Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 42071 tot 42075
Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Extreme droogte en regen stuwen voedselprijzen omhoog

Terwijl we in België slechts even kunnen genieten van zomerse temperaturen, worden andere werelddelen al wekenlang geteisterd door extreme hitte. De VS, bijvoorbeeld, beleeft momenteel de ergste droogte sinds vijftig jaar. Die uitzonderlijke dorheid is niet zonder gevolgen: het maakt oogsten bijzonder moeilijk en jaagt voedselprijzen de lucht in. Sociale onrust ligt daardoor op de loer. Zo waarschuwt de Britse krant The Guardian.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Beurzen weer in greep van schuldencrisis

Na een paar relatief rustige weken was de schuldencrisis maandag volledig terug op de Europese beursvloeren. Zorgen over Spanje, Griekenland en de toekomst van de monetaire unie zetten alle graadmeters diep in het rood. In Amsterdam ontsprong Philips de dans dankzij sterke kwartaalresultaten.

Bron: dejaap.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

[Column] Zorg voor reserves!

Een zeer goede column... Must read... [...]

[...] De hypotheekrente-aftrek en de explosieve stijging van de rente zorgen voor problemen bij veel Nederlanders. Wie zuinig leefde en met reserves zat, zit gebakken. Boven je stand leven kan niet meer en poggen met dure spullen behoort nu tot het verleden. Waar eerst twee auto’s voor de deur stonden staat er nu nog maar één. Dure slagschepen worden verkocht en benzine slurpende auto’s maken plaats voor wegenbelasting vrije kruimeldieven.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Crisis halveert staatsrente Amerika

De rente op Amerikaanse staatsobligaties is bezig met een onvoorstelbare glijvlucht.

Betaalde de Amerikaaanse overheid precies een jaar geleden nog 3% voor een 10 jarige staatsobligatie.

Vandaa gzakt de rente naar een historisch dieptepunt van 1,4%. de schulden crisis in Spanje en Italië drijft beleggers naar veilige oorden. En ondanks de 15 biljoen dollar aan staatsschuld wordt Amerika toch nog als veilig gezien.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

ECB koopt geen obligaties meer op

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit een melding van de centrale bank.

DE ECB kocht tussen mei 2010 en begin dit jaar voor ongeveer 211 miljard euro aan obligaties van zwakkere eurolanden. De bedoeling was de handel in die obligaties overeind te houden, zodat de rentes op de obligaties niet te sterk zouden stijgen. De afgelopen 4 maanden ligt het programma echter volledig stil.