Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 42066 tot 42070
Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

ECB is bereid tot actie tegen schuldencrisis

De ECB is bereid om verdere maatregelen nemen in de strijd tegen de schuldencrisis. De ECB zal opnieuw ingrijpen als de rentes van Spanje en Italië blijven oplopen.

Dat zei ECB-president Mario Draghi donderdag in een toelichting op het maandelijkse rentebesluit van de bank.

De ECB kan opnieuw besluiten om obligaties van eurolanden op de markt op te kopen, zei Draghi. Die aankopen zullen van een ,,adequate omvang'' zijn, stelde hij. De ECB zal bij die aankopen rekening houden met de zorgen van private investeerders ten aanzien van die operaties, voegde de Italiaanse centralebankpresident eraan toe.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

'Wall Street opent lager'

In New York zullen de beurzen donderdag waarschijnlijk lager openen. Beleggers lijken teleurgesteld dat de Europese Centrale Bank (ECB) geen nieuwe maatregelen heeft aangekondigd om de schuldencrisis in de eurozone te bestrijden.

De financiële markten keken met grote spanning uit naar het rentebesluit van de ECB. De markten waren benieuwd of ECB-president Mario Draghi daadwerkelijk actie zou gaan ondernemen om de crisis aan te pakken. Vorige week zei hij nog dat de ECB alles zou doen om de euro overeind te houden.

Bron: intermediairpw.nl
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Babyboomers krijgen kennisoverdragende functie

De rol van de huidige babyboomgeneratie op de arbeidsmarkt is nog lang niet uitgespeeld. Veel bedrijven beginnen de meerwaarde van de oudere werknemer in te zien en zetten hen in een kennisoverdragende functie.

Langzaam het besef door dat veel gepensioneerden feitelijk helemaal niet willen stoppen met werken, zo merkt Payrollbedrijf Please Payroll. Zij hechten aan de sociale contacten en kunnen in sommige gevallen een aanvulling op hun AOW of pensioen goed gebruiken. Uit cijfers van het CBS blijkt dan ook dat de netto arbeidsparticipatie van 65-plussers zowel in absolute aantallen als relatief de laatste tien jaar duidelijk is toegenomen: naar 162.000 in het eerste kwartaal van 2012.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Waarom kan de verzamelde globale intelligentie geen oplossing vinden voor de eurocrisis?

Europa slaagt er maar niet in met een oplossing te komen voor de eurocrisis, schrijft de links-liberale Sloveense krant Delo:

‘De discussies over de eurocrisis beginnen steeds meer op die van de opwarming van de aarde te lijken. Alle politici waarschuwen onvermijdelijke catastrofes van bijbelse proporties, behoudens we onmiddellijk tot de actie overgaan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 augustus 2012

Europa's derde weg: een politieke unie die 15 jaar duurt

De creatie van de euro was een grote fout, maar het verwijnen van de eenheidsmunt zou enorme gevolgen kunnen hebben. De leden van de eurozone willen niet dat hun munt instort, noch zijn ze bereid hun soevereiniteit op te geven ter vorming van een Europese superstaat. Op het weblog van de London School of Economics stelt Hugo Brady van het Center for European Reform een derde weg voor: een politieke unie die 15 jaar duurt en dus drie legislaturen omvat:

‘Een tijdelijk verlies aan economische soevereiniteit en dat gedurende drie legislaturen kan de Europeanen toelaten hun levensstandaard voor een generatie te verzekeren. Zo’n oplossing zou er voor zorgen dat de financiële markten de Europese overheden de tijd geven die nodig is om het bankensysteem te repareren, de werking van de eenheidsmunt te herbekijken en de voordelen van brede, maar trage economische hervormingen te plukken.