Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 42091 tot 42095
Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

ECB koopt geen obligaties meer op

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week opnieuw geen obligaties van eurolanden opgekocht. Dat bleek maandag uit een melding van de centrale bank.

DE ECB kocht tussen mei 2010 en begin dit jaar voor ongeveer 211 miljard euro aan obligaties van zwakkere eurolanden. De bedoeling was de handel in die obligaties overeind te houden, zodat de rentes op de obligaties niet te sterk zouden stijgen. De afgelopen 4 maanden ligt het programma echter volledig stil.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Meer mensen kunnen zorgpremie niet betalen

Steeds meer mensen kunnen hun maandelijkse zorgpremie niet betalen. Daarom treffen zorgverzekeraars veel vaker een betalingsregeling met hun klanten dan vorig jaar.

Het aantal betalingsregelingen is in de eerste helft van dit jaar op jaarbasis met 35 procent gestegen, weet de krant.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

IMF steunt Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) steunt Griekenland in de strijd tegen zijn economische problemen.

Dat liet het IMF maandag weten naar aanleiding van speculaties over de bereidheid van het fonds om nog langer leningen aan het noodlijdende land te verstrekken.

''Het IMF steunt Griekenland bij het overwinnen van zijn economische problemen'', aldus het IMF.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Zelfs de Nederlandse rente stijgt

Niet alleen de rentes van Spanje en Italiƫ staan hoger, zelfs die van Nederland. Alleen Duitsland is nog rots in de branding.

Maandag stond aanvankelijk de Nederlandse 10-jaarsrente nog lager, in tegenstelling tot de rente uit onder meer Spanje en italiƫ. In de middag houdt zelfs Nederland geen stand. Om 16:00 uur staat de Nederlanse 10-jaarsrente 2 basispunten hoger, op bijna 1,62%

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Wall Street opent in mineur

In New York zijn de beurzen maandag lager geopend. De vrees dat Spanje bij Brussel moet aankloppen voor noodhulp en de onzekerheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone zetten de stemming onder druk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1,5 procent lager op 12.628 punten. De brede S&P 500 zakte 1,5 procent tot 1341 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 2,2 procent tot 2862 punten.