Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 42076 tot 42080
Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

'Leegstand kantoren bereikt nieuw record'

Het aanbod van leegstaande kantoorruimten is afgelopen halfjaar met bijna 7 procent toegenomen. Op dit moment staat een recordoppervlak van 7,62 miljoen vierkante meter te huur of te koop. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gekomen cijfers van makelaarsvereniging NVM Business.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Franse centrale bank voorziet recessie

De Franse economie zal in het derde kwartaal voor het tweede achtereenvolgende kwartaal krimpen. Dat voorspelde de Franse centrale bank woensdag.

De bank voorziet voor het derde kwartaal een achteruitgang met 0,1 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

Eerder voorspelde de Banque de France een vergelijkbare krimp voor het tweede kwartaal. Als die prognoses uitkomen is er, met twee achtereenvolgende kwartalen met economische krimp, sprake van een recessie.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

AEX onderuit

De AEX zakt flink weg. Corio en ING zijn de grote verliezers.

De beurs in Amsterdam is woensdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met kleine verliezen. Beleggers wachten op nieuwe impulsen die de recente rally nieuw leven kunnen inblazen.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel 0,6 procent lager op 332,29 punten. De MidKap-index daalde 0,2 procent tot 504,92 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tussen 0,1 en 0,4 procent.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX opent onveranderd

De AEX opent naar verwachting vlak. De markt kiest voor een consolidatie en zet zijn geld nu op mogelijk in het verschiet liggende stimuleringsmaatregelen van de centrale banken.

Handelaar Rob Koenders van Harmony Vermogensbeheer stelt vast dat de recente rally voor een groot deel klaar is. "In de markt wacht men nu op mogelijke stimuleringsmaatregelen van de centrale banken. Tegen de achtergrond hiervan speelt een mogelijk Grieks vertrek uit de eurozone een belangrijke rol, waarbij het niet waarschijnlijk lijkt dat dit voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvindt", aldus Koenders.

Bron: RT[z]
Geplaatst: woensdag 8 augustus 2012

Nikkei eindigt opnieuw hoger

De beurs in Tokio is woensdag voor de derde dag op rij met winst gesloten. De aanhoudende hoop op stimuleringsmaatregelen in de Verenigde Staten en Europa bleef zorgen voor optimisme onder beleggers. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 8881,16 punten. De Japanse beurs nadert daarmee het psychologische niveau van 9000 punten, dat voor het laatst begin juli werd bereikt.