Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 42086 tot 42090
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Doorwerken tot je tachtigste...

Sinds het ontstaan van de crises zien steeds meer als waanzinnig te bestempelen ideeën van politici en zogenaamde deskundigen, het levenslicht. De één heeft nog een betere oplossing dan de ander. Ieder moet een eigen huis kopen, dit afbetalen en als je wat ouder wordt weer verkopen om zelf de zorgkosten te kunnen betalen. Je moet ook super flexibel zijn en het geen probleem vinden om elke dag 100 km of meer naar een werkplek te rijden. Uiteraard moet je zelf opdraaien voor de enorme reiskosten.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Minder huizen verkocht, koopsom daalt 9,9%

Uit nieuwe cijfers van het Kadaster blijkt dat er in juli 28,6% minder huizen zijn verkocht in vergelijking met een jaar geleden. Het Kadaster liet weten dat er 7.451 verkochte woningen werden geregistreerd in Nederland. Vergeleken met voorgaande maand (dus in vergelijking met juni 2012) was er sprake van een daling van 54,0%. Naast dat er minder huizen werden verkocht, daalde de gemiddelde koopsom van een Nederlandse woning met bijna 10%.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europese jeugdwerkloosheidscijfers zijn één grote luchtspiegeling

Economen hebben een betere manier nodig om economische activiteit op te meten, schrijft Steven Hill op Project-Syndicate. De statistieken inzake de groei van het bruto binnenlands product (bbp) misten de aanloop naar de financiële crisis compleet en ook de werkloosheidstatistieken zijn misleidend: ze stellen de situatie van jongeren in de periferie nog slechter voor dan ze is.

De statistieken van de jeugdwerkloosheid zijn opzienbarend slecht en drijven in grote mate het debat in de eurozone. Ongeveer de helft van alle Spaanse en Griekse jongeren zouden werkloos zijn, en één op vijf in de hele eurozone.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Europese beurzen voorzichtig omhoog

De Europese beurzen sloten donderdag overwegend met winst. Alleen de graadmeter in Londen bleef vlak. Gemengde gegevens over de Amerikaanse economie brachten de handel aan het einde van de middag nog licht in beweging. Graadmeters stegen in de afgelopen weken sterk door speculatie op steunmaatregelen van de centrale banken. Handelaren lijken nu echter eerst duidelijkheid te willen over de acties van de centrale bankiers en durven nog geen risico's te nemen.

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,2 procent hoger op 333,75 punten. De MidKap-index steeg met 1 procent tot 509,97 punten dankzij sterke koerswinsten van onder meer Aalberts en SNS Reaal. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,9 procent. Londen sloot vlak.

Bron: mondi.nl
Geplaatst: donderdag 16 augustus 2012

Duitse vastgoedprijzen in de lift

Onroerend goed is in Duitsland ook tijdens de crisis van de afgelopen jaren waardevast gebleken, de markt was zelfs tijdens de economische crisis niet zo aan schommelingen onderhevig. Aangezien spaartegoeden momenteel nauwelijks kans op rendement bieden, nemen veel mensen uit zorg over toenemende inflatie en dalende koopkracht hun toevlucht tot edelmetalen of kopen een tweede huis. In Duitsland is vastgoed een uitstekende optie in woelige tijden als deze. Actueel biedt investeren in Duits woonvastgoed kansen op een goed rendement. De huurprijzen zijn stabiel of stijgen en de hypotheekrentetarieven liggen op een historisch laag niveau, zij schommelen momenteel rond de twee procent.

Nederlandse investeerders die willen profiteren van de gunstige situatie op de Duitse vastgoedmarkt kunnen steeds vaker ook bij Duitse banken terecht. Naast de grote banken als Deutsche Bank en Commerzbank financieren ook lokale Sparkassen en Volksbanken de aankoop van onroerend goed. Vooral Sparkassen en Volksbanken beschikken vandaag de dag over een hoog eigen vermogen, omdat veel spaarders ervan uitgaan dat hun geld hier veilig is. Op basis van dit eigen vermogen zijn deze Duitse banken in staat kredieten te verstrekken.