Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 42066 tot 42070
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

De rek is er (bijna) uit

Wij maken ditmaal voorafgaand aan ons gebruikelijke marktcommentaar eerst enkele opmerkingen over de gang van zaken van afgelopen vrijdag in de V.S. en vanochtend in Europa. De zorgen over de Grieken en in hun kielzog de Spanjaarden is weer op kookniveau aanbeland. De hervormingen in Griekenland gaan naar verluid niet snel genoeg, terwijl in Spanje weliswaar hard gewerkt wordt, maar de problemen door de nu snel stijgende rente de werkelijkheid dreigen in te halen. Wat de uitkomst hiervan uiteindelijk zal zijn, u mag het zeggen. Of Griekenland nog in de € blijft is naar onze inschatting niet eens meer relevant. Het bedrijfsleven heeft zijn vorderingen al afgeschreven en de exposure van Europa en de ECB is nog steeds behapbaar. Met name de ECB heeft haar blootstelling bovendien al enkele weken geleidelijk aan afgebouwd, door een deel van het risico bij de Griekse Centrale Bank te leggen. 

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent licht hoger

De AEX opent dinsdag naar verwachting licht hoger, waarbij beleggers mogelijk een pas op de plaats maken, in afwachting van de verdere ontwikkelingen omtrent de Europese schuldproblemen in het algemeen en Spanje en Griekenland in het bijzonder.

De AEX sloot maandag 2,1% lager op 312,93 punten. De Midkap zakte 4,2% naar 498,52 punten, vooral door een groot verlies voor Wereldhave van 13,4%, dat zijn topman ziet vertrekken en zijn resultaatverwachting neerwaarts bijstelde. De ASX verloor 3% op een slotstand van 366,31 punten.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Japanse beurs eindigt lager

De beurs in Tokio is dinsdag licht lager gesloten. Beleggers bleven voorzichtig door de opnieuw opgelaaide zorgen over de schuldencrisis in de eurozone. Een licht herstel van de Chinese industriële activiteit bood echter enige ondersteuning. De Nikkei eindigde 0,2 procent lager op 8488,09 punten.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie in juli licht is toegenomen tot 49,5, van 48,2 in juni. Dat is het sterkste niveau sinds februari 2012. Een cijfer onder de 50 duidt op een krimp van de industrie, terwijl een cijfer boven de 50 wijst op groei. Het verbeterde cijfer geeft volgens economen aan dat de steunmaatregelen van de Chinese overheid effect sorteren, maar dat nog meer ingrepen nodig zijn om de groei verder te stimuleren.

Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

'Amsterdamse beurs opent vlak'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak openen. De andere Europese beurzen zullen bij de opening een gemengd beeld laten. Beleggers blijven voorzichtig door een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's.

,,De AEX begint nagenoeg vlak. Na 2 forse verliesdagen lijken we even een pas op de plaats te maken. De problemen in de eurozone blijven echter groot en de oplossingen lijken steeds verder weg. De waarnemers van de Trojka zijn dinsdag in Athene om te kijken of Griekenland zich aan de afspraken houdt. Verder is het wachten op een Spaanse obligatieveiling'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

'Duitsland is anker van de eurozone'

Duitsland zal zijn rol als ''anker van de stabiliteit in de eurozone'' blijven uitvoeren. Berlijn reageerde daarmee op de waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's.

De firma waarschuwde maandagavond laat dat de economische vooruitzichten voor Duitsland, maar ook voor Nederland en Luxemburg, negatief zijn.

Voorheen was dit nog stabiel. De verandering naar een negatieve 'outlook' betekent dat er een aanzienlijke kans is dat op termijn de rating wordt verlaagd.