Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42051 tot 42055
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

CEO van goudproducent Kinross ontslagen

Onder sterke druk van opstandige aandeelhouders is de CEO van goudproducent Kinross ontslagen. Tye Burt, tot gisteren hoofd van de 4e grootste goudproducent, is weggestuurd vanwege zijn onmacht om de waarde van het bedrijf te laten stijgen gedurende een periode van sterk gestegen goudprijzen.

Het ontslag volgt twee maanden nadat de CEO van concurrent Barrick de laan uit is gestuurd, en is een weerslag van de grote algehele ontevredenheid over de prestaties van de grote goudproducenten. Zelfs binnen deze groep viel Kinross uit de toom, met een waardevermindering van -31% in 2012, t.o.v. de -19% gemiddeld van de concurrentie.

[...]

Bron: youtube.com
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Jim Rogers - World Wide Depression

Fantastic interview with Jimmy Rogers. Rogers breaks down many aspects of the financial markets with great insight! As he predicts the coming world wide depression

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Wat kan Super Mario nu nog doen?

Het zag er vorige week donderdag als een droomscenario uit. De ECB zou korte metten maken met de schuldenproblemen van landen als Italië en (vooral) Spanje. De grote bazooka zou bovengehaald worden, op onvoorwaardelijke wijze werden dan alle problemen onder de tafel geborsteld.

De realiteit is een stuk minder prozaïsch gebleken: Mario Draghi werd binnen de ECB teruggefloten door Duitsland. Naar de motieven van de Duitsers moet niet zo lang gezocht worden: vrees voor inflatie, een angst die de Duitsers nu al decennia dag en nacht achtervolgt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

IMF verwelkomt actiebereidheid ECB

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft de aankondiging van mogelijke nieuwe maatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag verwelkomd. 

Acties van de ECB kunnen helpen de spanning op de financiële markten weg te nemen, stelde het fonds.

De ECB maakte eerder op de dag bekend mogelijk opnieuw obligaties van eurolanden op te gaan kopen. ECB-president Mario Draghi gaf daarbij aan dat die aankopen groot genoeg zouden zijn om de stijging van de rentes van probleemlanden in te dammen.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX sluit lager

De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten, vanwege het uitblijven van concrete maatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB) ter stimulering van de economie, nadat ECB-president Mario Draghi de markt een week eerder de hoop daartoe deed opleven met zijn opmerkingen er alles aan te zullen doen om de euro te kunnen handhaven.

De AEX-index sloot donderdag 1,7% lager op 322,16 punten, de Midkap verloor 1,8% op 491,59 punten en de Smallcap eindigde vlak op 369,19 punten.