Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 42086 tot 42090
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

4200 werklozen per dag erbij in Europa

Ten opzichte van een jaar eerder steeg het aantal werklozen met ruim 2 miljoen. In vergelijking met een maand geleden kwamen er in Europa 127.000 werklozen bij. Dat is nogal wat. Als we dit even terugrekenen per dag blijkt dat er in de afgelopen maand gemiddeld 4200 nieuwe werklozen per dag zijn bijgekomen! Kunt u zich dat voorstellen?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Sorry Ben Bernanke, Mario Draghi krijgt nu even voorrang

Spannende dagen zijn het alleszins. Heel binnenkort – het is nog een kwestie van uren – komt de U.S. centrale bank iets vertellen over wat er tijdens haar meeting is gezegd. Wat mogen we daarvan verwachten? Waarschijnlijk niet zo heel veel.

De kansen op nieuwe stimuli voor de economie zijn relatief groot, de kansen zijn echter bijna even groot dat Bernanke & Co nog even de kat uit de boom kijken. Vrijdag krijgen we namelijk een nieuw beeld op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de U.S. We hoeven ons daar geen overdreven optimistisch beeld van te vormen, maar zeg nooit ‘nooit’. Misschien valt het ditmaal wel allemaal eens mee en dan koopt het Bernanke-team meer tijd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Mike Maloney: Bernanke zou de Fed beter opdoeken

Mike Maloney is gekend om zijn uitgesproken mening over de gang van zaken in ons financiële systeem. Hij neemt wederom geen blad voor de mond in de recente aflevering van Capital Account.

Uiteindelijk zal goud terug in het financiële systeem gebracht worden, aldus Maloney. De spagaat tussen de middenklasse en de superrijken zou op termijn dichtgereden worden omdat er geen bubbels meer kunnen ontstaan door het inflatoire monetaire beleid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

BREKEND NIEUWS: Fed houdt vast aan huidige beleid

De Fed heeft besloten om voorlopig geen extra maatregelen te nemen in hun monetair beleid. De huidige tool – Operation Twist – blijven intact maar voor meer actie – QE3 - laten Bernanke & Co zich leiden door de toekomstige evolutie van de economie in de VS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 augustus 2012

Euro's exploderen op Zwitserse balans

De valutareserves van de Zwitserse centrale bank stegen met meer dan 50 % in het 2e kwartaal van 2012. De valutareserves bedragen nu CHF 127 miljard en bedragen bijna 65 % van Zwitserlands bbp. Veel heeft te maken met Zwitserse Frank die aan de euro wordt gekoppeld aan 1,20. Door de zwakte van de euro moet de Zwitserse centrale bank alles uit de kast halen om dit niveau vast te houden.

Op het einde van het 1e kwartaal maakte de euro’s 50 % uit van de valutareserves. Zerohedge maakte te berekenen wat de gevolgen kunnen zijn na de sterke stijging in het 2e kwartaal. Alles hangt er vanaf in welke mate de Zwitserse centrale bank zijn euro’s heeft kunnen diversifiëren. Gezien de aanhoudende globale verkoopdruk van de euro lijkt de kans klein de ze veel van hun euro’s hebben kunnen doorverkopen.

Als ze al hun gekochte euro’s wisten door te verkopen, maakt de euro nog steeds 33 % uit van de totale valutareserves. In het geval dat zo goed als niets wisten door te verkopen, zullen de euro’s 67 % uitmaken van de totale Zwitserse portefeuille.

Naarmate de euro overheersender wordt  op de balans van de Zwitserse centrale bank, stijgt het risico dat ze de koppeling aan 1,20 niet kunnen volhouden. Als de centrale bank de peg niet kan volhouden, zet dit een sterke neerwaartse druk op de euro met een forse waardevermindering als gevolg. Hoe meer euro’s op de balans, hoe groter de kans dat de Zwitserse centrale bank zich gewonnen moet geven.