Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42056 tot 42060
Bron: Xandernieuws
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Komende maanden miljoenen Europeanen dakloos of onder armoedegrens

De euro is dood, alleen willen de meeste mensen en onze leiders dat nog niet weten...

'Kleine' drama's waar geen politicus enige aandacht voor heeft. Deze 77 jarige vrouw in Madrid moet samen met haar 3 volwassen dochters op straat slapen nadat de enige die nog een baan had werd ontslagen en de sociale dienst slechts 15 dagen tijdelijk onderdak verleende.

De eurozone, iets meer dan een decennium na de invoering van de gemeenschappelijke munt. Steeds meer Europeanen hebben niet voldoende geld om voedsel te kopen voor zichzelf en hun kinderen en halen dit uit de afvalcontainers achter de supermarkten. Hele straten van grote steden in Zuid Europa krijgen dagelijks nieuwe -ook hoogopgeleide- daklozen te verwerken, mensen die alles -hun werk, hun huis- hebben verloren. Sinds de invoering van de euro is zowel de levensstandaard als de levensverwachting van de gemiddelde Europeaan dramatisch gedaald. Kortom: de euro is een totale ramp voor steeds meer burgers, maar denk maar niet dat de politici ooit deze onvoorstelbare fout zullen toegeven.

De armoedekloof in Europa wordt schrikbarend snel groter. In Spanje is al meer dan een kwart van de beroepsbevolking en ruim 52% van de jongeren tot 25 jaar werkloos. In Griekenland is de situatie nóg erger. Wie kan verlaat het land naar betere oorden. Wie niet kan, pakt iedere baan beet die er nog te krijgen is. Zuid Europese academici werken desnoods als landarbeiders. De gemiddelde levensverwachting daalt, zelfs in Duitsland: in slechts 10 jaar tijd met bijna 2 volle jaren.

[...]

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

ECB houdt rente op 0,75 procent

Het belangrijkste rentetarief in de eurozone blijft op 0,75 procent. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag gemeld na een rentevergadering.

Economen hadden al verwacht dat de ECB de rente onveranderd zou laten. Vorige maand verlaagde de ECB de rente nog met een kwart procentpunt.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Massaontslagen auto-industrie op komst

In totaal zouden er meer dan 500.000 banen verloren gaan bij autofabriaknten en leveranciers van onderdelen. De bedrijven verkeren in zwaar weer vanwege de dalende vraag naar auto's als gevolg van de aanhoudende Europese schuldencrisis.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Bank of England handhaaft rente en steun

De Britse centrale bank besloot donderdag het belangrijkste rentetarief te handhaven op 0,5 procent. Daarnaast trok de Bank of England geen extra geld uit voor steun aan de Britse economie, waarvoor al 375 miljard pond (475 miljard euro) beschikbaar is.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

LIVEBLOG: Spannende dag euro

ECB-president Draghi maakt straks bekend wat hij wil doen om de euro te redden. Volg alles in dit liveblog.

De Europese Centrale Bank heeft de rente ongewijzigd gelaten. De rente blijft staan op 0,75 procent. Het rentebesluit komt niet als een verrassing. De meeste ECB-watchers hielden rekening met het feit dat de ECB niet kort na de renteverlaging van begin juli opnieuw de rente zou wijzigen.

[...]