Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 42076 tot 42080
Bron: RT[z]
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

'Amsterdamse beurs opent vlak'

De beurs in Amsterdam zal dinsdag naar verwachting vlak openen. De andere Europese beurzen zullen bij de opening een gemengd beeld laten. Beleggers blijven voorzichtig door een waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's.

,,De AEX begint nagenoeg vlak. Na 2 forse verliesdagen lijken we even een pas op de plaats te maken. De problemen in de eurozone blijven echter groot en de oplossingen lijken steeds verder weg. De waarnemers van de Trojka zijn dinsdag in Athene om te kijken of Griekenland zich aan de afspraken houdt. Verder is het wachten op een Spaanse obligatieveiling'', aldus handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

'Duitsland is anker van de eurozone'

Duitsland zal zijn rol als ''anker van de stabiliteit in de eurozone'' blijven uitvoeren. Berlijn reageerde daarmee op de waarschuwing van kredietbeoordelaar Moody's.

De firma waarschuwde maandagavond laat dat de economische vooruitzichten voor Duitsland, maar ook voor Nederland en Luxemburg, negatief zijn.

Voorheen was dit nog stabiel. De verandering naar een negatieve 'outlook' betekent dat er een aanzienlijke kans is dat op termijn de rating wordt verlaagd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Een 'latijnse' euro of een Duitse redding

"De geloofwaardigheid op het gebied van de begroting is nul. De politieke geloofwaardigheid is nul. De nieuwe regering van Mariano Rajoy heeft in een paar maanden tijd de voordelen verkwanselt die de absolute meerderheid in het Spaanse parlement opleverde en is ook het vertrouwen van de Europese instellingen volledig kwijtgeraakt."

De journalist van de internationale zakenredactie van de Daily Telegraph windt er geen doekjes om. Hij geeft de schuld aan de "incompetente Europese elite" en haar "beleid van de verschroeide aarde, op monetair, fiscaal en toezichthoudend terrein". Hij richt zijn pijlen in het bijzonder op de Europese Centrale Bank en betoogt:

Bron: nd.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Griekse staatsschuld flink lager

De Griekse staatsschuld is in de eerste drie maanden van dit jaar met 75,2 miljard euro gedaald ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De Griekse staatsschuld is met 132,4 procent van het bbp nog wel de hoogste van de Europese Unie. Dat blijkt uit maandag door het statistiekbureau van de Europese Unie Eurostat gepubliceerde cijfers.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juli 2012

Trojka begint vandaag aan controle Griekenland

Waarnemers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Unie (EU) beginnen vandaag hun nieuwe onderzoeksmissie in Griekenland. Zij moeten daarbij bepalen of de nieuwe Griekse regering voldoende vaart maakt met het hervormen van de economie, zodat het land aanspraak kan blijven maken op de toegezegde noodkredieten.