geschreven over de grote bankiersfamilies in de wereld. Dat de wereld sinds die tijd nogal veranderd is, blijkt wel uit de volgende woorden:

"The wealth of the Rothschilds means more: history, pride, power, charity and, above all, integrity. Is there another family on earth whose members outsmarted Napoleon and outlived Hitler, built railroads in Europe and factories in South America, developed oil fields in the Sahara and water power in Newfoundland, financed uranium mines and the tunnel under the Channel, supported enormous philantropies, helped to create countries and toppled dynasties, owned art collections, castles and great vineyards - and have triumphantly overcome the dangers of decadence that are said to be inevitable after eight generations?"

Wat staat daar? In één zin durft Joseph te schrijven over integriteit en het omverwerpen van dynastiën en dat allemaal door de Rothschilds.

Vergis u niet, de Rothschilds hebben dynastiën omvergeworpen, maar dat had alles te maken met list, bedrog, geweld, moord, verraad etc. Ik kan echter de integriteit daarvan niet zo goed plaatsen.

[...]

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

CEO van goudproducent Kinross ontslagen

Onder sterke druk van opstandige aandeelhouders is de CEO van goudproducent Kinross ontslagen. Tye Burt, tot gisteren hoofd van de 4e grootste goudproducent, is weggestuurd vanwege zijn onmacht om de waarde van het bedrijf te laten stijgen gedurende een periode van sterk gestegen goudprijzen.

Het ontslag volgt twee maanden nadat de CEO van concurrent Barrick de laan uit is gestuurd, en is een weerslag van de grote algehele ontevredenheid over de prestaties van de grote goudproducenten. Zelfs binnen deze groep viel Kinross uit de toom, met een waardevermindering van -31% in 2012, t.o.v. de -19% gemiddeld van de concurrentie.

[...]