Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 42086 tot 42090
Bron: deredactie.be
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Belgische staatsschuld met 20 miljard omhoog

Eind maart bedroeg de Belgische staatsschuld ruim 377 miljard euro. Dat is 101,8% van het bbp, de som van wat we met z'n allen elk jaar in ons land produceren.

België hoort nog altijd bij de Europese landen met de hoogste schuldratio. Alleen Griekenland (132,4%), Italië (123,3%), Portugal (111,7%) en Ierland (108,5%) hebben een nog hogere schuldgraad. Overigens scoren landen als Estland (6,6%) en Bulgarije (16,7%) het best op dat vlak.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Duitse bunds sluiten lager door winstnemingen

Duitse bunds zijn de week maandag begonnen met een verlies, doordat handelaren hun winst pakten na de sterke stijgingen eerder in de sessie. De handelsvolumes waren dun.

De stijgingen waren ingegeven door een vlucht naar beleggingen die als veilig beschouwd worden vanuit met name Spaanse obligaties. Deze vlucht kwam voort uit toenemende zorgen ten aanzien van de schulden van de Spaanse overheid, zijn regio's en zijn banken. De yield op 10-jarig Spaans papier noteerde maandag rond het slot van de Europese handel om 18.10 uur op 7,436%, waar de yield om 8.10 uur nog op 7,224% noteerde.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -2,1% na opgelopen zorgen eurozone

De AEX sloot maandag flink lager nu de zekerheid groeit dat Griekenland binnen de eurozone de Kerst niet haalt en de schuldencrisis van Spanje en dus van de eurozone zich verdiept. Dit had maandag zichtbare gevolgen voor met name financials die Europabreed fors onderuit gingen. Philips detoneerde het totaal met zeer goede en beter dan verwachte cijfers.

De AEX sloot maandag 2,1% lager op 312,93 punten. De Midkap zakte 4,2% naar 498,52 punten, vooral door een groot verlies voor Wereldhave van 13,4%, dat zijn topman ziet vertrekken en zijn resultaatverwachting neerwaarts bijstelde. De ASX verloor 3% op een slotstand van 366,31 punten.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Extreme droogte en regen stuwen voedselprijzen omhoog

Terwijl we in België slechts even kunnen genieten van zomerse temperaturen, worden andere werelddelen al wekenlang geteisterd door extreme hitte. De VS, bijvoorbeeld, beleeft momenteel de ergste droogte sinds vijftig jaar. Die uitzonderlijke dorheid is niet zonder gevolgen: het maakt oogsten bijzonder moeilijk en jaagt voedselprijzen de lucht in. Sociale onrust ligt daardoor op de loer. Zo waarschuwt de Britse krant The Guardian.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Beurzen weer in greep van schuldencrisis

Na een paar relatief rustige weken was de schuldencrisis maandag volledig terug op de Europese beursvloeren. Zorgen over Spanje, Griekenland en de toekomst van de monetaire unie zetten alle graadmeters diep in het rood. In Amsterdam ontsprong Philips de dans dankzij sterke kwartaalresultaten.