Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 42096 tot 42100
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Meer mensen kunnen zorgpremie niet betalen

Steeds meer mensen kunnen hun maandelijkse zorgpremie niet betalen. Daarom treffen zorgverzekeraars veel vaker een betalingsregeling met hun klanten dan vorig jaar.

Het aantal betalingsregelingen is in de eerste helft van dit jaar op jaarbasis met 35 procent gestegen, weet de krant.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

IMF steunt Griekenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) steunt Griekenland in de strijd tegen zijn economische problemen.

Dat liet het IMF maandag weten naar aanleiding van speculaties over de bereidheid van het fonds om nog langer leningen aan het noodlijdende land te verstrekken.

''Het IMF steunt Griekenland bij het overwinnen van zijn economische problemen'', aldus het IMF.

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Zelfs de Nederlandse rente stijgt

Niet alleen de rentes van Spanje en Italië staan hoger, zelfs die van Nederland. Alleen Duitsland is nog rots in de branding.

Maandag stond aanvankelijk de Nederlandse 10-jaarsrente nog lager, in tegenstelling tot de rente uit onder meer Spanje en italië. In de middag houdt zelfs Nederland geen stand. Om 16:00 uur staat de Nederlanse 10-jaarsrente 2 basispunten hoger, op bijna 1,62%

Bron: RT[z]
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Wall Street opent in mineur

In New York zijn de beurzen maandag lager geopend. De vrees dat Spanje bij Brussel moet aankloppen voor noodhulp en de onzekerheid over een mogelijk vertrek van Griekenland uit de eurozone zetten de stemming onder druk.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 1,5 procent lager op 12.628 punten. De brede S&P 500 zakte 1,5 procent tot 1341 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 2,2 procent tot 2862 punten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juli 2012

Situatie sojabonen slechter dan maïs

De stijging van de maïsprijs gaat over vele lippen de laatste weken. De prijs voor maïs is sinds half juni dan ook al met meer dan 50 % gestegen.

Hierbij wordt nogal snel voorbijgegaan aan het feit dat de situatie voor sojabonen er momenteel slechter uit ziet dan die van maïs.

Aangezien de prijs van sojabonen sinds half juni ‘slechts’ met een kleine 30 % gestegen is, doet vermoeden dat de sojabonen voor een aanzienlijke inhaalbeweging.

We vonden de volgende opzienbarende grafieken op Zerohedge.

[... ...]