Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42056 tot 42060
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

IMF verzweeg tekenen dat Europa voor schuldencrisis stond

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft bewust signalen onderdrukt die erop wezen dat Europa een schuldencrisis tegemoet ging. Dat staat in een zinderende ontslagbrief van een hoofdeconoom bij het Fonds. Ook wordt hierin het IMF een (pro-)Europese bias verweten.

Peter Doyle, een economist bij het Europese departement van het IMF, haalde in zijn ontslagbrief ook uit naar de aanstelling van Christine Lagarde als directeur-generaal van het Fonds, die hij onrechtmatig noemde en die getuigt van de Europese bias bij het IMF.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

NL betaalt 2,18% rente voor 16-jarige obligatie

De Nederlandse staat heeft in totaal 1,8 miljard euro opgehaald bij de heropening van twee leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie dinsdag bekend.

Daarmee zit het bedrag aan de onderkant van de beoogde bandbreedte van tussen de 1,5 en 2,5 miljard euro.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Spaanse rente loopt verder op

De rente op Spaanse obligaties is dinsdagochtend verder opgelopen. Beleggers vrezen dat Spanje zijn schuldenlast niet veel langer zelfstandig kan dragen.

Spanje haalde dinsdag tegen relatief hoge rentes 3 miljard euro op met kortlopende leningen. Over leningen met een looptijd van 6 maanden moet het land 3,7 procent rente betalen. Geld dat voor 3 maanden wordt geleend, kost Spanje 2,4 procent rente. Beide percentages waren iets hoger dan bij de vorige vergelijkbare veiling. De vraag naar de leningen was wel iets groter dan de vorige keer.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Vijf vragen over kredietbeoordelaars

De Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody's heeft de economische vooruitzichten voor Nederland, Duitsland en Luxemburg neerwaarts bijgesteld tot negatief. De verandering naar een negatieve 'outlook' betekent dat er een aanzienlijke kans is dat op termijn de rating wordt verlaagd. Kredietbeoordelaars, waarvan de Amerikaanse bedrijven Moody's, Standard & Poor's en Fitch de belangrijkste zijn, spelen een sleutelrol in het financiƫle systeem. Geen bedrijf kan geld lenen, spaargeld aantrekken of obligaties uitgeven zonder dat het een keurmerk van kredietwaardigheid (rating) heeft van een of meer van deze instellingen. Vijf vragen over het werk van deze financiƫle keurmeesters:

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Opkomende economieën herstellen eind dit en begin volgend jaar al van wereldcrisis

De economische groei in de 25 grootste groeimarkten is sinds begin dit jaar fors afgenomen, maar volgens het gepubliceerde kwartaalrapport Rapid Growth Markets Forecast van Ernst & Young is dit slechts een tijdelijke vertraging. Met name de Aziatische groeimarkten beschikken over alle benodigde middelen om zowel hun begrotingsbeleid als hun monetair beleid te versoepelen, zodat de groei tegen het einde van het jaar alweer zal terugkeren.